phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΕΚΟΣ ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ...Βιογραφικο!

Ο Αλέκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαϊδα . Κατάγεται από μουσική οικογένεια . Συγκεκριμένα ο πατέρας του και ο αδερφός του είναι μουσικοί και κοντά τους πρωτοτραγούδησε σε ηλικία 14 χρονών.
Σπούδασε στη Γεωπονική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αλλά από νεαρή ηλικία τον κέρδισε η αγάπη του για το τραγούδι .
Στην καλλιτεχνική του διαδρομή έχει συνεργαστεί με πολλά ονόματα του χώρου όπως την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Τάκη Ζαχαράτο, την Άντζελα Δημητρίου, τον Βασίλη Τερλέγκα, τη Σοφία Αρβανίτη, τον Ηλία Κλωναρίδη, τον Γιώργο Μαργαρίτη, τη Νατάσσα Γερασιμίδου και άλλους.
Την πρώτη επαφή με τη δισκογραφία την κάνει στη Θεσσαλονίκη και τη δισκογραφική εταιρία VASIPAP όπου κυκλοφορεί το πρώτο του LP με τίτλο "ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ" μια δουλειά που περιλαμβάνει 11 τραγούδια σε μουσική του Γιάννη Μπουφίδη και στίχους της Ρένας Αυγέρη, Δημήτρη Τσορλιανού, Φώτη Μαυρίδη και του ίδιου. Αμέσως ξεχώρισαν τα τραγούδια "Πάλι τα ίδια" και "Στο μονοπάτι της αγάπης".
Την επόμενη χρονιά ακολουθεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Αλέκου με τον τίτλο " Ό,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ" σε στίχους του Νίκου Θέου και Ανδρέα Σπυρόπουλου και μουσική του Παναγιώτη Στεργίου, του Χάρη Κωστόπουλου, του Δημήτρη Κωστόπουλου, του Αλέξη Κωστόπουλου και του ίδιου. Ξεχώρισαν τα τραγούδια "Δες τι μου΄χεις κάνει", "Λόγω τιμής", "Θα ΄ρχομαι στα όνειρά σου" και το ζεϊμπέκικο "Πίσω από το δάχτυλό σου".
Το 1995 και μετά από παρότρυνση της αείμνηστης ηθοποιού και τραγουδίστριας Νατάσσας Γερασιμίδου , αποφασίζει να κατέβει στην Αθήνα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα καταφέρνει να αγαπηθεί και από το αθηναϊκό κοινό.
Στο μαγαζί που εμφανίζεται, τον ακούνε δυο καταξιωμένοι και με πολλές περγαμηνές δημιουργοί, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, οι οποίοι εμπιστεύονται αμέσως το ταλέντο του και αποφασίζουν να υπογράψουν τη σύνθεση και τους στίχους στην 3η προσωπική του δουλειά, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο το 1999 από την UNIVERSAL και είχε τον τίτλο "Καταγγέλλω". Το CD αυτό περιλάμβανε 12 τραγούδια με καθαρά λαϊκό ύφος και ερμηνεία γεμάτη πάθος και συναίσθημα, κάτι που δηλώνει άλλωστε την πραγματική αγάπη του Αλέκου για το Ελληνικό τραγούδι. Από τη δουλειά αυτή ξεχώρισαν το "Όταν είσαι φτωχή στο μυαλό", "Δε νοιάζεται κανείς" και "Από ποιόν πλανήτη είσαι".
Τον Δεκέμβριο του 2002 ο Αλέκος επιστρέφει στη VASIPAP και κυκλοφορεί το "'Εχεις φύγει" σε στίχους και μουσική του Σάκη Βέρρου. Αυτή η δουλειά περιλαμβάνει 15 τραγούδια τα οποία υπογράφουν ο Γιάννης Κουρκουμέλης, ο Σωτήρης Κόρδας, ο Ιωσήφ Σαρασίδης, ο Μπάμπης Κεμανετζίδης, ο Νεκτάριος Μπήτρος, ο Βασίλης Ζαζόπουλος, ο Γιώργος Φαρμάκης, ο Γρηγόρης Μακρίδης, ο Νίκος Γρεβενιώτης, ο Θεόφιλος, ο Μάνος Εμμανουήλ, ο Αρτάν Κόμπο και ο ίδιος.
Ξεχώρισαν τα "Έχεις φύγει", "Ξεκαθάρισε τι θες", "Μόνος μου κάθομαι", "Σε γυρεύω", "Οι αγάπες για λίγο κρατάνε" και "Φεύγω".
Το 2004 βρίσκει τον Αλέκο στο studio και πάλι, με μια συνεργασία που όπως φαίνεται θα είναι σταθμός στην καριέρα του. Ο Σταμάτης Γονίδης υπογράφει τα 3 από τα 10 τραγούδια του νέου του CD, που έχει τον τίτλο " άμα θέλεις εσύ" και σημειώνει μεγάλη επιτυχία από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας του.
Επίσης τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες έδωσαν σ΄ αυτή τη δουλειά οι Γιάννης Κουρκουμέλης, Βασίλης Ζαζόπουλος, Γιώργος Φαρμάκης, Σάκης Φράγκος, Πάνος Καπίρης, Άγγελος Παλαιολόγος, Σωτήρης Κόρδας , Μπ. Βασιλάκης, Λάκης Τσώλης, Ηλίας Αγγελόπουλος και ο ίδιος.
Το καλοκαίρι του 2006 ο Αλέκος ηχογραφεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ΑΛΕΚΟΣ ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ "ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΡΙΣΤΗΣ" σε μουσική Παν. Καπίρη και στίχους Γιώργου Σκλάβενα και κυκλοφορεί από την ALPHA RECORDS. Το cd περιλαμβάνει 12 τραγούδια σε μουσικές των Παν. Καπίρη, Σταμάτη Γονίδη, Αλέκου Ζαζόπουλου, Βασίλη Ζαζόπουλου και Τάσου Σούρμπα ενώ στίχους έχουν γράψει οι Γιώργος Σκλάβενας, Νίκη Σπυροπούλου, Σταμάτης Γονίδης, Αγγελος, Παν. Καπίρης, Αλέκος και Βασίλης Ζαζόπουλος.
Τον Μάϊο του 2007 κυκλοφορεί μια ζωντανή ηχογράφηση από τις ΝΟΤΕΣ με τίτλο Αλέκος Ζαζόπουλος "Στην υγειά της αχάριστης" Live από τις ΝΟΤΕΣ, που περιλαμβάνει και το νέο του τραγούδι με τίτλο "Πού να βρω το κορίτσι" σε στίχους και μουσική του Σάκη Καντά.
Το Δεκεμβρη του ίδιου χρόνου κυκλοφορεί η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Οι άντρες δεν παρακαλάνε" από τη VIRUS με 14 νέα τραγούδια των Πάνου Καπίρη, Ναταλίας Γερμανού, Γιάννη Καραλή, Αλέκου Χρυσοβέργη, Σπύρου Γιατρά, Σταμάτη Γονίδη, Νίκης Σπυροπούλου, Γιάννη Κουρκουμέλη, Αντώνη Παππά, Φώντα Θεοδώρου, Γιώργου Δεγιεμερτζόγλου, Δημήτρη Χάρμα, ’γγελου Παλαιολόγου, Γιάννη Πετρίδη, Αγγελικής Μακρυνιώτη, Αγγελικής Βοϊράκου και Τάσου Σδρόλια.

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email