phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Γιάννης Κότσιρας«O κόσμος προτιμάει να βρίσκει τραγούδια στο ιντερνέτ»


Ο Γιάννης Κότσιρας, σε πρόσφατη συνέντευξη του, μίλησε για την ελληνική δισκογραφία, για τις διακοπές του φέτος το καλοκαίρι αλλά και για τις εμπειρίες του, που έχει μοιραστεί με τον κόσμο που πηγαίνει να τον ακούσει στις συναυλίες του ανά την Ελλάδα…

Με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία αλλά και στη δισκογραφία, πλέον ο ταλαντούχος τραγουδιστής είναι διστακτικός για να ξεκινήσει μια νέα προσωπική δισκογραφική δουλειά…
«O κόσμος προτιμάει πλέον να βρίσκει κάποια τραγούδια στο ιντερνέτ ή στο youtube, παρά να ακούει ολόκληρο το cd. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βγάζω τραγούδια, αλλά ολοκληρωμένο cd όπως έκανα μέχρι τώρα, δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος εφόσον ο κόσμος δεν τα αγοράζει.»

Ωστόσο αν έχει σκεφτεί κάποια εναλλακτική λύση για να προωθήσει την καινούρια του δουλειά ο ίδιος δηλώνει: «Το ιντερνέτ δεν είναι έτσι και αλλιώς πλέον εναλλακτικό. Ουσιαστικά έχει αντικαταστήσει τα κλασικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο πρωτότυπο... Όταν έβγαζε ο Τσιτσάνης, για παράδειγμα δίσκους, πρώτα τους έπαιζε στον κόσμο και μετά τους κυκλοφορούσε.»

Το καλοκαίρι αναμένεται φέτος πολύ ζεστό, παρόλα αυτά δεν σκέφτεται τις διακοπές όπως ο ίδιος λέει: «Έχω να κάνω διακοπές πάρα πολλά χρόνια τουλάχιστον δέκα από ότι θυμάμαι εγώ. Δεν υπάρχουν διακοπές σε αυτή την δουλειά...Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και σχεδόν όλο τον κόσμο και είναι ελάχιστα τα μέρη που είχα μια ευκαιρία να κάτσω και να τα δω.»

Οι στιγμές που έχει μοιραστεί με τον κόσμο, στις συναυλίες που έχει κάνει ανά την Ελλάδα είναι μοναδικές, και κάποιες από αυτές τις έχει ξεχωρίσει και θα τις θυμάται για πάντα όπως δηλώνει ο ίδιος:
«Σε μία συναυλία εκτός Αθηνών που δώσαμε τον χειμώνα, αν θυμάμαι καλά ήταν στην Λάρισα, όπου την ώρα που έφευγα, αφού είχα δει όλο τον κόσμο, είχα διακρίνει ένα ζευγάρι που καθόταν μόνο του και περίμενε και μου έκανε εντύπωση. Τα παιδιά αυτά είχαν έρθει από την Θεσσαλονίκη για να δουν την παράσταση και δεν είχαν λεφτά να γυρίσουν πίσω. Με συγκίνησε πολύ αυτό και το θυμάμαι πολύ έντονα και τους πήγα εγώ μέχρι την Θεσσαλονίκη...»

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email