phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – «Η ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ»


Ο Διονύσης Αποστολόπουλος κάνει τη δική του δισκογραφική πρεμιέρα με ένα πολύ όμορφο, ερωτικό και ανεβαστικό  Pop/Danceκομμάτι με τίτλο «Η νύχτα θα εκραγεί», σε μουσική και στίχους του Άκη Καββαδία.
Ο Διονύσης Αποστολόπουλος γεννήθηκε στις 4 Μαΐου στην Αθήνα και από πολύ μικρή ηλικία τον κέρδισε η μουσική και το τραγούδι.
Σπούδασε πιάνο, θεωρεία της μουσικής και τραγούδι, κοντά σε αξιόλογους καθηγητές όπως η Λυδία Αγγελοπούλου , Έλεν Φουστέρης , Μαίρη Απέργη , και ο Παύλος Μαρόπουλος.
Έχει συμμετάσχει με τον Μάριο Φραγκούλη , στην 4μελή χορωδία του , στο Ηρώδειο και τον Λυκαβηττό, ενώ έχει εμφανιστεί και σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε συναυλιακούς Χώρους.
Για 2 συνεχόμενες χρονιές κέρδισε το βραβείο Τραγουδιού από το Υπουργείο Παιδείας, και ειδική διάκριση σαν… ‘’Ειδικό Ταλέντο ‘’ !
Έχει κερδίσει το 1ο βραβείο σε πανελλαδικούς αγώνες τραγουδιού, καθώς και το 3ο βραβείο σε διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία Ορχήστρας Νέων)
Πάρτε λοιπόν μια ανάσα βαθειά… και ακούστε το καινούργιο τραγούδι του Διονύση, γιατί… «Η ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ»
Από την INsiteMUSIC

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μάριος Χατζηχρήστος-‘Μη φοβάσαι’


Μετά την πρώτη δισκογραφική δουλειά ‘Ζω μες το Φως’ ο Μάριος Χατζηχρήστος επιστρέφει δυναμικά στην Ελληνική δισκογραφία, κάνοντας ένα νέο βήμα.
 Στη νέα του δουλειά υπογράφει ξανά τον στίχο και τη μουσική, όπως στο πρώτο cd. Μέχρι την κυκλοφορία του cd σε ένα μήνα περίπου, έχει ξεκινήσει να ακούγεται στο ραδιόφωνο το τραγούδι πρόμο του cd ‘Μη φοβάσαι’.

Ακούστε το νέο promo song του Μάριου Χατζηχρήστου-‘Μη φοβάσαι’.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τι άλλαξε τις τελευταίες ώρες στο facebook;

Ένα νέο εργαλείο προστέθηκε τις τελευταίες ώρες στο περιβάλλον του facebook. Ο χρήστης μπορεί πλέον να βάλει όποιες επαφές θέλει στην ομάδα των ''Στενών Φίλων'' (Close Friends), έτσι ώστε να βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια λίστα φίλων από αυτές που υπάρχουν στο facebook εδώ και χρόνια. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο χρήστης λαμβάνει ειδοποίηση (Νotification) κάθε φορά που ένας ''Στενός Φίλος'' δημοσιεύει κάτι. Η σχετική λίστα υπάρχει στην αριστερή sidebar και ο χρήστης μπορεί να προσθέσει όσους θέλει. Για να διευκολύνει τη διαδικασία, το facebook εμφανίζει ένα παράθυρο στον κάθε χρήστη και του προτείνει φίλους για τη λίστα των ''Close Friends''. Επίσης, το facebook έδωσε στη διάθεση των κατόχων συσκευών με λειτουργικό iOS, μία νέα εφαρμογή photo sharring που έχει τον τίτλο ''Camera''. Το λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν τις αγαπημένες τους στιγμές και να τις κοινοποιήσουν μαζικά και ταυτόχρονα, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες που έχουν καθοριστεί ως απαραίτητες για κάθε αρχείο μεμονωμένα.

Χρήστος Δάντης: Οι νέες τοποθετήσεις για το Μιχάλη Χατζηγιάννη

Πριν από μερικές ημέρες, ο Χρήστος Δάντης έκανε επίθεση στο Μιχάλη Χατζηγιάννη, μέσα από συνέντευξή του, λέγοντας πως ο Μιχάλης πάτησε σε δύο δικά του άλμπουμ, για να ανέβει επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Δάντης είπε: "Η γενιά που αντιπροσωπεύει ο Μιχάλης πάτησε στην ουσία πάνω στα δύο άλμπουμ που είχα κάνει το “Παλιό μου παλτό” και το “Δωμάτιο”. Τα θεώρησαν “ευαγγέλιο” και τα αξιοποίησαν μουσικά πάρα πολύ καλά… Αν δεν είχαν προηγηθεί αυτά που έκανα εγώ, δε θα υπήρχαν στη μουσική σκηνή άνθρωποι όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης." Σε πρόσφατες τηλεοπτικές του δηλώσεις, όμως, ο καταξιωμένος δημιουργός και ερμηνευτής φάνηκε να αλλάζει γνώμη για τα προηγούμενα λεγόμενα του: "Τα αποσπάσματα δεν αναφέρονται στην αλήθεια και σε αυτή καθ΄ αυτή τη συνέντευξη. Δεν αναφέρομαι στον Μιχάλη Χατζηγιάννη προς Θεού! Αντιθέτως μου είναι πολύ συμπαθής. Αλλά είπα αυτά που είπα. Με το κριτήριο και το γούστο μου."

Άννα Βίσση: Τυραννιέμαι - Σύντομα κοντά μας το νέο τραγούδι

Νέο single κυκλοφορεί εντός των επομένων ημερών από την απόλυτη Ελληνίδα σταρ, σε μουσική και στίχους Νίκου Καρβέλα και τον τίτλο "Τυραννιέμαι". Όπως θα ακούσετε κι εσείς από το teaser, πρόκειται για ένα τραγούδι γεμάτο ρυθμό, που θα κάνει το καλοκαίρι μας ακόμα πιο καυτό! Μείνετε συντονισμένοι για ολόκληρο το τραγούδι, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στην ερχόμενη βδομάδα.


music.net.cy

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

EYH KΡΑΝΙΔΕΛΗ-ANTEXΩ

H EYH KΡΑΝΙΔΕΛΗ  παρουσιαζει το νέο της digital single.Με τιτλο ΄΄ΑΝΤΕΧΩ΄΄Ενα ζεμπεκικο για τους λατρεις του ειδους.Την μουσικη και τους στιχους εχει γραψει η ιδια την ενορχηστρωση ο Παρης καμπουρογλου και ο παντελης τσαντος.Studio-Mιξη παντελης τσαντος στα φωνητικά ο Θανος Παιτερης και η Δεσποινα Χρηστου.








Ακούστε το νέο digital single  Της EYHΣ  KΡΑΝΙΔΕΛΗ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Νέα και σέξι τραγουδίστρια από τις Φυτείες

Η Ιουλία Καλλιμάνη από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας μετά τον Μιχάλη Χατζηγιάννη συνεργάζεται τώρα με τον ράπερ Bo Τελικά η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας βγάζει πολλά καλλιτεχνικά ταλέντα. Το λέμε αυτό διότι από την Αιτωλοακαρνανία και την περιοχή Φυτείες Ξηρόμερου κατάγεται η νέα τραγουδίστρια με τη σέξι εμφάνιση, Ιουλία Καλλιμάνη. Μάλιστα η κοπέλα αυτό το διάστημα κυκλοφόρησε και ένα νέο κομμάτι με τον τίτλο «20 Χρονών» (γυρίστηκε μάλιστα και το σχετικό βίντεο κλιπ) όπου συνεργάστηκε με τον δημοφιλή και ταλαντούχο ράπερ Bo τον οποίο γνώρισε και αγάπησε ο περισσότερος κόσμος μέσα από την συμμετοχή του στο «Just the two of us» του Mega. Ο Bo έχει γράψει τη μουσική και το ρυθμό στο κομμάτι που αναμένεται να γίνει επιτυχία στα ραδιόφωνα και τα κλαμπ το καλοκαίρι, πάνω σε στίχους του Νίκου Γρίτση και το ερμηνεύει με την Ιουλία Καλλιμάνη. O Bo έχει κυκλοφορήσει πολλές επιτυχίες κατά το παρελθόν όπως τα κομμάτια «Θα ‘θελα,… όλοι να περνάμε καλά», «Κάνε με να τρελαθώ», «Πιο κοντά» και «Είσαι Αστέρι». Η Ιουλία Καλλιμάνη συζητήθηκε πολύ θετικά στον καλλιτεχνικό χώρο έπειτα από την συνεργασία της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο τραγούδι «Αξίζω» που ακούστηκε στην κινηματογραφική ταινία «Λούφα και παραλλαγή, σειρήνες στη στεριά» του Νίκου Περάκη που προβλήθηκε το φθινόπωρο του 2011 στις αίθουσες. Η πρώτη digital (ψηφιακή) δισκογραφική κυκλοφορία της Ιουλίας Καλλιμάνη με τον τίτλο «Μην Κοιμηθείς» έγινε το 2010. Τους στίχους στο κομμάτι είχε γράψει ο Νίκος Γρίτσης και τη μουσική ο Στάθης Ξένος.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

9+1 σημάδια ότι έρχεται το τέλος στη σχέση σας

Όλες οι σχέσεις έχουν τις καλές και τις κακές τους στιγμές...

Σας έχει τύχει σίγουρα για παράδειγμα να θέλετε να αράξετε στον καναπέ και να μην κάνετε τίποτα τη στιγμή που το έτερον σας ήμισυ θέλει να πάτε για ψώνια. Το να μη συμφωνείτε πάντα σε όλα είναι απολύτως φυσιολογικό.






Κάποια στιγμή, όμως, υπάρχει ο κίνδυνος οι διαφορές σας να γίνουν πιο σοβαρές, ίσως μάλιστα τόσο σοβαρές που να μπορούν να οδηγήσουν στο χωρισμό. Υπάρχουν ενδείξεις, που προειδοποιούν για τα χειρότερα, και όταν αυτές επαναλαμβάνονται ίσως έχει έρθει η ώρα να δώσετε ένα τέλος στη σχέση σας. Το να γνωρίζετε αυτά τα σημάδια μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας σε μία ούτως ή άλλως αδιέξοδη σχέση.




1- Έλλειψη επικοινωνίας




Όταν πρωτογνωριστήκατε με τον-την σύντροφό σας, δεν αντέχατε αν δεν επικοινωνούσατε όλη την ώρα. Μιλούσατε συνέχεια στο τηλέφωνο, ανταλλάσσατε μηνύματα στο κινητό και e-mail. Τώρα, όμως, μπορεί να μην μπείτε καν στη διαδικασία να στείλετε ένα μήνυμα, πόσω μάλλον να πάρετε τηλέφωνο. Επιπλέον έχετε αρχίσει να αγνοείτε εσκεμμένα τις προσπάθειες του συντρόφου σας να επικοινωνήσει μαζί σας. Ευτυχώς υπάρχει η αναγνώριση κλήσης, δυστυχώς το τέλος μπορεί να είναι πολύ κοντά.




2- Ούτε συζήτηση για το μέλλον




Ένα από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια μίας σχέσης είναι να κάνετε μαζί όνειρα για το μέλλον. Είναι πολύ όμορφο να σχεδιάζετε τι θα κάνετε στις διακοπές, να ονειρεύεστε πώς θα φτιάξετε το σπίτι σας, να σκέφτεστε τα ονόματα που θα δώσετε στα παιδιά σας. Όλα αυτά σας δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας, γιατί νιώθετε ότι οι δυο σας θα είστε για μια ζωή ένα αγαπημένο ζευγάρι, που μοιράζεται τα πάντα.




Αν προσπαθείτε να φέρετε κάποιο από αυτά τα θέματα για συζήτηση και το μόνο που παίρνετε ως απάντηση είναι η απόλυτη αδιαφορία, το μέλλον της σχέσης σας είναι μάλλον αβέβαιο.




3- Δεν προσπαθείτε για τη σχέση




Θυμηθείτε πώς στην αρχή της σχέσης σας κάνατε συνέχεια πράγματα μαζί. Ρομαντικοί περίπατοι, πικ-νικ στην παραλία, αυθόρμητες αποδράσεις δεν έλειπαν από το πρόγραμμά σας. Τώρα ούτε που μπαίνετε στον κόπο να αφιερώσετε μία ημέρα στο ταίρι σας για να κρατήσετε το πάθος ζωντανό. Για να είμαστε ειλικρινείς είστε πιο ευτυχισμένοι όταν τεμπελιάζετε στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση ή DVD- οτιδήποτε αρκεί να έχετε την ησυχία σας.




4- Γεροί καυγάδες




Η αλήθεια είναι ότι πάντα είχατε χαζούς καυγάδες για μικροπράγματα. Τώρα όμως έχετε κηρύξει πόλεμο. Ξέρετε ποια είναι τα αδύνατα σημεία του-της συντρόφου σας - το σώμα του, η δουλειά του, η μητέρα του - και τα χρησιμοποιείτε μόνο και μόνο για να τον κάνετε έξαλλο. Και δεν είστε ο μόνος. Το ταίρι σας ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική. Σας χτυπάει χωρίς οίκτο εκεί που πονάτε.




5- Καυγάδες για πλάκα




Συνηθίζατε να πειράζετε ο ένας τον άλλον. Τώρα όμως η παραμικρή κουβέντα και από τους δυο σας μπορεί να γίνει αιτία πολέμου. Σε αυτή την περίπτωση υποβόσκει μια βαθιά δυσαρέσκεια για το σύντροφό σας. Μπορεί όλα αυτά να είναι σημάδι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν πραγματικά άσχημη τροπή αν δεν αποφασίσετε να ρίξετε τίτλους τέλους στη σχέση σας τώρα!




6- Δημόσιοι καυγάδες




Το να μαλώνετε με το σύντροφό σας σίγουρα δεν είναι καλό, αλλά το να ουρλιάζετε μέσα στον κόσμο είναι καμπανάκι ότι είστε σε μία σχέση που είναι εκτός ελέγχου. Αν δεν σας απασχολεί καν που κάποιοι άσχετοι ακούνε ή βλέπουν τα προβλήματα που έχετε, είναι σημάδι ότι έχετε χάσει κάθε σεβασμό για το έτερόν σας ήμισυ. Καλύτερα πάρτε το απόφαση και πείτε αντίο.




7- Σας λείπει η ανεξαρτησία σας




Θυμάστε στην αρχή που δε θέλατε να περνάτε ούτε λεπτό ο ένας μακριά από τον άλλον; Τώρα όλο και πιο συχνά νιώθετε την επιθυμία να κάνετε πράγματα χωριστά: να βγείτε έξω με φίλους σας ή ακόμη και να κάνετε υπερωρία στη δουλειά, έτσι ώστε να μην περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί από τον απολύτως απαραίτητο. Νοσταλγείτε την εργένικη ζωή σας και τις προηγούμενες σχέσεις σας, σας λείπει το φλερτ και η περιπέτεια. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Δυστυχώς ότι πιθανότατα η σχέση σας είναι καταδικασμένη.




8- Έχετε μυστικά




Η βάση κάθε επιτυχημένης σχέσης είναι η εμπιστοσύνη. Όταν αυτή ξαφνικά εξαφανίζεται, τι νόημα έχει να συνεχίσετε να είστε μαζί; Αν δεν μπορείτε να δείξετε εμπιστοσύνη στον άνθρωπό σας, είναι φανερό ότι από τη σχέση σας λείπει η αφοσίωση, οπότε μήπως ήρθε η ώρα να προχωρήσετε χωριστά;




9 - Βλέπετε μόνο ελαττώματα




Σκεφτείτε πώς παλιά βρίσκατε αυτή τη μυτούλα χαριτωμένη ή αυτό το περίεργο γέλιο γλυκό; Τώρα η ίδια μύτη σας φαίνεται λίγο μεγάλη και το ίδιο γέλιο πολύ εκνευριστικό. Κοιτάζοντας το ταίρι σας βλέπετε πια όλο ελαττώματα. Ανακαλύψατε πλέον την κυτταρίτιδα και εκείνες τις φακίδες στο πρόσωπο, που δεν είναι ό, τι καλύτερο. Αν τίποτα δε σας αρέσει πια, μάλλον η σχέση αυτή μετράει μέρες.




10- Όχι πια σεξ


Όλοι ξέρουμε πόσο ξεχειλίζει η σεξουαλικότητά μας στην αρχή μίας σχέσης. Στη συνέχεια, -κάτι σαν να πήρατε υπερβολική δόση- αυτή η σεξουαλικότητα αρχίζει και πέφτει. Όταν το σεξ υπάρχει πια μόνο στο μυαλό σας και δε βλέπετε φως στο τούνελ, τα λόγια είναι περιττά την ώρα που χωρίζετε. Η φλόγα έσβησε και ήρθε η στιγμή να περάσετε στον επόμενο -μεγάλο ή μικρό ο καιρός θα δείξει- έρωτα

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μπάμπης Στόκας, μαζί το καλοκαίρι


Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές και τις εμπνεύσεις τους για ένα καλοκαίρι γεμάτο μελωδίες, μέσα από την κοινή τους περιοδεία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μπάμπης Στόκας εύχονται καλό καλοκαίρι και, με το δικό τους τρόπο, μας προσκαλούν να μοιραστούμε τις δικές τους "εικόνες": "«Με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό...» Αυτές τις εικόνες που κουβαλάμε στο μυαλό μας, ο καθένας ξεχωριστά, αυτό το καλοκαίρι θα τις ταιριάξουμε, θα τις ξεδιπλώσουμε παρέα και θα φτιάξουμε μια μουσική ιστορία, πάντα πιστοί στη μεγάλη μας αγάπη: τη μουσική και το τραγούδι. Παραμένοντας εραστές των απροσδόκητων συναντήσεων και της επόμενης έκπληξης, Καλό καλοκαίρι... Ελευθερία – Μπάμπης" Οι σταθμοί της περιοδείας τους θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Έλλη Κοκκίνου: 'Δε μου αρέσει να προκαλώ με τα προσωπικά μου'


Η γνωστή τραγουδίστρια κατακρίθηκε και σχολιάστηκε έντονα για τη σχέση της με το νεαρό καλαθοσφαιριστή Γιώργο Μπόγρη, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν ήταν ποτέ πρόθεσή της να προκαλέσει.
Όπως δήλωσε η ίδια στο Star, σε γενικές γραμμές, είναι χαμηλών τόνων, όσον αφορά την προσωπική της ζωή, αν και η δουλειά της έχει πολλή προβολή. Αυτό που θέλει η ίδια και προσπαθεί να κάνει καλά, είναι να ζει τη ζωή της όπως επιθυμεί, χωρίς να προκαλεί κανέναν.

Φυσικά, ο σύντροφός της, Γιώργος Μπόγρης, δεν κρύβεται από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι, βρέθηκε και στα εγκαίνια του παιδικού σταθμού "Happy Faces", παίζοντας με τα παιδιά, θέλοντας να δείξει πως αγαπάει πραγματικά την Έλλη και βρίσκεται στο πλευρό της σε κάθε βήμα.

FACEBOOK: Πόσο θα κοστίζει η μετοχή;

Λίγες ημέρες απομένουν για την είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο...

Όπως ανακοινώθηκε στους πίνακες του Nasdaq, το Facebook που την Παρασκευή 18 Μαϊου μπαίνει μετά από πολύ συζήτηση στο χρηματιστήριο, θα αναγράφεται ως ''FB'' ενώ η τιμή κάθε μετοχής θα κυμαίνεται μεταξύ 34-38 δολάρια, ελαφρώς πιο ανεβασμένη από την αρχική σκέψη που ήθελε την μετοχή στα 28-35 δολάρια.


Συνολικά το Facebook θα διαθέσει 337,5 εκ. μετοχές, με την αξία του να φτάνει τα 103 δισ. δολάρια.


Πολύς κόσμος αναμένει με αγωνία την 18η Μαϊου καθώς η είσοδος του Facebook στο χρηματιστήριο θεωρείται από αρκετούς ως ένα από τα γεγονότα της χρονιάς.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

O Ηλίας Βρεττός ρίχνει… «Κορώνα-Γράμματα»

Ο Ηλίας Βρεττός για ακόμη μια φορά ανεβάζει το κέφι στα ύψη!
«Κορώνα-Γράμματα» είναι το νέο του τραγούδι, σε μουσική Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους Δημήτρη Τσάφα που όπως όλα δείχνουν θα είναι το τραγούδι ατάκα που θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε δυνατά το φετινό καλοκαίρι!
Άλλωστε ποιος δεν έχει παίξει την ζωή του «Κορώνα-Γράμματα» για έναν έρωτα;
Το νέο τραγούδι του Ηλία Βρεττού είναι το πρώτο single απ' την τρίτη δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει απ' την Universal Music Greece.


Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Facebook: Έρχονται Νέες Αλλαγές


Τo Facebook επεξηγεί κι ετοιμάζει νέες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου του.
To δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, με αφορμή την είσοδό του στο χρηματιστήριο, ετοιμάζει νέες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου καθώς και αρκετές διευκρινίσεις γι’αυτές που ήδη ισχύουν για να μπορέσουν έτσι οι χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα ποιες πληροφορίες μοιράζονται με τους υπόλοιπους.
Ανάμεσα στις αλλαγές του Facebook και οι πληροφορίες των χρηστών που παραμένουν πάντα εμφανείς, όπως είναι το φύλο το οποίο είναι ορατό ακόμη και στα παιχνίδια, για να μπορέσουν οι χρήστες που παίζουν μεταξύ τους να γνωρίζουν με ποιον ή ποια παίζουν.
Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες προφίλ κάθε χρήστη, η οποίες είναι ορατές σε όλουςκαι το Facebook το μόνο που συμβουλεύει τους χρήστες που δεν θέλουν να φαίνεται η φωτογραφία του προφίλ είναι απλά να τη διαγράψουν.
Λίγες μέρες πριν την είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο και με αφορμή την ραγδαία αύξηση της χρήσης του κοινωνικού δικτύου μέσω smartphone, η εταιρία έκρινε σκόπιμο να επεξηγήσει και τι συμβαίνει με την πολιτική απορρήτου από τις φορητές συσκευές

Στιγμές χαλάρωσης για την Δέσποινα Βανδή! (φωτό)

Η Δέσποινα Βανδή ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία! Η τραγουδίστρια το Σάββατο το βράδυ έδωσε μία συναυλία στο Johannesburg!
Η πρώτη συναυλία της ήταν στο «Emperors Palace»!
Λίγο μετά την συναυλία, η τραγουδίστρια ξεκουράστηκε με τους αγαπημένους της συνεργάτες. «Στιγμές χαλάρωσης μετά από μια απίστευτη βραδιά στο Johannesburg! Σας ευχαριστώ παααααρα πολυυυυυ!", έγραψε στο twitter της ανεβάζοντας την εν λόγω φωτογραφία.

Άννα Βίσση: Έχασε τον αγαπημένο της πατέρα


Πριν από μερικές ημέρες, η τραγουδίστρια ταξίδεψε εσπευσμένα στην Κύπρο, για να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα της, του οποίου η υγεία είχε επιδεινωθεί. Αυτή τη φορά, όμως, ο Νέστορας Βίσσης δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Έτσι, για άλλη μια φορά, η μεγάλη σταρ ήρθε στην Κύπρο, το πρωί του Σαββάτου 12 Μαΐου, πηγαίνοντας κατ' ευθείαν στο πατρικό της. Εκεί μαζεύτηκαν πολλοί συγγενείς και φίλοι για να συμπαρασταθούν στη μητέρα της Άννας, Σοφία, αλλά και να αποχαιρετήσουν τον Νέστορα Βίσση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star.gr, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου στις 14:00', στη Χρυσοπολίτισσα στη Λάρνακα, στο ναό όπου οι γονείς της τραγουδίστριας παντρεύτηκαν πριν από πολλά χρόνια. Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του αποθανώντος.

Ραλλία Χρηστίδου: Απαντά στις φήμες για κόντρα με τον Αντώνη Ρέμο


Η γνωστή ερμηνεύτρια, σε πρόσφατη συνέντευξή της, αναφέρεται στις φήμες για κόντρα με τον συνάδελφό της και διαψεύδει τα πάντα.
Πριν από λίγο καιρό, η Ραλλία, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, ρώτησε τους διαδικτυακούς της φίλους κατά πόσο το τραγούδι της "Κρύψου" και αυτό του Αντώνη "Τα χιλιόμετρα όλα" μοιάζουν μουσικά.

Μιλώντας στο περιοδικό "Hello", η τραγουδίστρια παραδέχτηκε πως αυτό, όντως, έγινε, μετά από παρότρυνση των fans της και τα ΜΜΕ το πήραν και το μετέτρεψαν σε "κόντρα". Καμία κόντρα υπάρχει ανάμεσα σε εκείνη και στον Αντώνη Ρέμο, όπως είπε, και τίποτε από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια.

Το τραγούδι "Κρύψου" δεν είναι δημιουργία της Ραλλίας, αλλά των Ρεβέκκας Ρούσση και Μαρίας Παπαδοπούλου. Δεν είναι γνωστό αν οι δημιουργοί του τραγουδιού θα διεκδικήσουν τα πνευματικά τους δικαιώματα διά νόμου, αλλά, σε περίπτωση που το αποφασίσουν, η Ραλλία θα ταχθεί με το μέρος τους. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως αρέσκεται στις προκλήσεις και τις κόντρες, ξεκαθάρισε η ίδια.

Πέτρος Ίμβρυος - Κατερίνα Τοπάζη: Άσ' τα λόγια - Νέο τραγούδι


Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε ένα ντουέτο, σε χορευτικούς ρυθμούς, που θα μας κρατήσει συντροφιά το καλοκαίρι.





Καλή ακρόαση!

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Πόσα περάσαμε - Νέο τραγούδι


Η Κύπρος είχε την τιμή να ακούσει πρώτη το νέο τραγούδι της γνωστής ερμηνεύτριας, όταν αυτή εμφανίστηκε στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.
Το τραγούδι "Πόσα περάσαμε" δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, ενώ θα περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το τραγούδι "Πόσα περάσαμε" είναι μια δημιουργία των Θέμη Καραμουρατίδη (μουσική) και Λήδας Ρουμάνη (στίχοι).

Δείτε το video της παρουσίασης του τραγουδιού από το Θέατρο Ριάλτο!





music.net.cy

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Άλκηστις Πρωτοψάλτη:«Αρνούμαι να πιστέψω ότι η χώρα μας έχει απαξιωθεί ανεπανόρθωτα»

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μίλησε για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα και δήλωσε αισιόδοξη κι ότι με τη βοήθεια της τέχνης θα υπάρξει ελπίδα.
«Αρνούμαι να πιστέψω ότι η χώρα μας έχει απαξιωθεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη και σήμερα, που όλα φαίνονται χαμένα, υπάρχουν δύο Ελλάδες μέσα στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχει η Ελλάδα που μας οδήγησε στην άσχημη αυτή κατάσταση που ζούμε, αλλά υπάρχει και η Ελλάδα εκείνη που δημιουργεί, διακρίνεται και ξεχωρίζει, τόσο στο εσωτερικό όσο και παγκόσμια. Πρέσβεις της, σπουδαίοι Έλληνες, επώνυμοι και ανώνυμοι. Επιστήμονες και άνθρωποι των γραμμάτων που διαπρέπουν στο χώρο τους, καλλιτέχνες που ταξιδεύουν την τέχνη τους στην τέχνη μας σε όλον τον κόσμο, επιχειρηματίες που δημιουργούν αθλητές που συνεχώς τιμούν τα χρώματα της σημαίας μας με τις επιδόσεις τους και τις διακρίσεις τους. Όταν λοιπόν έχεις αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, δεν μπορείς να φανταστείς ότι δεν υπάρχει ελπίδα, ότι δεν υπάρχει προοπτική και διέξοδος. Είμαι Ελληνίδα, αγαπώ την πατρίδα μου και θα το τραγουδάω παντού», δήλωσε στον Τηλεθεατή.

Χρήστος Δάντης: «Δεν με ενδιαφέρει να γράψω τραγούδι μόνο για τα λεφτά»

«Πριν με πλησιάσουν ξέρουν τι μπορώ να κάνω», λέει ο Χρήστος Δάντης απαντώντας αν έχει τύχει ποτέ να τον πλησιάσουν προσφέροντας του πολλά χρήματα προκειμένου να γράψει ένα σουξέ που θα κάνει μεγάλη εμπορική επιτυχία.
«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να γράψω ένα τραγούδι μόνο για να είναι εμπορικό, για τα λεφτά. Θέλω να ακούω τα τραγούδια μου και να χαίρομαι. Θέλω να είναι σαν ένα καλοραμμένο κοστούμι πάνω στον τραγουδιστή», καταλήγει στο Εγώ.

Σοκ! Η Ηλιάδη χώρισε λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας

Η είδηση ότι η Αγγελική Ηλιάδη και ο Κώστας Μηλιωτάκης χώρισαν, έπεσαν σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό χώρο.
Το ζευγάρι ετοιμαζόταν ν' ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Μάλιστα, η πρώτη ημερομηνία είχε οριστεί για τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων το ανέβαλαν, χωρίς να ορίσουν μια καινούργια ημερομηνία. Αυτό, έκανε αρκετούς να παραξενευτούν, αφού τόσο η τραγουδίστρια, όσο και ο συνθέτης ήθελαν πάρα πολύ να δεσμευτούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Άλλωστε συζούσαν αρκετό καιρό, ενώ ο ένας είχε «χτυπήσει» τα αρχικά του άλλου στο σώμα του. Μάλιστα, η Αγγελική είχε ξεκινήσει και τις πρόβες νυφικού, κάτι που φανέρωνε ότι όλα ήταν σχεδόν έτοιμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα real, η Αγγελική και ο Κώστας αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην σχέση τους , λίγο πριν το μυστήριο.

Γιώργος Σαμπάνης: Το λάθος με την αφίσα «χάλασε» τη συνεργασία του με τη Βανδή!

Μια λάθος κίνηση ήταν αρκετή για να κρέμεται από μια κλωστή η συνεργασία του Γιώργου Σαμπάνη με τη Δέσποινα Βανδή. Μπορεί βέβαια η τραγουδίστρια να βρίσκεται αυτές τις μέρες εκτός Ελλάδος για μια σειρά συναυλιών, ωστόσο ….πίσω από τη πλάτη της δεν γίνονται και τα καλύτερα…όλα συνέβησαν πριν από λίγο καιρό, όταν καλλιτέχνες και επιχειρηματίας συμφώνησαν ώστε τον Αύγουστο να εμφανιστούν στα Αστέρια της Γλυφάδας! Τη Δέσποινα θα πλαισίωνε ο Γιώργος Σαμπάνης και οι Vegas! Όσοι για την ημερομηνία έναρξης είχε υπολογιστεί γύρω στα τέλη του μήνα! Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως, ενώ δεν είχε περάσει ούτε μια βδομάδα από τη «συμφωνία» και ενώ κανείς δεν γνώρισε για το μελλοντικό σχήμα, άλλωστε ήταν πολύ νωρίς ακόμα για ανακοινώσεις, το σχήμα έγινε γνωστό μέσω της επίσημης σελίδα του Σαμπάνη. Η είδηση μάλιστα συνοδευόταν και από…αφίσα η οποία είχε τη Βανδή μαζί με τον τραγουδιστή! Αμέσως σήμανε συναγερμό στη δισκογραφική εταιρία της τραγουδίστριας που άρχισε να ψάχνει αγωνιωδώς τον «δημιουργό». Η αφίσα άρχισε να κυκλοφορεί στο ιντερνέτ και αν αναδημοσιεύεται από πολλά σάιτ που νόμιζαν πως είναι η επίσημη. Πώς θα μπορούσε να είναι επίσημη μια αφίσα χωρίς τη συγκατάθεση της τραγουδίστριας, της εταιρίας (που δεν είχε ιδέα) και φυσικά μια αφίσα που έχει το πρώτο όνομα σε ισάξια θέση με ένα νεαρό καλλιτέχνη που απλά θα ανοίγει το πρόγραμμα; Μετά από ψάξιμο, όπως μας πληροφόρησαν έγκυρες πηγές, βρέθηκε ο δημιουργός. Αυτός ανήκε στον κύκλο του Σαμπάνη, μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ακόμα και το όνομα του μάνατζερ του! Η εταιρεία της Βανδή απαίτησε να αποσυρθεί η αφίσα από παντού, όπως κι έγινε ενώ είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στους δυο τραγουδιστές καθώς η κίνηση αυτή δεν άρεσε καθόλου στους συνεργάτες της Βανδή…Η ίδια μόλις επιστρέψεις την Ελλάδα θα ενημερωθεί και αποφασίσει, αφού πάρει τη γνώμη τους για το τι πρέπει να γίνει…

Ημέρα της Μητέρας: Η Google τιμά τις μαμάδες με ένα ξεχωριστό doodle!


Ημέρα της Μητέρας ή Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο και η Google τιμά αυτή την ξεχωριστή εορτή.
Στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης, τα δύο «Ο» της Googleπηγαίνουν τρέχοντας στο «G», την μαμά και της προσφέρουν ένα λουλούδι, για να ευχηθούν χρόνια πολλά!
Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για να τιμήσει τη συμβολή της μητέρας στην κοινωνία.
Αν και η γιορτή λέγεται ότι έχει αρχαιοελληνική προέλευση, στη σύγχρονη εποχή καθιερώθηκε περίπου έναν αιώνα πριν, όταν η αμερικανίδα Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις συνέλαβε την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων.
Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η «Ημέρα της Μητέρας» καθιερωνόταν ως εθνική εορτή των ΗΠΑ τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Από τότε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν τηνΠαγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες λοιπόν...

Facebook: Ζητείται πρωθυπουργός για την κατάρρευση της Ελλάδας!


Μια χιουμοριστική αγγελία κυκλοφορεί στο Facebook και τα υπόλοιπα social media τις τελευταίες ώρες, σατιρίζοντας την μετεκλογική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Μπορεί λοιπόν τα πράγματα να είναι πολύ σοβαρά, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει το... αθάνατο ελληνικό χιούμορ.
564229_3382394529665_1563512461_32987470_578256523_n

mediagate.gr

FACEBOOK: Τα πιο συνηθισμένα ψέματα των χρηστών!

Κάτι που όλοι γνωρίζαμε για το Facebook έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα μελέτη...


Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 χρήστες του κοινωνικού δικτύου και σκοπός ήταν να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το site οι χρήστες, καθώς και την αλήθεια για τις πληροφορίες που μοιράζονται με τους φίλους τους.



Όπως αναφέρει το CNN, το 25% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει δώσει ψεύτικα στοιχεία με σκοπό να προστατέψει την προσωπική του ζωή και την ιδιωτικότητά του.

Μπορεί αυτός να είναι ο πιο γνωστός και «ακίνδυνος» λόγος για να πει κάποιος ψέματα αλλά υπάρχουν κι άλλοι όχι τόσο... απλοί!

Το διαδικτυακό ψέμα έχει να κάνει επίσης με τον εντυπωσιασμό σε μεγάλο βαθμό!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι χρήστες που αρέσκονται στο να γράφουν ψευδή status για να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους σχετικά με το που βρίσκονται και τι κάνουν.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που έχουν ψεύτικα προφίλ, στα οποία δεν έχουν βάλει δικές τους φωτογραφίες, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουν το αντίθετο φύλλο.


Τέλος, συνήθεις λόγοι ψευδών στοιχείων και γεγονότων είναι επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το να κάνει κάποιος φάρσα στους φίλους τους ή να κρύψει πληροφορίες που θα μπορούσαν να τον βάλουν σε εργασιακούς ή προσωπικούς μπελάδες!



mediagate.gr

Κι όμως: Έρχονται χρεώσεις στο Facebook - Δύο δολάρια για κάθε post!

Εδώ και καιρό υπήρχαν διάφορες 
φήμες που ήθελαν το Facebook να σταματά να είναι...δωρεάν Φαίνεται όμως τελικά ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Όπως αναφέρει το έγκυρο περιοδικό Stuff και το μεγάλο τεχνολογικό site TechCrunch, σύντομα αν θέλεις οι φίλοι σου....

να βλέπουν στο news feed τους τα post σου θα πρέπει να πληρώσεις! Αυτήν την στιγμή τα status updates και τα posts που κάνει κάποιος χρήστης τα βλέπει μόλις το 12% των φίλων του.

Αν λοιπόν θέλει να τα βλέπουν περισσότεροι, θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Συγκεκριμένα έρχεται το highlight button, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναγκάσει τους φίλους του να προσέξουν συγκεκριμένα post ή status updates του. Εκπρόσωπος του Facebook δεν διέψευσε την είδηση, αλλά δεν αποκάλυψε και το ποσό που θα πληρώνει κάποιος για την χρήση της υπηρεσίας.

Αν πάντως ισχύουν οι πληροφορίες μιλάμε για απίστευτα ποσά, της τάξης των δύο δολαρίων για κάθε (!) post.
mediagate.gr

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Είκοσι δύο χρόνια χωρίς τον Στράτο

Πριν από 22 χρόνια ο Στράτος Διονυσίου έφυγε από κοντά μας σε ηλικία μόλις 56 ετών και άφησε ένα κενό δυσαναπλήρωτο.
Ο άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο λίγοι τόσο λόγω της ξεχωριστής του φωνής, όσο και της γνήσιας μαγκιάς του, άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Μαΐου 1990, άφησε πίσω τους όμως μια πολύ μεγάλη κληρονομιά για όλο τον ελληνισμό.
Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1934 στη Νιγρίτα των Σερρών. Ο Στράτος, γιος του Άγγελου και της Στάσας Διονυσίου, προσφύγων από τη Μικρά Ασία, από πολύ μικρός μπήκε στα βάσανα της ζωής καθώς το 1948 έχασε τον πατέρα του. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1947, ο Στράτος Διονυσίου άφησε το χωριό του και πήγε να ζήσει στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Το 1955 παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, τη Γεωργία Λαβένη, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Άγγελο, την Τασούλα, το Στέλιο και το Διαμαντή.
Έπειτα από διάφορες δουλειές, σαν μικροπωλητής ή σαν ράφτης, ο Στράτος έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας τραγουδιστής στο κέντρο «Φαρίντα» της Θεσσαλονίκης. Τα προηγούμενα χρόνια, ο Διονυσίου είχε ήδη γίνει γνωστός στα μαγαζιά της πόλης, στα οποία γυρνούσε και τραγουδούσε χωρίς όμως να δουλεύει. Από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις ο Στράτος Διονυσίου τράβηξε το ενδιαφέρον φτασμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι τον προέτρεπαν να κατέβει στην Αθήνα, ώστε να βρεθεί μέσα σε καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές.
Έπειτα από τον πάταγο της «Φαρίντα», ο Στράτος με τρομερές οικονομικές δυσκολίες αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα, μερικούς μόνο μήνες μετά την πρώτη του εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη. Στο στέκι των καλλιτεχνών της Οδού Σατωβριάνδου γνωρίστηκε με πολλούς τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων και με την Καίτη Γκρέυ.
Την μεγάλη του δόξα ο Στράτος Διονυσίου τη γνώρισε το 1967. Εκείνη τη χρονιά γνωρίστηκε και άρχισε να συνεργάζεται με έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού, τον Άκη Πάνου. Ο Πάνου του έδωσε τραγούδια που έγιναν αμέσως επιτυχίες: «Και τι δεν κάνω», «Γιατί καλέ γειτόνισσα», «Του κόσμου το περίγελο», «Άστη να φύγει», «Εγώ καλά σου τα 'λεγα», «Στο σταθμό του Μονάχου», «Θα ρίξω ροδοζάχαρη», «Ήταν ψεύτικα», «Μια γυναίκα», «Φέρτε το παιδί του χάρου» έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες στα επόμενα χρόνια.
Τη δεκαετία του '80 ο Στράτος Διονυσίου έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων. Έκανε πολύ μεγάλες επιτυχίες, τραγούδια που όχι μόνο ακούγονται και σήμερα, αλλά βγαίνουν σε δίσκους, σε επανεκτελέσεις και σε διασκευές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ: Αν δεν ήμουν εγώ ο Χατζηγιάννης δεν θα υπήρχε

Έξω από τα δόντια μίλησε
ο Χρήστος Δάντης για τη μουσική βιομηχανία του σήμερα αλλά και για όλα τα μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής στο περιοδικό ΕΓΩ.



«Κοιτώντας προς τα πίσω, συνειδητοποίησα πόσο και πόσους έχει επηρεάσει η μουσική που κάναμε στο παρελθόν.


Αν, για παράδειγμα, δεν είχαν προηγηθεί αυτά που έκανα εγώ, δεν θα υπήρχαν στη μουσική άνθρωποι όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης…» είπε χαρακτηριστικά και απάντησε τι πιστεύει για το Μιχάλη Χατζηγιάννη ως καλλιτέχνη.


«Ο Χατζηγιάννης είναι ένας πολύ ταλαντούχος δημιουργός, ως τραγουδιστής, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο…» είπε ενώ υπερασπίστηκε με σθένος την Έλενα Παπαρίζου.


«Πιστεύω ότι την Έλενα δεν τη διαχειρίστηκαν κάποιοι άνθρωποι τόσο καλά στο παρελθόν, όσον αφορά στο ρεπερτόριο της».
πηγη: tsantiri.gr


Πόσο κολλημένοι είστε με το Facebook; Κάντε το τεστ!


Ξέρετε πόσο κολλημένοι είστε με το Facebook; Κάντε το τεστ και θα δείτε!
Προκειμένου να βοηθήσουν όσους έχουν εθιστεί στην φημισμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να συνειδητοποιήσουν την κατάστασή τους, ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν (UiB) δημιούργησαν ένα τεστ, ικανό να σημάνει το «καμπανάκι» του κινδύνου.
Το τεστ, γνωστό και ως Bergen Facebook Addiction Scale, βασίζεται σε έξι κριτήρια, τα οποία ο ενδιαφερόμενος καλείται να αξιολογήσει σε μια κλίμακα από το ένα μέχρι το πέντε – όπου το ένα αντιστοιχεί σε «πολύ σπάνια», το δύο σε «σπάνια», το τρία σε «μερικές φορές», το τέσσερα σε «συχνά» και το πέντε σε «πολύ συχνά».
Ιδού λοιπόν τα έξι κριτηρια του εύκολου και γρήγορου τεστ, που μας βοηθούν να «διαγνώσουμε» την εξάρτησή μας από το FB
Περνάτε πολλή ώρα σκεπτόμενοι το FΒ, ή σχεδιάζοντας πώς θα χρησιμοποιήσετε το FΒ.
Αισθάνεστε την ανάγκη να χρησιμοποιείτε το FB ολοένα και περισσότερο.
Χρησιμοποιείτε το FB για να ξεχάσετε το προσωπικά σας προβλήματα.
Έχετε προσπαθήσει να ελαττώσετε την χρήση του FB αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Αν σας απαγορεύσουν να χρησιμοποιήσετε το FB νιώθετε ανησυχία ή ταραχή.
Χρησιμοποιείτε το FB τόσο πολύ ώστε να έχει αρνητική επίπτωση στην εργασία ή στις σπουδές σας.
Αν κάνατε το παραπάνω τεστ και απαντήσατε «συχνά» ή «πολύ συχνά» σε τουλάχιστον 4 από τα 6 κριτήρια, πιθανότατα είστε εθισμένοι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Και, κατά τους επιστήμονες, δεν είστε μόνοι.
«Η χρήση του Facebook έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Εμείς μελετάμε μια υπό-ομάδα εθισμού στο Διαδίκτυο που αφορά τα social media» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης δρ Σέσιλι Σου Αντρεασεν.
Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Psychological Reports», έλαβαν μέρος συνολικά 423 φοιτητές (227 γυναίκες και 196 άνδρες). Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα μοτίβα που υποδηλώνουν εθισμό στο Facebook.
«Ο συγκεκριμένος τύπος εθισμού φαίνεται να πλήττει κυρίως μικρότερες ηλικίες. Είδαμε ακόμα ότι άτομα αγχώδη ή κοινωνικά ανασφαλή χρησιμοποιούν το Facebook περισσότερο από άλλους, καθώς βρίσκουν την επικοινωνία μέσω των social media ευκολότερη συγκριτικά με την κατά πρόσωπο επικοινωνία» υποστηρίζει η δρ Αντρεασεν.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, ότι τα οργανωμένα και φιλόδοξα άτομα αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο στο να πέσουν στα δίχτια του εθισμού στο FB. Χρησιμοποιούν, παρόλα αυτά, συχνά τα social media για σκοπούς που σχετίζονται με τη δουλειά τους και για την δικτύωσή τους με άλλους.
«Εκείνες που κινδυνεύουν περισσότερο να εθιστούν στο Facebook είναι οι γυναίκες, ίσως λόγω της κοινωνικής φύσης της συγκεκριμένης σελίδας» προσθέτει η ειδικός.
Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι ο εθισμός στο FB σχετίζεται επίσης με το πόσο εξωστρεφής είναι κανείς.

endiaferonta.com
go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email