phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο Βόλος χόρεψε το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο! (video)

Το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο είναι γεγονός και το πέτυχαν 5614 Βολιώτες το βράδυ της Παρασκευής από την παραλία του Βόλου, παρουσία πλήθος Θεσσαλών που έσπευσαν να παρακαλουθήσουν την προσπάθεια αυτή από κοντά , εναθαρρύνοντας όσους έπαιρναν μέρος στο εγχείρημα.

Οι προετοιμασίες στην παραλία του Βόλου είχαν ξεκινήσει από νωρίς και όλα κύλησαν ομαλά και έτσι όπως τα είχε σχεδιάσει η ΕΚΠΟΛ και ο πρόεδρος αυτής Κώστας Χαλέβας.

5614 Βολιώτες χόρεψαν επί 05:01 γρήγορο συρτάκι, φωνάζοντας «ΩΠΑ» και κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο Γκίνες.

Όταν δε η προσπάθεια τελείωσε και το εγχείρημα πέτυχε, η παραλία γέμισε αγκαλιές, φωνές, τραγούδια και πολύ, μα πολύ περηφάνια!

ΔΕΙΤΕ πλάνα από το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου


e-volos.gr

Άλκηστις Πρωτοψάλτη- Ευανθία Ρεμπούτσικα:


Ολοκληρώνουν το μουσικό τους ταξίδι στο Θέατρο Βράχων στις 5 Σεπτέμβρη
Μετά το μουσικό τους ταξίδι ανά την Ελλάδα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους.
Στις 5 Σεπτεμβρίου οι δύο ερμηνεύτριες επιστρέφουν στην Αθήνα, αυτήν την φορά στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό. Η πετυχημένη τους χειμερινή παράσταση «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή έρχεται να ρίξει αυλαία στην Αθήνα.

Έτυχε ή πέτυχε; Δέσποινα Βανδή....


Η Δέσποινα Βανδή έκανε πρεμιέρα στο Posidonio μαζί με τον Αντύπα και ανάμεσα στα φορέματα που διάλεξε να φορέσει ήταν και μία λαμπερή τουαλέτα σε γαλαζοπράσινη απόχρωση, με μεγάλο σκίσιμο.
Εκτός από μια βραδιά διασκέδασης, η Δέσποινα είχε να προσφέρει και κάτι άλλο στο κοινό της, το εσώρουχό της, που ήταν βεβαίως στο ίδιο χρώμα με την τουαλέτα και προφανώς «έδενε» με το look.






Τσελέπης Σάκης

Η βιογραφία του συγκεκριμένου καλλιτέχνη δεν έχει προστεθεί ακόμα.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η Άννα Βίσση τραγούδησε σε φιλανθρωπικό Gala στη Νέα Υόρκη


Το περασμένο Σάββατο, 25 Αυγούστου, η Άννα Βίσση παραβρέθηκε και τραγούδησε στη Νέα Υόρκη και το Blue Dream Summer Gala 2012, που διοργάνωσε η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία των Hamptons του Southampton της Νέας Υόρκης.

Όλα τα έσοδα από τη διοργάνωση θα δοθούν στο πρόγραμμα Wounded Warriors Through Sports του Warfighter Sports, το οποίο αναλαμβάνει μέσα από την άθληση και τα σπορ την αποκατάσταση βετεράνων τραυματιών από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, σε στρατιωτικά νοσοκομεία και άλλες κοινότητες των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι: Σοφία Καρβέλα, Christine Crokos, Γιάννα Νταρίλη και η chef Μαρία Λόη.






Λιακόπουλος Κώστας

Η βιογραφία του συγκεκριμένου καλλιτέχνη δεν έχει προστεθεί ακόμα.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γιάννης Πλούταρχος: Γιατί βραβεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία;


Την Παρασκευή το βράδυ ο Γιάννης Πλούταρχος τραγούδησε αφιλοκερδώς σε μια μεγάλη συναυλία που έγινε στην Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση της Σοφίας Πεπόνη, της άτυχης μητέρας δυο παιδιών που πάσχει από καρκίνο.

Το Θέατρο Γης ήταν κατάμεστο από πολύ νωρίς και ο τραγουδιστής ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τον κόσμο! Ο ίδιος δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του και υποστήριξε πως κι εκείνος θα ήταν ένα τίποτα χωρίς την αγάπη του κόσμου. Όλη η βραδιά φυσικά αφιερώθηκε στην Σοφία, ενώ ο Γιάννης φρόντισε να τραγουδήσει το «Μαρία» παραφράζοντας τους στίχους σε «Σοφία».
Στην συναυλία ο Γιάννης Πλούταρχος παρέλαβε και μια αναμνηστική πλακέτα από την Ελληνική Αστυνομία, που είχε την ιδέα για αυτή την εκδήλωση.
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη νοσηλεία της άτυχης γυναίκας.

Κατερίνα Στανίση:Βιογραφία



Στανίση Κατερίνα
Γεννήθηκε: 09-02-1957
Ιστοσελίδα: facebook.com/pages/ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΣΤΑΝΙΣΗ/113113742049728
Από: Ελλάδα, Νάουσα


Βιογραφία
Η Δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια ανέβηκε στο «πάλκο» σε ηλικία 14 ετών, στη Γερμανία (όπου είχε μεταναστεύσει οικογενειακώς).

Από το 1974 ζει στην Ελλάδα και επί 3ετία τραγούδησε σε Κέντρα της επαρχίας. Από το 1976 και για αρκετά χρόνια εμφανιζόταν δίπλα στη Ρ. Σακελλαρίου.

Έχει εμφανιστεί από το «πάλκο» των ονομαστότερων κοσμικών Κέντρων («Φαντασία», «Νεράιδα», «Παλιά Δειλινά», κ.λπ.). Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1982 με τον δίσκο του Τ. Μουσαφίρη
«Μυστικέ μου έρωτα» που έγινε «χρυσός» (των 52.000 αντιτύπων).

Ακολούθησαν οι ατομικοί της δίσκοι: «Όλα τα πράγματα αλλάζουν» (1983, του Θαν. Πολυκανδριώτη), «Τί να θυμηθώ από σένα» (1985, του Ν. Καρανικόλα), «Υπάρχει λόγος» (1986), «Ένας στους δύο απόψε χάνει» (1987, του Γ. Καραλή), «Στάσου πλάι μου» (1988, των Γ. Καραλή-Τ. Σούκα), «Μαγικές στιγμές» (1989, του Αλ. Χρυσοβέργη), «Αδυναμίες» (1990, του Αλ. Χρυσοβέργη, «χρυσός» δίσκος), «Αγαπάω δύσκολα» (1991, του Τ. Μουσαφίρη), «Αναστατώνομαι» (1992, του Ν. Καρβέλα, «Να μείνεις» (1993, του Ν. Καρβέλα, «χρυσός» δίσκος), «Έλληνες είμαστε» (του Δημήτρη Χαλκιά), «Ορκίσου» (1995, των Αλέκου και Ειρήνης Χρυσοβέργη), «Οι χρυσές επιτυχίες 1982-95» (1995), «Δημόσια το δηλώνω» (1996, των Γ. Αλκαίου, Ανδρέα Δημητρίου, κ.ά.), «16 ζεϊμπέκικα» (1996), «Ήμουν, είμαι και θα είμαι» (1997, με 10 τραγούδια του Ν. Καρβέλα.

Παράλληλα, μετέσχε στους «πλατινένιους» δίσκους: «Τα τραγούδια μου (<Ορφέας>)» (με Γ. Νταλάρα και Χρ. Ζέρβα, 1983), «Τα γλεντζέδικα» (με Δ. Κοντολάζο, Φ. Νικολάου, Δούκισσα, Χριστόφορο, 1984), «Έξω ντέρτια» (με Χριστόφορο) και «Ό,τι δεν είπα» (του Β. Τσιτσάνη, με Στ. Καζαντζίδη, 1989). Μετέχει επίσης στους δίσκους: «Τα λαϊκά της νύχτας, Νο 2» (1984), «Όταν μιλούν τα τέλια» (1984), «Ακόμα μια μέρα» (1984), «Το δικό μας τραγούδι» (1987), «Ελεύθερος» (1988), «Μόνο για τον έρωτά σου» (1990), «Τα γλεντάκια» (1991), κ.λπ.

Συμμετέχει επίσης στη «Σπεράντζα» του Στ. Κραουνάκη (1998).

Ο Δίσκος «Άλλαξε η ζωή μου» (1999) με τραγούδια διαφόρων, και με τη μεγάλη της επιτυχία "Σ' έχω κάνει θεό"!!! Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια επιστρέφει με ένα δίσκο έκπληξη!!!

Το πρώτο single του δίσκου (ο οποίος κυκλοφορεί με την υποστήριξη του Dirty) «Να καούνε τα κρεβάτια» κ.α. Τον δίσκο υπογράφουν ο Αντώνης Παππάς, ο Πάνος Καπίρης, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και άλλοι.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Σωτηρία Μπέλλου (1921 – 1997)


Κορυφαία τραγουδίστρια του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1921 στο χωριό Χάλια της Χαλκίδας. Ήταν μέλος εύπορης οικογένειας και η μεγαλύτερη από τα τέσσερα αδέλφια της.

Είχε το όνομα του αγαπημένου της παππού, Σωτήρη Παπασωτηρίου, που ήταν παπάς στο Σχηματάρι. Στο πλευρό του, «ζυμώθηκε» από μικρή με τους εκκλησιαστικούς ήχους και τη βυζαντινή μουσική.

Τραγουδίστρια αποφάσισε να γίνει όταν είδε στον κινηματογράφο την ταινία «Η Προσφυγοπούλα» με τη Σοφία Βέμπο. Οι γονείς της, όμως, είχαν αντιρρήσεις κι έτσι σε ηλικία 17 ετών αποφάσισε να κατεβεί μόνη στην Αθήνα. Εκεί παντρεύτηκε τον Βαγγέλη Τριμούρα, ελεγκτή στα λεωφορεία, με τον οποίο είχε γνωριστεί όσο ήταν ακόμη στη Χαλκίδα. Ο γάμος τους κράτησε μόνο έξι μήνες και η Σωτηρία βρέθηκε στις φυλακές «Αβέρωφ», όταν στον τελευταίο τους καβγά του έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο. Στο Εφετείο η ποινή της μειώθηκε από 3,5 χρόνια σε 6 μήνες και αφέθηκε ελεύθερη.

Το μαρτύριό της συνεχίστηκε όταν επέστρεψε στο πατρικό της στη Χαλκίδα, καθώς οι δικοί της θεωρούσαν ότι τους ντρόπιαζε. Μην αντέχοντας το καθημερινό ξύλο, αποφάσισε να ξαναδοκιμάσει την τύχη της στην πρωτεύουσα. Καθώς η μέρα αυτού του ταξιδιού της συνέπεσε με την 28η Οκτωβρίου 1940, πέρασε όλη την περίοδο του πολέμου και τα χρόνια της Κατοχής κάτω από δύσκολες συνθήκες και κάνοντας διάφορες δουλειές. Ανάμεσα στα άλλα τραγουδούσε για ένα χαρτζιλίκι σε διάφορα ταβερνάκια, με μια κιθάρα που είχε αγοράσει στο μεταξύ.

Μετά την απελευθέρωση και αφού γνώρισε από κοντά την αγριότητα και τις διώξεις του Εμφυλίου, όντας ενεργό μέλος του αντάρτικου, την ανακάλυψε σε μια ταβέρνα των Εξαρχείων ο θεατρικός συγγραφέας Κίμων Καπετανάκης και τη σύστησε στο φίλο του Βασίλη Τσιτσάνη. Ο βάρδος του ρεμπέτικου ενθουσιάστηκε από τη φωνή της και της πρότεινε να μπουν μαζί στο στούντιο.

Η επιτυχία των πρώτων της ηχογραφήσεων με τον αξέχαστο Τσιτσάνη («Συννεφιασμένη Κυριακή», «Τα Καβουράκια», «Όταν πίνεις στην ταβέρνα», «Κάνε λιγάκι υπομονή») την καθιέρωσε ως λαϊκή τραγουδίστρια, ενώ τα χρόνια 1948 - 1955 ήταν περιζήτητη ανάμεσα στους κορυφαίους συνθέτες. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με τους Γιάννη Παπαϊωάννου («Γύρνα στη ζωή την πρώτη», «Κάνε κουράγιο καρδιά μου», «Άνοιξε, άνοιξε»), Γιώργο Μητσάκη («Ο ναύτης», «Το σβηστό φανάρι»), Απόστολο Καλδάρα («Είπα να σβήσω τα παλιά»), Απόστολο Χατζηχρήστο, Μανώλη Χιώτη κ.ά.

Η καριέρα της γνώρισε μία κάμψη στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας '60. Από το 1966, όμως, κέρδισε ξανά τη θέση της κορυφαίας ερμηνεύτριας του είδους, προχωρώντας σε πρωτοποριακές συνεργασίας με σύγχρονους έντεχνους συνθέτες: Μούτσης («Το φράγμα»), Σαββόπουλος («Το βαρύ ζεϊμπέκικο»), Ανδριόπουλος («Λαϊκά προάστια»), Κουνάδης («Δεν περισσεύει υπομονή»), Λάγιος («Λαός»), Ανδριόπουλος κ.ά. Παράλληλα, ξανατραγούδησε παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, από τα οποία την αγάπησε η νέα γενιά και τη στήριξε στις αδιάκοπες εμφανίσεις της στα λαϊκά κέντρα, στις μπουάτ της Πλάκας, καθώς και σε μεγάλες συναυλιακές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Μάρτιο του 1993 ήρθε αντιμέτωπη με τα πρώτα σοβαρά προβλήματα υγείας, όταν εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και πνευμονικό εμφύσημα. Λίγο αργότερα, διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο του φάρυγγα. Έχασε τη φωνή της και δύο ημέρες πριν τα 76 γενέθλιά της, στις 27 Αυγούστου 1997, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά.

Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου


Γιορτάζουμε σήμερα 27 Αυγούστου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, ας πούμε λίγα λόγια...

Ο Άγιος Φανούριος είναι από τους πιο αγαπητούς άγιους σε όλο τον ελληνικό λαό, που κάθε χρόνο τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του στις 27 Αυγούστου.

Αυτός ο τόσο αγαπητός άγιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς αμφιβολία ως δώρο Θεού, διότι ήταν και παράμενε άγνωστος για πολλούς αιώνες. Έγινε γνωστός από την τυχαία εύρεση της εικόνας του τον 14ο αιώνα μ.Χ. στη Ρόδο, όταν έσκαβαν παλιά σπίτια στο νότιο μέρος του παλιού τείχους. Εκεί βρέθηκε αρχαίος ναός με πολλές κατεστραμμένες εικόνες και μεταξύ αυτών και η καλά διατηρημένη εικόνα επί της οποίας ο τότε μητροπολίτης Ρόδου Νείλος ο Β' ο Διασπωρινός (1355 - 1369 μ.Χ.) διάβασε το όνομα του Αγίου «Ο Άγιος Φανώ».

Στην εικόνα, ο Άγιος παριστανόταν σαν νεαρός στρατιώτης, κρατώντας στο δεξιό του χέρι σταυρό, πάνω στον όποιο υπήρχε λαμπάδα αναμμένη, γύρω δε από την εικόνα τα 12 μαρτύρια του. Σε αυτά ο Μάρτυς παρουσιαζόταν: να στέκεται ανάμεσα σε στρατιώτες και να δικάζεται από τον ηγεμόνα· να πλήττεται απ’ αυτούς με πέτρες στο στόμα και την κεφαλή· να μαστιγώνεται πάλι απ’ αυτούς απλωμένος κατά γης· να κάθεται γυμνός και να ξέεται το σώμα του με σιδερένια νύχια· να είναι κλεισμένος στη φυλακή· να βασανίζεται μπροστά στο βήμα του ηγεμόνα· να καίεται στα μέλη του σώματος του με αναμμένες λαμπάδες· να είναι δεμένος σε μάγγανο και να βασανίζεται· να βρίσκεται ανάμεσα σε θηρία αβλαβής· να είναι ξαπλωμένος κατά γης και να πιέζεται το σώμα από ένα μεγάλο λίθο· να είναι μέσα σε ειδωλολατρικό ναό βαστάζοντας στις παλάμες του αναμμένα κάρβουνα και ο διάβολος να δραπετεύει στον αέρα με θρήνους· να στέκεται μέσα σε ένα καμίνι φωτιάς έχοντας υψωμένα τα χέρια σε σχήμα δεήσεως.

Τον αρχαίο ναό που βρέθηκε η εικόνα, ανοικοδόμησε, ύστερα από πολλές προσπάθειες, ο Νείλος και τον αφιέρωσε στο όνομα του Αγίου Φανουρίου, που όπως φαίνεται συνέταξε και την Ακολουθία του.

Ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου Φανουρίου είναι το εξιστορούμενο στη συνέχεια. Τα χρόνια εκείνα εξουσίαζαν την Κρήτη οι Ενετοί, οι οποίοι δεν επέτρεπαν την παρουσία Ορθοδόξου Αρχιερέως στη μεγαλόνησο. Τέσσερεις άνδρες για να λάβουν τη χειροτονία ταξίδευσαν από την Κρήτη στην Κορώνη της Πελοποννήσου και κατά την επιστροφή αιχμαλωτίστηκαν από τους Αγαρηνούς, οι οποίοι φόνευσαν τον ένα και τους άλλους τρεις μετέφεραν στα Παλάτια (Μίλητο).

Όταν ο πνευματικός τους πατήρ, ονόματι Ιωνάς, πληροφορήθηκε το γεγονός, ταξίδεψε μέχρι τη Ρόδο και εκεί διαπραγματεύθηκε την απελευθέρωσή τους με τον άρχοντα Γεώργιο Πετρανή, ο οποίος είχε εμπορικές σχέσεις με τους τούρκους των Παλατίων. Λόγω όμως πολεμικών αναταραχών στην περιοχή η προσπάθεια να αφεθούν ελεύθεροι έγινε δυσχερέστερη. Ο Ιωνάς, κατά την εκκλησιαστική συνήθεια, επισκέφθηκε τον μακάριο Νείλο και εκείνος του έκανε λόγο για τον Άγιο Φανούριο και τα θαύματά του, προτρέποντάς τον να επικαλεστεί την αντίληψη και βοήθειά του για το πρόβλημα που τον απασχολούσε. Πράγματι ο πνευματικός έπραξε όπως τον προέτρεψε ο Μητροπολίτης και μετά μερικές μέρες έφθασε μήνυμα από τα Παλάτια ότι οι εξελίξεις ήταν θετικές. Οι αιχμάλωτοι Ιερείς με θαυμαστό τρόπο αφέθηκαν ελεύθεροι και ο πνευματικός τους πατήρ Ιωνάς από ευγνωμοσύνη προς τον Μεγαλομάρτυρα, επιστρέφοντας, μετέφερε στην Κρήτη αντίγραφο της Εικόνας του και τελούσε έκτοτε πανηγυρικά τη μνήμη του.

Η αγάπη και η τιμή με την οποία περιβάλλεται ο Άγιος Φανούριος έγινε αφορμή να δημιουργηθούν διάφορες ωραίες και ευλαβείς παραδόσεις στο λαό μας, ανάμεσα στις οποίες είναι και το εορταστικό έθιμο της «Πίττας του Αγίου Φανουρίου», ή της «Φανουρόπιττας» που γίνεται την παραμονή της εορτής του. Η πίτα αυτή είναι συνήθως μικρή και στρογγυλή σαν μικρός άρτος, μοιράζεται στους πιστούς και γίνεται άλλοτε για να φανερώσει κάποιο χαμένο αντικείμενο ή κάποια χαμένη υπόθεση ή ακόμα να φανερώσει την υγεία σε κάποιον ασθενή.Υπάρχει επίσης και παράδοση ότι με τη πίτα αυτή γίνεται μνεία της μητέρας του, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο.

Σημείωση:

Η αναφορά στο Νέο Λειμωνάριο ότι η εικόνα του Αγίου βρέθηκε το 1500 μ.Χ., είναι μάλλον λανθασμένη, διότι ο επίσκοπος Ρόδου Νείλος έζησε τον 14ο αιώνα μ.Χ.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:

Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.

Ουράνιον εφύμνιον εν γη τελείται λαμπρώς, επίγειον πανήγυριν, νυν εορτάζει φαιδρώς, Αγγέλων πολίτευμα, άνωθεν υμνωδίαις ευφημούσιν τους άθλους, κάτωθεν Εκκλησία, την ουράνιον δόξαν, ην εύρες πόνοις και άθλοις, τοις σοίς Φανούριε ένδοξε.








Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ζαφείρης Μελάς: Το ατυχές περιστατικό που του συνέβη στην πτήση του για την Αυστραλία


Ο Ζαφείρης Μελάς ξεκινάει εμφανίσεις στην Αυστραλία μετά από δεκαοκτώ χρόνια.
Ο τραγουδιστής θα δώσει δύο συναυλίες στη Μελβούρνη και στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο Μπρίσμπαν, στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας, στην τελευταία συναυλία που θα δώσει στην Αυστραλία. Μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο γιος του Θεόδωρος και η Βιβή Μαστραλέξη.
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι στην Αυστραλία και κοντά στους ομογενείς. Μετά από δεκαοκτώ χρόνια βρίσκομαι ξανά για τέσσερις εμφανίσεις. Τώρα όμως θα ήθελα να ξεκλέβω λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις μου προκειμένου να μπορέσω να δω και κάποιους φίλους τους οποίους έχω αποκτήσει μετά από τόσες επισκέψεις μου στην Αυστραλία», δήλωσε στην εφημερίδα «Espresso». Ένα ατυχές γεγονός όμως τον στενοχώρησε καθώς κάποια μουσικά όργανα έσπασαν κατά την πτήση. Η αεροπορική εταιρία θα αντικαταστήσει τα μουσικά όργανα αφού φέρει την ευθύνη. Βέβαια η χαρά του είναι τόσο μεγάλη που θα τραγουδήσει στους Έλληνες ομογενείς που γρήγορα ξέχασε το ατυχές περιστατικό.

Σαμπρίνα: «Τα έσοδά μου έχουν μειωθεί περισσότερο από 50%»


Όμορφη, ανανεωμένη και φανερά αδυνατισμένη, η Σαμπρίνα μίλησε για όλα!
Η τραγουδίστρια αποκάλυψε στο περιοδικό Λοιπόν, πώς την έχει επηρεάσει η κρίση: «Κρίση, κρίση! Έχει και τα καλά η κρίση. Κάνουμε πλάκα, τι να κάνουμε; Να κλαίμε; Οι Έλληνες δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να επιβιώσουμε. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Κι εμένα τα έσοδά μου έχουν μειωθεί περισσότερο από 50%. Πρέπει να μπούμε σε ένα πρόγραμμα, να μειώσουμε τα έξοδά μας, να κάνουμε τη ζωή μας όσο γίνεται πιο απλή για να επιβιώσουμε. Διαφορετικά θα μας πιάσει κατάθλιψη. Δεν έχω περάσει από το στάδιο της κατάθλιψης ποτέ, γιατί είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και έχω γεννηθεί μαχήτρια. Είναι σημαντικό κάθε άνθρωπος να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να ψάχνεται και να μπορεί να βρίσκει χαρά σε αυτά που έχει. Η Ελλάδα είναι μια πολύ ωραία χώρα και μας ζηλεύουν όσοι μας κατηγορούν. Να εστιάσουμε σε ό,τι θετικό έχουμε. Μέσα από την κρίση βγαίνουν και καλά πράγματα»!

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Συναυλία κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι


Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Τάνια Τσανακλίδου και ο Γιώργος Ανδρέου θα ενώσουν τις φωνές τους για μια μοναδική συναυλία.
Οι τρεις καλλιτέχνες θα βρεθούν στον χώρο του ναού  του Ποσειδώνα στο Σούνιο στις 31 Αυγούστου και θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό θέαμα. Κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα ερμηνεύσουν τις επιτυχίες τους, ενώ όσοι βρεθούν εκεί , σίγουρα η βραδιά θα τους μείνει αξέχαστη.

Νατάσα Θεοδωρίδου-Έλενα Παπαρίζου: Συνεργάτης έκπληξη


Θα είναι αναμφίβολα μία από τις πολυαναμενόμενες συνεργασίες του χειμώνα.
Δύο μουσικά είδη θα συναντηθούν επί σκηνής, με την Νατάσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ωστόσο, το σχήμα που αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου, θα κρύβει και μία έκπληξη.
Ένας καλλιτέχνης θα εμφανίζεται με τις δύο τραγουδίστριες, και θα συμβάλλει με το δικό του τρόπο, στη διασκέδαση του κοινό. Ο τραγουδιστής, δεν είναι άλλος από τον Λευτέρη Πανταζή, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Δέσποινα Βανδή:«Έζησα ακραία πράγματα που δεν πίστευα ότι μπορούσαν να συμβούν»


«Έζησα ακραία πράγματα που δεν πίστευα ότι μπορούσαν να συμβούν»
Η Δέσποινα Βανδή λίγο πριν δώσει τη μεγάλη συναυλία της στην Κύπρο μαζί με την Έλλη Κοκκίνου μίλησε στον Τάσο Θεοδώρου για την εκπομπή «Gia Mpanaki» του Mega Κύπρου και έκανε τον απολογισμό της.
Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στη νέα της δισκογραφική δουλειά «Άλλαξα», την οποία έχει σε πολύ μεγάλη θέση στην καρδιά της λέγοντας μάλιστα πως έχει να νιώσει τόσο ωραία με άλμπουμ της από την εποχή του «Γεια». «Κατά κάποιον τρόπο, αισθάνομαι ότι ενηλικιωθήκαμε με αυτόν τον δίσκο», είπε χαρακτηριστικά.
Τι θυμάται η Δέσποινα Βανδή, όμως, όταν κάνει ένα flash back στα χρόνια που πέρασαν και στη μεγάλη της μουσική πορεία; «Μέσα από τη μουσική έζησα πολύ έντονα συναισθήματα, πολύ έντονες στιγμές. Γνώρισα ανθρώπους και γεφυρώθηκαν χώρες. Έζησα και ακραία πράγματα, που δεν πίστευα ότι μπορούσαν να συμβούν, όπως στην απονομή στη Σταδίου. Χαίρομαι που τα έζησα και δεν σου κρύβω πως κάθε φορά έχω έναν προβληματισμό ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Είναι λογικό μέσα στην πορεία όλων αυτών των χρόνων, που είναι και πολλά πια, να κάνεις και κάποιες λάθος επιλογές», δηλώνει η τραγουδίστρια δείχνοντας πως πλέον πατάει γερά στα πόδια της.
Η Δέσποινα Βανδή μίλησε επίσης και για τη διπλή της ιδιότητα γιατί μπορεί τα βραδιά και στα κοσμικά event και στις συνεντεύξεις να είναι star αλλά στην καθημερινότητά της είναι σύζυγος και μητέρα και δεν διαφέρει σε τίποτα από τον απλό κόσμο. Πώς διαχειρίζεται η ίδια αυτούς τους ρόλους; Μπορεί να τους διαχωρίσει; «Παίρνω αγάπη και δίνω αγάπη. Κάνω όλα αυτά τα μικρά πράγματα που μου δίνουν ένα άλλο είδος χαράς. Τα δύο κομμάτια μου, αυτό της μαμάς και της καλλιτέχνιδας, συμπληρώνει το ένα το άλλο. Δεν θα μπορούσα να είμαι μόνο μαμά ή μόνο τραγουδίστρια», αναφέρει.
Τέλος, η τραγουδίστρια παραδέχτηκε πως το καλοκαίρι πήρε δυο κιλά, όπως συνηθίζει στις διακοπές της, γιατί δεν ήθελε να στερηθεί τις λιχουδιές και το φαγητό όμως τώρα που ξεκινάει η χειμερινή περίοδος και ετοιμάζεται για τα νέα της επαγγελματικά σχέδια θα ξανά μπει σε πρόγραμμα και διατροφή αλλά όχι σε ακρότητες. «Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν θα τρώω, αλλά δεν θα φάω και ένα μπολ προφιτερόλ», είπε χαμογελώντας.

Ο Τερζής για την περιπέτεια υγείας του:Είμαι όρθιος...


Είμαι όρθιος. Ας περιμένουμε τι θα αποφασίσει ο Θεός και βλέπουμε»
Ο Πασχάλης Τερζής επέστρεψε στο τραγούδι μετά από τριάμισι χρόνια αποχής δίνοντας δύο συναυλίες στην Κύπρο.
Ο τραγουδιστής είχε περάσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και μίλησε στην εκπομπή της Γιάννας Λοΐζου στο Ράδιο Πρώτο. «Θέλω να πιστεύω ότι οι δύο αυτές νύχτες στην Κύπρο θα είναι από τις ωραιότερές μου. Όχι γιατί έτσι πρέπει να πω, αλλά γιατί έχω να τραγουδήσω τριάμισι χρόνια και είναι μια αρχή της οποίας δεν ξέρω πότε θα είναι το τέλος. Μπορεί να είναι και το τέλος» και συνέχισε λέγοντας: «Δεν θέλω να κάνω σχέδια, ούτε όνειρα. Έτσι κι αλλιώς είμαι σαράντα χρόνια στο τραγούδι, έχω δώσει και έχω πάρει πολλή αγάπη από τον κόσμο και για μια ακόμη φορά νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους. Όπως είπαμε όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει. Ας περιμένουμε τι θα αποφασίσει ο Θεός και βλέπουμε. Είμαι όρθιος. Μου αρκεί και τραγουδάω. Με την καρδιά δεν παίζουν. Όλοι λένε "σε μένα θα συμβεί;". Για τους ανθρώπους είναι όλα». Όσο για το τι έκανε όλο αυτό το διάστημα που απείχε από τις πίστες εξομολογήθηκε ότι: «Ήμουν γεωργός. Έσπερνα ντομάτες, πιπεριές και φασολάκια στον μπαξέ για να ηρεμήσω. Ερχόταν ένας, δύο φίλοι και κουβεντιάζαμε ήρεμα και απλά». Του έλειψε το τραγούδι όλο αυτό το διάστημα; «Το τραγούδι δεν μου έλειψε. Ο κόσμος ναι!». Το τραγούδι δεν του έλειψε γιατί όπως είπε: «Τραγουδούσα ακόμη και στο θερμοκήπιο και τον στάβλο». Σήμερα νιώθει πανευτυχής γιατί: «Αυτή την περίοδο ζω την τρίτη μου αγάπη που είναι τα εγγόνια μου».

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ανατροπή στη νυχτερινή Αθήνα φέρνει η Άννα Βίσση.


«Στην Αθήνα θα είμαι σε έναν χώρο, που τον ξέρετε. Βέβαια, θα του αλλάξω το όνομα, αλλά και τα... φώτα, όπως λέμε!», είπε η Άννα Βίσση σε πρόσφατη συνέντευξή της και έκανε την έκπληξη.
Η τραγουδίστρια μίλησε στους «Αγγέλους του Real», ενώ βρισκόταν στη Σαντορίνη, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας και έκανε αποκαλύψεις.
Η Άννα Βίσση μίλησε για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα λέγοντας πως αυτό το χειμώνα έχει διάθεση για πάρτι και για ατελείωτο χορό και όχι για τραπέζια, λουλούδια και κυριλέ καταστάσεις. «Ο χώρος είναι το "Κέντρο Αθηνών", που πέρυσι φιλοξενούσε τον Δημήτρη Μητροπάνο. Τον φίλο μας, που πλέον μας γλυκοκοιτάει από επάνω. Φέτος, έχω μια όρεξη πιο club-άτη. Δεν θέλω ούτε τραπέζια, ούτε λουλούδια, ούτε τίποτα. Θέλω να βλέπω όρθιο κόσμο που χορεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, η τραγουδίστρια δεν αποκάλυψε ακόμα την πλήρη σύνθεση του σχήματος γιατί όπως δήλωσε τίποτα δεν είναι σίγουρο, πλέον, αν δεν πέσουν οι υπογραφές. Παρόλα αυτά, έδωσε στους ακροατές μικρά tips για όλα όσα έχει στο μυαλό της, λέγοντας: "Δεν θα είμαι ακριβώς μόνη μου. Θα είμαι με μία παρέα που δεν μπορώ να την ονομάσω ακόμα, επειδή είμαστε στις κουβέντες. Έχω ένα πολύ ωραίο συγκρότημα που ... φλερτάρω να "κλείσω" και μια πολύ ωραία τραγουδίστρια, που έχει κάνει πολλές επιτυχίες το καλοκαίρι. Όλα είναι με ερωτηματικό ακόμα. Πάντως, θα σταματήσουμε από το κέντρο περίπου στο τέλος του Γενάρη, για να κάνω πρόβες για τους Δαίμονες».
Αξίζει να σημειωθεί πως τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο σχήμα είναι η νεαρή Demy και ο rapper Μηδενιστής.
Τέλος, η Άννα Βίσση, με αφορμή τη συζήτηση για τη φετινή καλοκαιρινή της περιοδεία και το αν βρήκε χρόνο για διακοπές, έκανε και μια αναδρομή στις αναμνήσεις της από παλιότερα χρόνια. «Έκανα διακοπές φέτος! Άλλωστε έκανα πολύ λίγες εμφανίσεις. Για μένα 12 συναυλίες είναι... τίποτα. Στο Summer Tour 2009 έκανα γύρω στις 20 με 25 και πάλι λίγες ήταν! Εγώ, βασικά τραγουδάω από το 1973, περίπου όταν γεννηθήκατε εσείς ή μάλλον 10 χρόνια πριν γεννηθείτε. Τότε γυρνούσαμε την Ελλάδα, σαν μια παρέα. Εγώ, η Αλεξίου, ο Νταλάρας, ο Παπακωνσταντίνου, ο Γαργανουράκης, η Λιζέτα Νικολάου, η Τσανακλίδου, ο Αντώνης Βαρδής... Ήμασταν τέσσερις και μετά γινόταν άλλος συνδυασμός τεσσάρων. Χωρίς πλάκα, τότε μιλάμε για πολλές συναυλίες. 60 – 70 συναυλίες! Μη ρωτάτε, βέβαια, πού μέναμε και τι τρώγαμε. Έχω περάσει ωραία χρόνια".
Μάλιστα, γνωστή για το αυτοσαρκαστικό της χιούμορ, η Άννα Βίσση ανέφερε κάποια στιγμή, λόγω της πολυετούς πορείας της στη μουσική σκηνή: «Του χρόνου θα γιορτάσω καμιά σαρανταριά χρόνια καριέρας. Σεβασμό θέλω! Παρ' όλα αυτά δεν θέλω να με λέτε κυρία Άννα Βίσση».

Σήμερα Πέμπτη 23/8 η κηδεία του Μιχάλη Μενιδιάτη


Σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου φίλοι και γνωστοί θα πουν το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Μενιδιάτη.

Η κηδεία θα γίνει στον Άγιο Βλάσση στο Μενίδι. Ο Μιχάλης Μενιδιάτης θα μείνει στην ιστορία μέσα από τις μεγάλες του επιτυχίες "Μην περιμένεις πια", «Περιφρόνα με, γλυκιά μου», «Λίγο λίγο θα με συνηθίσεις», «Πετραδάκι-πετραδάκι» και άλλα πολλά. Η πορεία του στο μουσικό στερέωμα ήταν πολύ μεγάλη και τώρα ήρθε η ώρα να τον αποχαιρετήσουμε.

Να ευχηθούμε στην οικογένειά του συλλυπητήρια και Καλό Ταξίδι στον μεγάλο ερμηνευτή.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη στο facebook μολύνει υπολογιστές!


Οπωσδήποτε θα το έχετε
δει και εσείς. Πρόκειται για
κάποιες φωτογραφίες παιδιών ή μωρών σε νοσοκομεία οι οποίες εμφανίζονται
στη ροή ειδήσεων του Facebook με την παρατήρηση ότι για κάθε
κοινοποίηση το παιδί αυτό θα πάρει ένα δολάριο ή κάποια σεντς για τη
θεραπεία του.


Φυσικά πρόκειται για απάτη καθώς το Facebook δεν θα περίμενε να
κοινοποιήσουν οι χρήστες του μια φωτογραφία προκειμένου να βοηθήσει ένα
βρέφος.


Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη απάτη αποτελεί μία μόνο εκδοχή μιας δημοφιλούς φάρσας του Facebook.


Όπως είναι γνωστό, κατά διαστήματα διάφοροι έφηβοι αναρτούν στο
Facebook κάποια ανακοίνωση η οποία τραβά την προσοχή. Για παράδειγμα
πριν κάποιο διάστημα υποστήριζαν ότι hackers μπαίνουν στο λογαριασμό μας
και δημοσιεύουν πορνογραφικό περιεχόμενο. Ή ότι το Facebook θα γινόταν
συνδρομητικό. Μια άλλη φάρσα υποστήριζε ότι κάποιο παιδάκι ζητάει να το
πάμε σπίτι του δίνοντας ένα χαρτί με τη διεύθυνση του και όποιος
προσπαθούσε να το βοηθήσει έπεφτε θύμα ληστείας. Δυστυχώς κάθε εβδομάδα
υπάρχει κάτι καινούργιο.


Πώς όμως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για απάτη ώστε να
μην πέσουμε θύματα; Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Αν η δημοσίευση ζητά να
την κοινοποιήσουμε, τότε μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι ότι κάποιος
προσπαθεί να μας κοροϊδέψει.


Είμαστε σίγουροι ότι αυτός που έκανε την αρχική δημοσίευση απλώς προσπαθεί να δει πόσα άτομα θα πέσουν θύματα της φάρσας του.


Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις
κοινοποιήσεις μας στο Facebook. Ας μην γινόμαστε κι εμείς ένας κρίκος
στην αλυσίδα του κάθε φαρσέρ που διασκεδάζει διαδίδοντας ψευδείς
πληροφορίες.


Αντιθέτως μόλις δούμε κάτι αντίστοιχο, θα πρέπει αμέσως να κάνουμε αναφορά της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο Facebook.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ακούστε 'Το καλοκαίρι μου' του Μιχάλη Χατζηγιάννη στα σέρβικα


Ένα από τα πιο καλοκαιρινά τραγούδια του Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι "Το καλοκαίρι μου", το οποίο, απ' ό,τι φαίνεται, δεν αγαπήθηκε μόνο από τους Έλληνες, αλλά ξεπέρασε τα σύνορα και έφτασε μέχρι τη Σερβία.
Ο όμορφος και πιασάρικος ρυθμός συγκίνησε ιδιαίτερα και τους Σέρβους "In Vivo" , οι οποίοι δανείστηκαν τη μουσική, άλλαξαν τους στίχους και έφτιαξαν μια διασκευή στα μέτρα τους, με τίτλο "Moje Leto".

Για το λόγο αυτό, έφτιαξαν και video clip, το οποίο ήδη μετρά στο YouTube πάνω από 4.000.000 views.

Απολαύστε το!

Πασχάλης Τερζής: Εγκαταλείπει οριστικά τις πίστες!


Ο Πασχάλης Τερζής σε συνέντευξή του δήλωσε πώς εγκαταλείπει οριστικά τις πίστες.

Ο τραγουδιστής μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του που τον κράτησε μακριά από το τραγούδι το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφέροντας πως πλέον δεν θα τον ξαναδούμε σε πίστες αλλά σε επιλεγμένες εμφανίσεις και συναυλίες.
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον κυπριακό σταθμό "Ράδιο Πρώτο", λίγο πριν τις επιτυχημένες συναυλίες του στην Κύπρο.
Ο Πασχάλης αποκάλυψε επίσης πως όλον αυτό τον καιρό ασχολήθηκε με απλά πράγματα και καθημερινά που τον γεμίζουν, έχοντας γίνει πια σχεδόν επαγγελματίας γεωργός!

Καίτη Γαρμπή: «Οι μεγάλες πίστες δεν μου έχουν λείψει καθόλου»


Η Καίτη Γαρμπή σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την άποψη ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να λένε την ηλικία τους και για τη σχέση της με τον Διονύση Σχοινά, αλλά και για το αν της λείπουν οι πίστες.
Συγκεκριμένα αναφέρει «Την ηλικία μου δεν την αποκαλύπτω, αλλά οι δημοσιογράφοι την βρίσκουν. Νομίζω ότι δεν έχουν να κάνουν οι αριθμοί. Γιατί να πεις πόσο χρονών είσαι; Για να σε καμαρώσουν, πώς διατηρείσαι στην ηλικία που είσαι, για να πούνε "α... η Καίτη δεν είναι τόσο μικρή όσο νόμιζα". Οι γυναίκες δεν πρέπει να λένε την ηλικία τους».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το αν της έχει λείψει η ζωή στις πίστες, «Οι μεγάλες πίστες δεν μου έχουν λείψει καθόλου, γι' αυτό ήταν και επιλογή τόσα χρόνια να μην βρίσκομαι σ' αυτούς τους χώρους. Δεν μου λέει τίποτα. Είναι πια για μένα σαν μια βαρετή ευθεία που δεν έχεις κάτι να περιμένεις».
Τέλος, μίλησε για το πώς καταφέρνει να παραμένει τόσο ευτυχισμένη με τον Διονύση Σχοινά μετά από 16 χρόνια, λέγοντας «Το βασικό σε δύο ανθρώπους που είναι πολλά χρόνια μαζί είναι να μην χαθεί ποτέ ο σεβασμός και ο θαυμασμός. Υπάρχει πολύ βαθειά αγάπη ανάμεσα σε μένα και τον Διονύση και πιστεύω ότι αυτό το πράγμα μας κρατάει και θα μας κρατήσει όσο πάει, που εύχομαι να πάει μέχρι το τέλος».

Βάζει φωτιά στην παραλιακή ο Μαζωνάκης


Έπειτα από ένα εντυπωσιακό club tour στην Ελλάδα και την Κύπρο, ο Γιώργος Μαζωνάκης από τις 24 Αυγούστου επανέρχεται στο Thalassa People’ s Stage για 14 εμφανίσεις.

Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές ολοκληρώνονται, η καλοκαιρινή διάθεση δεν υποχωρεί, αντιθέτως ζωηρεύει, το ίδιο νιώσαμε και πέρυσι, το ίδιο επιδιώκουμε και φέτος.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης με το ξεχωριστό του στιλ μπορεί να μετατρέψει τα weekends στο φινάλε του καλοκαιριού σε αξέχαστα πάρτι στην πόλη, στην παραλία, στη Γλυφάδα.

Στη φετινή παρέα συμμετέχει και η Ελένη Φουρέιρα! Πάντα εντυπωσιακή, με ένα πρόγραμμα που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, όπως μας έχει συνηθίσει η ασυγκράτητα δυναμική pop-star!

Ο Χρήστος Π., νεαρός πολλά υποσχόμενος ροκ τραγουδοποιός, και οι Freaky Fortune, με έντονη dance διάθεση…

Thalassa People’s Stage: Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας
Τηλ. 210. 8982979.

Στέλιος Ρόκκος: «Το να μην είσαι πρώτος δεν λέει τίποτα»


Για συναδέλφους και μη, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρίσκονται συνέχεια στην επικαιρότητα, μίλησε ο Στέλιος Ρόκκος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Τον απασχολεί η δημοσιότητα;

«Με απασχολεί, όταν έχω κάτι να πω. Να δίνω συνεντεύξεις για να υπάρχω στα περιοδικά και τα κανάλια; Κάνω εμετό με τους ανθρώπους που είναι μέσα στα πράγματα συνέχεια, για να μη χαθούν. Αυτοί είναι τελείως ατάλαντοι. Είναι αυτοί που φοβούνται μην τους ξεβράσει το σινάφι. Το να μην είσαι πρώτος δεν λέει τίποτα. Καλύτερα, όπως έλεγε ο Γιάννης Σπανός σε μια συνέντευξη, να είσαι δέκα χρόνια δέκατος, παρά τέσσερα χρόνια πρώτος και μετά πουθενά».

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Μενιδιάτης!


Έφυγε από τη ζωή  ο τραγουδιστής, Μιχάλης Μενιδιάτης!
Το θάνατό του ανακοίνωσε μέσω twitter ο ένας από τους δύο γιους του! Ο Βαγγέλης Μενδιάτης έγραψε: «Καλό ταξίδι πατέρα»!
Να αναφέρουμε ότι ο Μιχάλης Μενιδιάτης το τελευταίο διάστημα είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο. Έπασχε από την επάρατη νόσο! Δυστυχώς ο αγαπημένος τραγουδιστής δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή!
Ο Καλογράνης, όπως είναι το όνομά του, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μενίδι. Ο πατέρας του εργαζόταν ως φύλακας στην Λαχαναγορά. Από μικρό παιδί τον συγκίνησε ο ήχος του μπουζουκιού και, μετά την Απελευθέρωση άρχισε να «σκαλίζει» το πολυπόθητο αλλά κακοχαρακτηρισμένο τότε όργανο. Ανέβηκε στο πάλκο για πρώτη φορά- παρά τις έντονες αντιρρήσεις του πατέρα του- το 1953, στη «Δροσιά» του Δημήτρη Γκίκα στο Μενίδι , όπου εμφανιζόντουσαν οι Μιχάλης Δασκαλάκης, Τάκης Μπίνης, Γιώργος Λαύκας και Γεράσιμος Κλουβάτος. Ένα ωραίο καλοκαιρινό μαγαζί, ένας όμορφος κήπος, όπου όλη η Αθήνα ερχόταν για να διασκεδάσει. Έτσι ξεκίνησε την καριέρα του!



Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ζητούσε αγόρι μέσω αγγελίας και δείτε πόσοι πήγαν…

Η κοπέλα που βλέπεται ονομάζεται Zhang Mengqian και ειναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Chengdu. Επειδή όμως η αναλογία αγοριών/κοριτσιών ειναι 25/1, η Zhang έβαλε μία αγγελία στο πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου στην οποία έλεγε πως θα ήθελε έναν φίλο και όποιος ενδιαφέρεται να πάει έξω από την εστία της. Σίγουρα όμως δεν περίμενε ότι θα ανταποκριθούν τόσα πολλά άτομα. Δείτε λοιπόν πόσα άτομα ανταποκρίθηκαν στην αγγελία της…











Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Οι φωτογραφίες στο Facebook θα σβήνονται οριστικά από τους servers 30 μέρες από τη διαγραφή τους


To Facebook έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για θέματα ιδιωτικότητας και ένα από αυτά είχε να κάνει με τη διαγραφή των φωτογραφιών.

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που μέχρι πρότινος ένας χρήστης διέγραφε μια φωτογραφία από το λογαριασμό του, αυτή παρέμενε στους servers του κοινωνικού δικτύου εξακολουθώντας να είναι προσβάσιμη σε τρίτους (κρατώντας το link της) ακόμα και τρία χρόνια μετά τη διαγραφή!

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να διορθώσει τώρα το Facebook διαγράφοντας ολοκληρωτικά τις σβησμένες φωτογραφίες των χρηστών εντός 30 ημερών. Φυσικά, συγκρινόμενο με άλλες παρόμοιες social υπηρεσίες το διάστημα αυτό δεν παύει να είναι μεγάλο, ωστόσο αποτελεί σημαντική πρόοδο σε σχέση με τη μέχρι τώρα πολιτική της Facebook.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΔΕΙΤΕ:Απόσπασμα από την συναυλία της Αννας Βισση στη Χίο!


Αυτό το καλοκαίρι τα έχει όλα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια...
Συναυλίες αλλά και διακοπές κάνει η Άννα Βίσση στα ελληνικά νησιά τα οποία επισκέπτεται και μάλιστα δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνεται μια παρέα με τους θαμώνες των νυχτερινών μαγαζιών.
Εδώ την βλέπουμε σε πρόσφατη συναυλία της στη Χίο να τραγουδάει το (με αγάπη από μένα για σένα) μαζί με μια φανατική θαυμάστρια της και να της εύχεται χρόνια πολλά για τα γενέθλια της.
Ας απολαύσουμε το βίντεο...



Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑΡΗΣ – ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Η Music Liberty παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Σπύρου Χαρατσιάρη με τίτλο ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.  Δέκα λαϊκά τραγούδια που τα οχτώ υπογράφει ο Σπύρος Εξαρχάκος και τα δύο ο Γιάννης Φουτστέρης που επιμελήθηκε τις ηχογραφήσεις.

Ο Σπύρος είναι ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής και μέσα από τα δέκα τραγούδια του νέου CD δίνει σύγχρονη διάσταση στο σημερινό λαϊκό τραγούδι.

Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζουν ήδη το τραγούδι του τίτλου, ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, η μπαλάντα ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ (συνθέσεις του Σπύρου Εξαρχάκου) ενώ ιδιαίτερη αίσθηση κάνει το τραγούδι του Γιάννη Φουστέρη ΚΥΡΑ ΦΑΝΗ


Άννα Βίσση: Γιατί χάλασε η συμφωνία με τον Γκλέτσο;


Πριν από μερικές μέρες, η απόλυτη Ελληνιδα σταρ και ο ηθοποιός και Δήμαρχος Στυλίδας, έδωσαν τα χέρια για την πραγματοποίηση μιας καλοκαιρινής συναυλίας στην πόλη. Τώρα, όμως, η συμφωνία χάλασε...
Σύμφωνα με το Star, λίγες μέρες πριν από την πραγματοποίηση της συναυλίας, ο Δήμος Στυλίδας αποφάσισε να αλλάξει το χώρο διαξαγωγής του μουσικού γεγονότος. Αν και αρχικά συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί η συναυλία στο λιμάνι, για λόγους ασφαλείας, όπως είπαν οι διοργανωτές, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Στην Άννα Βίσση, λένε οι πληροφορίες του καναλιού, δεν άρεσε η ιδέα, έτσι ακύρωσε τη συναυλία της.

Νίνο: 'Απόψε δεν πάμε σπίτι' - Δείτε το video clip!


Το καλοκαιρινό τραγούδι του Νίνο, που έγινε αμέσως επιτυχία στα ραδιόφωνα, οπτικοποιήθηκε, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του John Mitropoulos. Το έχουμε στη διάθεσή μας και σας το παρουσιάζουμε!
Οι στίχοι του τραγουδιού είναι της Ελένης Γιαννατσούλια και η μουσική του συνθέτη των επιτυχιών, Φοίβου!

Δείτε το video clip!


Το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου στον Βόλο


Περισσότεροι από 2.012 άνθρωποι ετοιμάζονται να χορέψουν στον ρυθμό του Ζορμπά, στην παραλία του Βόλου.
Στο ρυθμό του Ζορμπά θα χορέψουν για πέντε συνεχόμενα λεπτά 2.012 άνθρωποι από τη Θεσσαλία, στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου που φιλοδοξεί να μπει στο βιβλίο Γκίνες με τα παγκόσμια ρεκόρ.
Ήδη δύο χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι πρόβες συνεχίζουν αδιάκοπα. Ο χορός θα στηθεί στην παραλία του Βόλου ενώ την ίδια στιγμή ομάδα της επιτροπής Γκίνες θα καταγράφει το περιστατικό προκειμένου να το πιστοποιήσει επίσημα.

Το βράδυ της 31ης Αυγούστου οι επισκέπτες θα γεύονται κρασί και τσίπουρο που θα προσφέρουν οι παραγωγοί του τόπου ενώ κωπηλάτες θα βρίσκονται εν πλω, για να συμπληρώσουν το μαγευτικό σκηνικό. Αυτή η φαντασμαγορική εικόνα θα μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο από τα διεθνή δίκτυα, προβάλλοντας την περιοχή ως παραδοσιακό ελληνικό τουριστικό προορισμό.
Η όλη ιδέα ξεκίνησε από μια αστυνομικό, την Αλεξία Χαλβατζάκου και την επιθυμία της να προβάλλει τον τόπο της σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα.
Τις πρόβες κατευθύνουν χορογράφοι και δάσκαλοι χορού από τη Μαγνησία και φυσικά από το Λύκειο Ελληνίδων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ: 20:00
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν παράλληλα να δουν και να γνωρίσουν τα «βήματα» μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στο facebook.

www.facebook.com/events
www.facebook.com/magnesia.sirtakidancerecord
ΠΗΓΗ. http://www.melwdos.com

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Δεκαπενταύγουστος: Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των Ελλήνων


Κάθε καλοκαίρι όλη η Ελλάδα φοράει τα καλά της για να τιμήσει τη Θεοτόκο. Δεν είναι μόνο η Τήνος και η Παναγιά Σουμελά στην Βέροια. Η χάρη της γιορτάζεται στην πλατεία κάθε χωριού…

Δεκαπενταύγουστος: Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των Ελλήνων


Γιατί οι Έλληνες είναι τόσο έντονα δεμένοι με την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου; Από τη μία είναι ο συμβολισμός της ίδιας της Παναγίας. Είναι η αγία, η ανώτερη απ’ όλες μεν, αλλά την ίδια ώρα η πιο προσιτή στον άνθρωπο. Υπέφερε ως θνητή και ως μάνα. Οι σταθμοί της ζωής της είναι στιγμές που μπορεί να τους νιώσει κάθε γυναίκα. Έγινε, έτσι, το σύμβολο του ανθρώπινου πόνου, αλλά και της παρηγοριάς μας όταν έχουμε προβλήματα. Το «Βοήθα Παναγιά μου» δεν θα είχε την ίδια δύναμη αν η ίδια δεν είχε ζήσει όσα έζησε…
Από την άλλη, ειδικά για την Ελλάδα, η γιορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει έναν ακόμη συμβολισμό: Το τέλος της ξεκούρασης, των διακοπών. Κάθε χρόνο οι περισσότερες επιστροφές σημειώνονται εκείνες τις μέρες. Και η κορύφωση των αναχωρήσεων είναι στις αρχές του Αυγούστου. Οι περισσότεροι φεύγουν για δύο εβδομάδες και όταν οι καμπάνες χτυπήσουν για την Παναγία, ξέρουν πως πια πρέπει να επιστρέψουν στο κλεινόν άστυ.
Δεκαπενταύγουστος σε όλη την Ελλάδα
Ακριβώς, όμως, το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων βρίσκεται εκτός των πόλων εκείνη την ημέρα, έχει δώσει τόσο μεγάλη σημασία στον εορτασμό του δεκαπενταύγουστου στα νησιά και σε άλλα σημεία της ελληνικής επαρχίας. Η Μεγαλόχαρη στην Τήνο, ηΕκατονταπυλιανή στην Πάρο, η Παναγιά Σουμελά στην Ημαθία «βουλιάζουν» από κόσμο κάθε χρόνο. Δεν θα ήταν έτσι, αν δεν βρισκόμασταν σε περίοδο διακοπών.
Όποιοι, λοιπόν, βρίσκεστε σε κάποιο νησί αυτές τις μέρες, ψάξτε για το τοπικό πανηγύρι. Θα είναι, σίγουρα, το αποκορύφωμα των εορτασμών στην περιοχή που βρίσκεστε. Ειδικά αν παραθερίζετε κοντά σε κάποια από τις παρακάτω εκκλησίες, αξίζει να συμμετάσχετε κι εσείς στη μεγάλη γιορτή και να ψάλλετε το απολυτίκιο της Κοιμήσεως.
Στη Μεγαλόχαρη της Τήνου η γιορτή είναι διπλή, αφού εκτός από την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμάται και ο τορπιλισμός της Έλλης από τους Ιταλούς. Χιλιάδες προσκυνητές συρρέουν στο νησί, πολλοί από αυτούς ανηφορίζοντας με κατάνυξη, γονατιστοί προς την εκκλησία για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην Παναγία. Μεγάλη στιγμή του εορτασμού είναι, βέβαια, η περιφορά του επιταφίου της θαυματουργής εικόνας και η μεγαλοπρεπής λιτάνευσή της.
Στην Πάρο, στην Εκατονταπυλιανή, γίνεται πραγματικά το αδιαχώρητο κάθε Δεκαπενταύγουστο, αφού η εκκλησία βρίσκεται ακριβώς επάνω στο λιμάνι της Παροικιάς και εκείνη την ημέρα φεύγει από το νησί ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών, με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό χάος να είναι απίστευτο. Και στην Πάρο γίνεται περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, ενώ οι εορτασμοί κορυφώνονται με ένα πολύ μεγάλο γλέντι με νησιώτικα τραγούδια. Αλλά και στη Νάουσα της Πάρου τιμάται η Θεοτόκος. Το έθιμο είναι να έρχονται καΐκια με αναμμένες δάδες και να γεμίζουν το μικρό λιμανάκι του χωριού, δίνοντας το έναυσμα για τον εορτασμό.
Η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Ημαθία είναι εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Παναγιά Σουμελά της Τραπεζούντας ήταν η ιστορική εκκλησία όπου οι Πόντιοι γιόρταζαν για εκατοντάδες χρόνια την Κοίμηση της Θεοτόκου και η νέα εκκλησία που χτίστηκε στους πρόποδες του Βέρμιου αποτελεί ένα σύμβολο της «χαμένης πατρίδας». Το ποντιακό γλέντι που στήνεται μετά την Θεία Λειτουργία, με τους παραδοσιακούς, ποντιακούς χορούς, δεν έχει όμοιό του σε όλη την Ελλάδα.
Στην Πάτμο, η Κοίμηση της Θεοτόκο γιορτάζεται με μεγαλύτερη κατάνυξη και χωρίς πολλά πολλά γλέντια, στο περίφημο μοναστήρι. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και καθαρτική. Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στην Σκιάθο όπου όλοι οι ντόπιοι ψέλνουν μαζί τα εγκώμια της Θεοτόκου.
Τα φιδάκια της Παναγιάς και οι λεβέντες καβαλάρηδες
Στην Κεφαλονιά, στο χωριό Μαρκόπουλο, εμφανίζεται κάθε χρόνο το φαινόμενο που λέγεται «φιδάκια της Παναγιάς». Μικρά, άκακα φιδάκια εμφανίζονται στον τρούλο της εκκλησίας. Σύμφωνα με τον μύθο, πρόκειται για τις καλόγριες ενός παλιού μοναστηριού που υπήρχε στη περιοχή που προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των πειρατών παρακάλεσαν την Παναγιά να τις μεταμορφώσει σε φίδια. Όπως είναι λογικό, πλήθη κόσμου μαζεύονται εκεί κάθε χρόνο.
Στην Σιάτιστα της Κοζάνης η λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου έχει για έθιμο να παρακολουθείται από τους κατοίκους πάνω σε άλογα. Το έθιμο χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, ως μια ευκαιρία για τους σκλαβωμένους Έλληνες να δείξουν τη λεβεντιά τους.
Στη Νίσυρο, ο εορτασμός δεν είναι για τους «τουρίστες». Κι αυτό γιατί στο πανέμορφο νησί υπάρχει το έθιμο των «νιαμερίτισσων» που πηγαίνουν στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Στυλιανής από τις 6 Αυγούστου και που ανήμερα της Παναγίας ξεκινούν την λειτουργία από τις 7 το πρωί!
Σε όλο το Αιγαίο η γιορτή της Παναγίας ξεσηκώνει κάθε εκκλησία που είναι αφιερωμένη σ’ αυτήν, αλλά τα πιο ξακουστά γλέντια γίνονται στην Φολέγανδρο, στην Κάρπαθο, στηνΛέσβο και στα Κουφονήσια. Στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι τα Ζαγοροχώρια που ξεχωρίζουν για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου. Εκεί, οι εκδηλώσεις στη μνήμη της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι τριήμερες και κορυφώνονται με γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και εκλεκτές, τοπικές λιχουδιές.



πηγή: newsbomb.gr
go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email