phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΖΗΣ 2012 (οι ερωτευμένοι)


Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΖΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1998 ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ «ΗΠΙΕΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ» ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΑΒΑΡΑΚΗ «ΕΡΜΑΙΟ».
ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΟΥΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ CD SINGLE ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΝΤΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΗΤΡΟΣ.
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ PROMO ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ»
ΤΟ CD SINGLE ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ 20 ΜΕ 25 ΜΑΙΟΥ.


Νέο single: Νίκος Βέρτης - Θύμωσε Πάλι Η Καρδιά


Ο Νίκος Βέρτης, μετά την επιτυχία των single που ανέδειξαν τα ραδιόφωνα «Είμαι Μαζί Σου», «Δε Με Σκέφτεσαι» και «Είσαι Ένα Αστέρι» που έφτασαν σε κορυφαίες θέσεις των chart, επανέρχεται με ένα ακόμα single. Το καινούργιο single «Θύμωσε Απόψε Η Καρδιά» είναι μία υπέροχη ρυθμική λαϊκή μπαλάντα, γραμμένη από το συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών Αντώνη Βαρδή, σε στίχους της μοναδικής Όλγας Βλαχοπούλου.
Το  «Θύμωσε Απόψε Η Καρδιά» περιέχεται στο album «Είμαι Μαζί Σου», που κυκλοφορεί από τη Universal Music, και ήρθε για να μείνει.
Απολαύστε το!

Τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά;


Η Πρωτομαγιά, μέρα της άνοιξης και μέρα των εργατών. Τι γιορτάζουμε ακριβώς;
Τις περισσότερες φορές η Πρωτομαγιά είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά), την ημέρα δηλαδή που τιμώνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος.
Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο ωράριο εργασίας (8 ώρες) και καλύτερες συνθήκες εργασίας - το σύνθημα ήταν "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο". Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα και πάνω από 80.000 στο Σικάγο.
Στην Ελλάδα η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση έγινε το 1892 και το 1893 2.000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.
Το 1936 οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης κατέλαβαν εργοστάσιο μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός - σε μία εκ των συγκεντρώσεων έχασαν τη ζωή τους 8 εργάτες από τους πυροβολισμούς χωροφυλάκων.
Το άλλο πρόσωπο της Πρωτομαγιάς, αυτό της άνοιξης και των λουλουδιών, έχει κι αυτό μια μακρά ιστορία... Η γιορτή της άνοιξης έχει πανάρχαιες ρίζες!
Κάποιοι ιστορικοί μιλούν για αρχαία ελληνικά έθιμα - το μαγιάτικο κλαδί ή το στεφάνι με τα λουλούδια είναι πιθανόν να έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Είναι γνωστό ότι στην αρχαία Ελλάδα τέτοια κλαδιά ή στεφάνια τα χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά.
Οι πρώτοι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς ξεκίνησαν στην προχριστιανική Ευρώπη με γιορτές όπως το κέλτικο Bealtaine και την εωσφορική γιορτή της Νύχτας του Walpurgis στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η Πρωτομαγιά γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, με το άνθινο στεφάνι, με το μάζεμα των λουλουδιών στην εξοχή και φέρνει αισιοδοξία και ευφορία στους ανθρώπους που, ξεφεύγοντας από τις πόλεις, αναζητούν τη χαρά της άνοιξης στην ανθισμένη φύση!


 E-Radio.gr Blog 

«Δώστο στη γυναίκα σου, είναι δική της δουλειά!»

«Πώς να πλύνετε τα παντελόνια; Δώστε στη γυναίκα σας, αυτό είναι δουλειά της»! Αυτό γράφουν ετικέτες ρούχων που πωλούνται στο Madhouse στην Oxford Street του Λονδίνου. Οι ετικέτες ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς γίνεται λόγος για ρατσισμό, που δεν περιέχει ίχνος χιούμορ. Η επίμαχη ετικέτα έγινε γνωστή μέσω twitter, όταν η Emma Barnett, Digital Media Editor της Βρετανικής Daily Telegraph την ανέβασε στο λογαριασμό της. Χιλιάδες γυναίκες έσπευσαν στο twitter για να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην «ιδέα» του καταστήματος ρούχων το οποίο άλλαξε τις ετικέτες πλυσίματος, με καινούριες που προέτρεπαν στους άνδρες να δώσουν τα ρούχα τους στις γυναίκες για να τα πλύνουν. Ωστόσο υπήρξαν και αντιδράσεις (φυσικά από άνδρες) οι οποίοι βρήκαν «χαριτωμένο» το μήνυμα.

 endiaferonta.com

ANEKΔΟΤΟ: Ίσως η καλύτερη δικαιολογία για το κέρατο !!!

Η γυναίκα φτάνει ξαφνικά στο σπίτι και βρίσκει τον άντρα της να...


κάνει έρωτα με μια νεαρή κοπέλα…σκέτη μπόμπα!!!




- Ανήθικε!, πως μπορείς να το κάνεις αυτό σε εμένα, την μητέρα των παιδιών σου, την πιστή γυναίκα σου;;; Θέλω διαζύγιο τώωωωωωωραααααα!!!




-Περίμενε ένα λεπτό αγάπη μου, σου ορκίζομαι υπάρχει μια εξήγηση.




-Mμμμμμ… μίλα αλλά γρήγορα, δεν θέλω να σε ξαναδώ ποτέ πια στη ζωή μου, θέλω να φύγεις αμέσως και για πάντα.




-Συνέβη το εξής: Γύριζα στο σπίτι μετά από μια τρομερή μέρα στο γραφείο και είδα αυτή την φτωχή κοπέλα που έκανε ωτοστόπ στη λεωφόρο. Μου φάνηκε τόσο ανυπεράσπιστη που αποφάσισα να τη βοηθήσω.




Πρόσεξα ότι ήταν πολύ αδύνατη, κακοντυμένη και βρώμικη και μου είπε ότι είχε τρεις μέρες να φάει. Συγκινήθηκα, την έφερα στο σπίτι και της ζέστανα τα μακαρόνια που σου έφτιαξα χτες βράδυ και δεν τα έφαγες γιατί παχαίνουν…η καημενούλα τα καταβρόχθισε!




Έπειτα, όπως ήταν τόσο βρώμικη, της είπα να κάνει ένα μπάνιο και εν τω μεταξύ είδα ότι τα ρούχα της ήταν σε κακή κατάσταση. Έτσι τα πέταξα στα σκουπίδια και της έδωσα εκείνα τα παντελόνια που χρόνια τώρα δεν φοράς επειδή δεν μπορείς να τα κουμπώσεις, την μπλούζα που σου χάρισα για την επέτειο και δεν φοράς, γιατί δεν έχω καλό γούστο και δεν ξέρω να σου διαλέγω ρούχα, το sweater που σου χάρισε η μάνα μου για τα Χριστούγεννα και δεν φοράς, για να της μπεις στο μάτι και τις μπότες που αγόρασες για 1000 ευρώ και τις φόρεσες μια μόνο φορά, επειδή η φίλη σου αγόρασε τις ίδιες.




Στο τέλος και καθώς έφευγε γεμάτη ευγνωμοσύνη και χαρά η κοπέλα γύρισε με δάκρυα στα μάτια και με ρώτησε:






- Υπάρχει κάτι άλλο που η γυναίκα σου δεν χρησιμοποιεί;;;


24ωρο

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τον χτύπησαν στο κεφάλι και… έγινε μαθηματική διάνοια!

Ο Τζέισον Πάτζετ ήταν ένας απλός υπάλληλος σε κατάστημα επίπλων μέχρι που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν δέχτηκε επίθεση από ληστές.

Από τότε ο 41χρονος «μεταμορφώθηκε» σε μαθηματική διάνοια καθώς ο τραυματισμός του στο κεφάλι του δημιούργησε εμμονή με μαθηματικούς τύπους!

Μάλιστα οι επιστήμονες τον συγκρίνουν με την ιδιοφυΐα Τζον Νας, που υποδύθηκε ο Ράσελ Κρόου στην ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος» (A beautiful mind).

Σύμφωνα με τη Daily Mail, όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον 41χρονο έξω από ένα καραόκε κλαμπ με αποτέλεσμα να αρχίζουν να τον κλωτσάνε επανειλημμένα στο κεφάλι θέλοντας να του πάρουν το δερμάτινο μπουφάν του.

«Το μόνο που είδα ήταν δυνατό φως και αμέσως έπεσα κάτω», λέει ο ίδιος, πιστεύοντας πως αυτό ήταν θα τον σκοτώσουν.

Τώρα όπου και αν κοιτάξει βλέπει μαθηματικούς τύπους που τους μετατρέπει σε εκπληκτικά διαγράμματα που σχεδιάζει. Μάλιστα τα πουλάει. Δείτε περισσότερες εικόνες του.

Είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο λένε οι επιστήμονες και αυτό οφείλεται στον τραυματισμό του.

Υποστηρίζουν ότι η βλάβη στο εγκέφαλο του 41χρονο του έδωσε μια μοναδική ικανότητα για τους αριθμούς, όπως και στον Τζον Νας.

«Έχω εμμονή με τους αριθμούς, ειδικά τη γεωμετρία», είπε ο ίδιος στο ABC. «Κυριολεκτικά τα ονειρεύομαι, δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να μη μπορώ να δω νούμερα και σχήματα και απλά δεν μπορώ να το σταματήσω», προσθέτει.

«Βλέπω μέρη του Πυθαγορείου θεωρήματος παντού», τονίζει. «Κάθε μικρή καμπύλη, κάθε σπείρα είναι μέρος της εξίσωσης».

Ο 41χρονος μέχρι πρότινος δεν είχε καμία σχέσει με τα μαθηματικά, δεν έχει καν πτυχίο από κάποιο πανεπιστήμιο, αντιθέτως η ικανότητά του δημιουργήθηκε από ένα ιατρικό μυστήριο που ακόμα οι επιστήμονες προσπαθούν να το λύσουν.

Πριν από 10 χρόνια ο 41χρονος για το μόνο που ενδιαφερόταν για δύο πράγματα: τη γυμναστική και τα πάρτι. Τώρα η ζωή του άλλαξε άρδην.

Μάλιστα, επιστήμονες τον επισκέπτονται συχνά για να μπορέσουν να δουν τι συμβαίνει και πως από απλός άνθρωπος μεταμορφώθηκε σε ιδιοφυΐα.

Ποιό ήταν το πρώτο τραγούδι του Φοίβου;

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Φοίβος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό εδώ και χρόνια απο τις μουσικές του επιτυχίες με πολύ μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας Το πρώτο τραγούδι που έγραψε ήταν το «Στυλ» της Βίκυς Χαρίτου! Έπειτα από αυτό το τραγούδι, η πορεία για τον Φοίβο είναι άκρως επιτυχημένη καθώς μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παράγει επιτυχίες και να γεμίζει με δημιουργίες του τα ελληνικά και ξένα ραδιόφωνα.

Π.Μπουσουλόπουλος: "Δε θα συνεργαζόμουν με τον Πλούταρχο γιατί τραγουδάει στα μπουζούκια"

Kαλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού στην εκπομπή "Μες στην καλή χαρά" ήταν ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος. Ο ηθοποιός δήλωσε πως είναι πολύ καλά και είπε πως η γυναίκα που αγαπάει πάνω από όλους και όλα είναι η μητέρα του. Επίσης μίλησε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί «Θα πηδήξω απ' το παράθυρο» και το σήριαλ «Είναι Στιγμές». Επίσης δήλωσε ότι δε θα πήγαινε ποτέ να τραγουδήσει στα μπουζούκια και θα έλεγε όχι στον Γιάννη Πλούταρχο αν του έκανε πρόταση για να συνεργαστούν, αν και δε πιστεύει πως θα του το πρότεινε. Ανέφερε ότι λόγω του επαγγέλματός του, πρέπει να εμφανίζεται σε εκπομπές για προώθηση της δουλειάς του, και ότι παρεξηγείται συχνά λόγω του παρορμητικού του χαρακτήρα. Παραδέχθηκε πως δε του αρέσουν οι πρωινές εκπομπές και νιώθει άβολα με τις ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει. Μάλιστα είπε ότι και το «Μες την καλή χαρά» πολλές φορές δε του αρέσει, αλλά συμπαθεί τους παρουσιαστές του. Μίλησε για το "Είναι στιγμές" και τον ρόλο που υποδύεται στο καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1. Ρωτήθηκε για την απομάκρυνση του Σταύρου Ζαλμά από το σίριαλ και δήλωσε πως δεν γνωρίζει τι θα γίνει , αλλά ακόμα και να ήξερε δεν θα έλεγε κάτι.

Ρεκόρ προβολών για τα νέα τραγούδια της Δ.Βανδή στο YouTube!

Μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό βρήκαν τα ολοκαίνουρια τραγούδια της Δέσποινας Βανδή αμέσως μετά την κυκλοφορία του νέου δίσκου της την Πέμπτη. Ενδεικτικά, σε μόλις 24 ώρες το κανάλι του Fan club (DeVaQueen) της τραγουδίστριας στο YouTube συγκέντρωσε πάνω από 100.000 views στα νέα της τραγούδια ! Μάλιστα, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια του YouTube φτάνοντας τη Ν.1 θέση σε προβολές παγκοσμίως (!) για την ημέρα εκείνη αλλά και Ν.1 στο σύνολο προβολών όλης της εβδομάδας. Ήδη φαίνεται να ξεχωρίζουν κάποια τραγούδια από το νέο δίσκο ΑΛΑΞΑ όπως το "Λίγο σου να ζω" και το "Αστέρι μου" αλλά και το "Καταλαβαίνω". Η Δέσποινα Βανδή ΑΛΛΑΞΕ και μάλλον ....αρέσει αυτή η αλλαγή!

Έλληνες μαθητές και φοιτητές κέρδισαν διαγωνισμό κατασκευής οχημάτων υδρογόνου

Σε διεθνή διαγωνισμό στη Βουλγαρία Έλληνες μαθητές και φοιτητές χρησιμοποίησαν το υδρογόνο για την κίνηση μικρών αυτοκινήτων που κατασκεύασαν οι ίδιοι, αποδεικνύοντας πως είναι το καύσιμο του μέλλοντος. Οι μαθητές Σταύρος Τράκας, Μανώλης Σπιτάλας, Μάνος Περιδικάκης, Γιώργος Πετκάκης και οι φοιτητές Νίκος Κρόκος και Κώστας Τσουμάρης, έφτιαξαν κυψέλες υδρογόνου, τις οποίες τοποθέτησαν σε αυτοκίνητα-μινιατούρες τα οποία έκαναν να κινηθούν. Οι μαθητές κέρδισαν τις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία των γυμνασίων και λυκείων, ενώ οι φοιτητές κατέκτησαν την τρίτη θέση. Οι μαθητές κέρδισαν τις πιο ψηλές βαθμολογίες στη γραπτή παρουσίαση της δουλειάς τους, ενώ αρίστευσαν στην κατασκευή μίνι τηλεκατευθυνόμενου οχήματος, το οποίο διαγωνίστηκε με άλλα, και χρησιμοποιεί υδρογόνο. Οι φοιτητές Κώστας Τσουμάρης και Νίκος Κρόκος κατέλαβαν την τρίτη θέση στο θεωρητικό μέρος και στο πρακτικό. Συναρμολόγησαν κομμάτια σε κιτ μίνι οχήματος και κατασκεύασαν οι ίδιοι το σύστημα ηλεκτρόλυσης για την τροφοδότηση της κυψέλης καυσίμου με υδρογόνο. Ο διαγωνισμός έγινε στο πλαίσιο προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η Google χρειάζεται μισό δευτερόλεπτο για να ψάξει όλο το Internet!

Μισό δευτερόλεπτο είναι αρκετό για τη Google για να επεξεργαστεί τους όρους αναζήτησης που πληκτρολογούμε και να μας εμφανίσει όλες τις σχετικές ιστοσελίδες, αλλά στην πραγματικότητα πίσω από αυτά που βλέπουμε κρύβεται μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία. O Matt Cutts της Google εξηγεί την επιστήμη που βρίσκεται πίσω από τη λειτουργία της κορυφαία μηχανής αναζήτησης στον κόσμο: Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, υπάρχουν τρία πράγματα που θα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να δημιουργήσεις μια σωστή μηχανή αναζήτησης: “Πρώτον, να σκανάρεις το διαδίκτυο δειξοδικά και σε βάθος, δεύτερον να ταξινομείς τις σελίδες και τρίτον να εμφανίζεις τις πιο σχετικές από αυτές”.

Κωνσταντίνα: Συνεργάζεται με το Λούκα Γιώρκα

Η Κύπρια ερμηνεύτρια, που σε κάθε της ευκαιρία εκφράζει την αγάπη της για την Κύπρο, ετοιμάζει, αυτό τον καιρό, σε συνεργασία με μια ομάδα δημιουργών, μια δουλειά για την ιδιαίτερη της πατρίδα. Η Κωνσταντίνα, όμως, θέλησε να συμμετάσχει στη δουλειά αυτή και ο Λούκας Γιώρκας, τον οποίο θεωρεί ένα καταπληκτικό ταλέντο της Κύπρου. Ο ίδιος δέχτηκε και η συνεργασία τους βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μια δουλειά που θα αφορά την Κυπριακή παράδοση, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται σύντομα. Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα στιγμιότυπο των δύο καλλιτεχνών:

Άννα Βίσση: 'Έχω επισκεφθεί ειδικό, περισσότερο για να με ακούσω εγώ'

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια, ακομπλεξάριστη όπως πάντα, σε πρόσφατη συνέντευξή της, αποκάλυψε ότι έχει επισκεφθεί ψυχολόγο, μίλησε για τα "θεματάκια" που αντιμετωπίζει σχετικά με την ηλικία της, καθώς και για το μεγάλο έρωτα που περιμένει. Η Άννα Βίσση παραδέχτηκε πως έχει επισκεφθεί ψυχολόγο στη Νέα Υόρκη, περισσότερο επειδή ήθελε εκείνη να ακούσει τον εαυτό της, αλλά και να ανοιχτεί σε έναν άγνωστο άνθρωπο. Όπως είπε, η έκθεση στα φώτα και το χειροκρότημα του κοινού είναι παραισθησιογόνα και τη βγάζουν από την πραγματικότητα. Ένας άνθρωπος που δεν ήξερε τίποτε για εκείνη, όπως ο ψυχολόγος, θα μπορούσε να την επαναφέρει στην πραγματικότητα. Με την ηλικία της και με το γεγονός ότι μεγαλώνει, η τραγουδίστρια είναι συμφιλιωμένη αρκετά, αν και αντιμετωπίζει ορισμένα "θεματάκια", κατά καιρούς. Π.χ. της λείπουν πράγματα που μπορούσε να κάνει στα 18 της χρόνια. Μεγαλώνοντας, οι άνθρωποι βρίσκουν σε κάθε ηλικία πράγματα που τους κάνουν αντίστοιχα χαρούμενους. Μεγαλύτερο από τα γηρατειά, όμως, είναι ο θάνατος που κάποια μέρα θα έρθει για όλους. Θα ήθελε να ερωτευτεί ξανά, όπως αποκάλυψε. Θα ήθελε, τώρα πια, ο άνδρας που θα είναι στο πλευρό της, να την ψάχνει περισσότερο εκείνος παρά εκείνη. Κι αυτό επειδή είναι δύσκολο για την ίδια να μεταβεί από την πραγματικότητα που βιώνει με τη δουλειά της, στην ιδιωτικότητά της. Επίσης, θα ήθελε έναν άνδρα, ο οποίος ποντάρει περισσότερο στο μυαλό μιας γυναίκας, παρά στο πως να τη "γευτεί".

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μελίνα Ασλανίδου - Οι εμφανίσεις συνεχίζονται

Τρεις καταπληκτικοί μουσικοί επί σκηνής, πιο λαϊκότροπα μουσικά μονοπάτια και η δυνατή συμμετοχή του κόσμου, κάνουν μοναδική την κάθε της συναυλία. Η φετινή παράσταση ξεκινάει με ένα τραγούδι από την νέα της δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο, “Το κρύο και η μοναξιά” σε μουσική Jimmy Καρυστινού και Σάννυς Μπαλτζή. Στη συνέχεια περνάει σε ροκ διασκευές και ισπανικές συχνότητες, συνεχίζει με δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως το “Ναι θα πω”, “Άλλη μια φορά”, “Το λάθος”, "Συνθήματα”, και απογειώνεται με γνωστά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει. Κλασικά τραγούδια από όλο το φάσμα της Ελληνικής λαϊκής σκηνής δημιουργούν μια δυνατή, ζωντανή ατμόσφαιρα όπου η συμμετοχή του κοινού είναι απαράμιλλη αξέχαστων εποχών. Απο το πρόγραμμα δεν λείπει η αναφορά στους δύο μεγάλους Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Παπάζογλου με τραγούδια που συγκινούν και ξεσηκώνουν, ερμηνευμένα με τη σπάνια χροιά και το προσωπικό στοιχείο που δίνει η Μελίνα στις παραστάσεις της.

 Μαζί της εμφανίζονται οι μουσικοί: Μανόλης Ανδρουλιδάκης – κιθάρα, τραγούδι Ανδρέας Καραντίνης - μπουζούκι Ανδρέας Σίκκης – κρουστά, πνευστά, τραγούδι Ηχοληψία: Αγγελίνα Υφαντή ΣΑΛΑΜΙΝΑ, «5 MUSES» (30 Απριλίου) Λεωφ. Σαλαμίνας 278 Τηλ. επικοινωνίας: 210.4658000 / 6948.539954 ΝΑΞΟΣ, «Ocean Mojo» (4 Μαΐου) 84300 ΝΑΞΟΣ Τηλ. επικοινωνίας: 694.7933683 84300 ΝΑΞΟΣ

Δέσποινα Βανδή: Τα συναισθήματα και η συγκίνηση

Κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, το νέο άλμπουμ της τραγουδίστριας, με τίτλο "Άλλαξα" και οι ευχές στο Twitter από τους θαυμαστές έπεσαν βροχή. Σε σημείο, μάλιστα, που συγκίνησαν τη Δέσποινα και απάντησε με την ίδια τρυφερότητα και αγάπη. "Σήμερα με κάνατε τόσο ευτυχισμένη! Με συγκινήσατε με τα λόγια σας! Έτσι, μαζί θα κάνουμε παρέα με τα τραγούδια αυτόν το χρόνο! Κι εγώ θα είμαι μαζί σας σε όλες σας τις στιγμές κι όταν είστε καλα κι όταν όχι. Θέλω να τραγουδάμε και τη χαρα και τον πόνο μαζί να τον ξορκίζουμε... Με μια φωνή…" Το νέο άλμπουμ της Δέσποινας Βανδή έχει γίνει ξανά σε συνεργασία με το συνθέτη των επιτυχιών, Φοίβο. Από αυτό, ξεχώρισαν τα τραγούδια "Γυρίσματα", "Μου 'χεις περάσει" και "Το Νησί", τα οποία διαγράφουν μια πολύ επιτυχημένη πορεία στα ραδιόφωνα.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Άνοιξε η γη και την κατάπιε

Μια νεαρή γυναίκα είδε τον Χάρο με τα μάτια της, όταν βρέθηκε σε βάθος έξι μέτρων κάτω από τη γη, ενώ περπατούσε σε ένα πεζοδρόμιο και μιλούσε στο κινητό της.
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ξιάν στη Βόρειο Κίνα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ευτυχώς ένας οδηγός ταξί που περνούσε από το δρόμο εκείνη τη στιγμή, είδε τι συνέβη.
Ο Βανγκ Βέι φώναξε στην κοπέλα, αλλά δεν πήρε απάντηση. Έτσι, κάλεσε την πυροσβεστική και στη συνέχεια χώθηκε και ο ίδιος μέσα στην τρύπα για να την βοηθήσει. Η κοπέλα ήταν σοκαρισμένη και φοβόταν.
Οι πυροσβέστες που έφτασαν έγκαιρα και τοποθέτησαν μια μεγάλη σκάλα στην τρύπα, μπόρεσαν να βγάλουν την κοπέλα και στη συνέχεια τον οδηγό στην επιφάνεια.
Η νεαρή κοπέλα έκλαιγε και ούρλιαζε μέχρι να πατήσει ξανά στο πεζοδρόμιο, αλλά όπως αποδείχτηκε τελικά δεν είχε υποστεί κάποιο τραυματισμό. Από εδώ και στο εξής θα είναι πιο επιφυλακτική, όταν περπατάει.

Φόρα κράνος κι ας είσαι γυμνή

Ένας τροχονόμος στη Ρουμανία σταμάτησε μια μηχανή, την οποία οδηγούσε ένας άνδρας, φορώντας το κράνος του, ενώ πίσω του είχε τη φίλη του, η οποία όχι μόνο δε φορούσε κράνος, αλλά ήταν εντελώς γυμνή. Τελικά, της έκοψε κλήση για το κράνος και τους άφησε να φύγουν.
Σύμφωνα με τον τροχονόμο, η μόνη του αρμοδιότητα είχε να κάνει με την ασφάλειά της λόγω κράνους. Το ότι υπήρχε κίνδυνος για τους άλλους οδηγούς να χάσουν τον έλεγχο, κοιτάζοντας τα κάλλη της, δεν του πέρασε καθόλου από το μυαλό.
Τελικά, η κοπέλα φόρεσε ένα κράνος και αφού πήρε την κλήση, συνέχισε τη βόλτα της γυμνή, προς τέρψιν όλων των παρευρισκομένων, που έσπευσαν να απολαύσουν το θέαμα.
Μόλις οι γύρω κάτοικοι και οδηγοί αντιλήφθησαν τι έγινε, πήραν ανά χείρας τα κινητά τους τηλέφωνα και άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες, ζητωκραυγάζοντας και να τις στέλνουν σε γνωστούς και φίλους.

Η Μαριώ και οι εμφανίσεις της στη Λεμεσό!

Η Μαριώ έχοντας ως οδηγό το καλό ελληνικό τραγούδι, η Μαριώ παίρνει στις αποσκευές της μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια και ταξιδεύει στις 4-5 και 11-12 Μαΐου 2012 στη Λεμεσό, για ένα γλέντι από καρδιάς.

«...Το να θέλει κανείς ν΄ αγνοήσει την πραγματικότητα και μάλιστα του τόπου του, μόνον κακό του κεφαλιού του μπορεί να κάμει. Τα χρόνια μας είναι δύσκολα και το λαϊκό μας τραγούδι, που δεν φτιάχνεται από ανθρώπους της φούγκας και του κοντραπούντο ώστε να νοιάζεται για εξυγιάνσεις και για πρόχειρα φτιασιδώματα υγείας τραγουδάει την αλήθεια και μόνον την αλήθεια.», όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις στην περίφημη διάλεξή του για το Ρεμπέτικο, στις 31 Ιανουαρίου 1949, στο Θέατρο Τέχνης.
Αυτή την αλήθεια υπηρετεί περισσότερο από 50 χρόνια η Μαριώ, μια γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η οποία με ένστικτο θαυμαστό δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τη δική της μικρή ιστορία. Μια ιστορία που διηγείται σε κάθε της εμφάνιση, τραγουδώντας όλα εκείνα τα ρεμπέτικα τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα στα χρόνια και όχι μόνο... Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο η Μαριώ ερμηνεύει και όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας, ξεκινώντας από τους μεγάλους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού και φτάνοντας μέχρι τους νεότερους έντεχνους δημιουργούς μας.
Μαζί της ο συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία 10 χρόνια Δημήτρης Λίβανος (μπουζούκι, τραγούδι) και ο μαέστρος Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο, τραγούδι και μουσική επιμέλεια). Επίσης μαζί της συμμετέχουν οι μουσικοί της ταβέρνας «Κάτω Χωριό»:
Μάριος Πασβάντης (μπουζούκι – μπαγλαμά)
Τάσος Χρυσοστόμου (πλήκτρα)
Μιχάλης Μαρκιτανής (κρουστά)
Εύη Ευγενίου και Νικόλας Πισίας (τραγούδι)
Η Μαριώ ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο σε ηλικία 13 χρόνων κι από τότε τραγουδάει σε χώρους της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Κυκλοφόρησαν δίσκοι της με τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα. Ερμηνεύει εξαιρετικά εκτός από τα ρεμπέτικα της Θεσσαλονίκης («Ο μάγκας ξεχωρίζει», «Ο πράσινος ο μύλος», «Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια»), τα ρεμπέτικα με θέμα τον έρωτα, τη γυναίκα, τη θλίψη και τους μποέμηδες. Ακόμα είναι εξαιρετική ερμηνεύτρια στα λαϊκά της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60 που διαδέχτηκαν τα ρεμπέτικα με πολλές αναφορές στην οικογένεια, στη μετανάστευση και στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή, μέχρι και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της.
Ώρα έναρξης: 21:30
στη Λεμεσό
στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ
«ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟ»
Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Μαΐου 2012
και
Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Άννα Βίσση: 'Δεν τρέφω καλά συναισθήματα για τον Νταλάρα'

Οι δύο, κορυφαίοι σήμερα, Έλληνες ερμηνευτές υπήρξαν συνεργάτες, αλλά και ζευγάρι τη δεκαετία του '70. Ο χωρισμός τους ήταν άδοξος, γι' αυτό και η σημερινή τους σχέση δεν είναι η καλύτερη. Κι η Άννα Βίσση δε δίστασε να εκφράσει την αντιπάθεια της προς το Γιώργο Νταλάρα.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η απόλυτη Ελληνίδα σταρ ρωτήθηκε ποια είναι η άποψή της για τα γεγονότα που συνέβησαν στις συναυλίες αλληλεγγύης του Νταλάρα. Εκείνη απάντησε πως δεν μπορεί να καταδικάσει την οργή του κόσμου και τι μπορεί να τον έκανε να πετάξει γιαούρτια προς τον τραγουδιστή.

Όσο για τον ίδιο δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, λόγω του ότι δεν τρέφει καλά συναισθήματα. Συγκεκριμένα, αυτό που αισθάνεται είναι μια αντιπάθεια. Βέβαια, δεν μπορεί να μη σεβαστεί την καλλιτεχνική του πορεία και όσο έχει κάνει μέχρι σήμερα σε αυτό το επίπεδο, αλλά όσον αφορά τον ίδιο σαν άνθρωπο, τα αισθήματα της δεν είναι καθόλου καλά.


*Στη φωτογραφία, ένα στιγμιότυπο από την εποχή που οι δύο καλλιτέχνες ήταν μαζί, τόσο επαγγελματικά, όσο και συναισθηματικά.

www.music.net.cy

Λάκης Λαζόπουλος: 'Ο Μητροπάνος ήταν αληθινός μάγκας'

Ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής έτρεφε μεγάλη αγάπη και εκτίμηση προς τον μεγάλο ερμηνευτή, γι' αυτό και πέρσι είχε αφιερώσει μια εκπομπή σ' εκείνον, προσκαλώντας τον στο "Τσαντίρι". Τώρα, μετά το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, ο Λάκης Λαζόπουλος εξέφρασε τα συναισθήματα του για τον καλό του φίλο.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο ηθοποιός έπλεξε το εγκώμιο του αείμηνστου καλλιτέχνη. Είπε πως τον αγαπούσε πολύ, όπως ακριβώς τον αγάπησε και εξακολουθεί να τον αγαπάει ο κόσμος. Άλλωστε, οι χαρισματικοί καλλιτέχνες είναι διαχρονικοί και δεν ξεχνιούνται ποτέ.


Ο Λάκης κατέταξε το Δημήτρη Μητροπάνο στην κατηγορία των γνήσιων λαϊκών ανθρώπων: Αυθεντικός, λιγομίλητος, αλλά, ταυτόχρονα, πολύ καλός για παρέα. Ήταν αληθινός μάγκας, με καθαρή ματιά, όπως τον χαρακτήρισε.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Νότης Σφακιανάκης: Ετοιμάζει νέο τραγούδι

Πολύ σύντομα, αναμένεται να κυκλοφορήσει νέο τραγούδι ο δημοφιλής καλλιτέχνης, με την υπογραφή της Βίκυς Γεροθόδωρου στο στίχο.
Διαβάζοντας το παρακάτω δίστιχο από το επερχόμενο single του Νότη Σφακιανάκη, μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει:
"Εσύ η θάλασσα, κι ό,τι ονειρεύτηκα
Όσο σε πάλεψα, τόσο ερωτεύτηκα"


Υπομονή, λοιπόν, μέχρι την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού!
go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email