phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

DOPA AMERICA-Γκολ ο Βαλντέζ, τυχερή η Βραζιλία (video)

10/07/2011

Ο Φρεντ στο 90ό λεπτό έσωσε την Βραζιλία από μπελάδες και πολλή γκρίνια χωρίς αμφιβολία διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στην Κόρντομπα στην αναμέτρηση με την Παραγουάη για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα.

Η «σελεσάο» για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στη διοργάνωση ήταν ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος. Με τους νεαρούς παίκτες να μην μπορούν να τιθασεύσουν το ταλέντο τους και να αναλώνονται σε άσκοπες, περιττές και συνάμα χωρίς ουσία ατομικές ενέργειες η ομάδα του Μενέσες θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερή με βάση την εικόνα που είχε στο ματς. Η Παραγουάη ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, μόλις στο 2’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Σάντα Κρουζ που από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ και γενικότερα έδειχνε ικανή να εκμεταλλευτεί τη νωθρότητα της «σελεσάο». Οι Βραζιλιάνοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το τέταρτο, χωρίς πάντως να κάνουν φοβερό παιχνίδι. Μία στιγμή, όμως, γρήγορης εναλλαγής της μπάλας τούς προσέφερε την πρώτη μεγάλη φάση, αλλά ο Βιγιάρ νίκησε τον Πάτο στο τετ α τετ. Όλα έδειχναν πως είτε από στημένη φάση είτε από ατομική ενέργεια θα γινόταν κάτι καλό και στο 39’ ο Ζάντσον αποφάσισε να κάνει από μακριά δυνατό σουτ, το οποίο αιφνιδίασε τον Βιγιάρ που άργησε να αντιδράσει και είδε την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία της εστίας του.

Η Βραζιλία πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια, όμως δεν το διατήρησε πολλή ώρα στο δεύτερο μέρος. Δέκα λεπτά μετά το σφύριγμα του Ρολντάν, η Παραγουάη έβγαλε γρήγορη αντεπίθεση και ύστερα από λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον Τιάγκο Σίλβα, ο Σάντα Κρουζ βρέθηκε απέναντι από τον Σέζαρ και ισοφάρισε σε 1-1! Τα χειρότερα για τους Βραζιλιάνους, όμως, δεν είχαν έρθει ακόμα! Στο 65’, ο ανύπαρκτος Νεϊμάρ βρέθηκε απέναντι από τον Βιγιάρ και αντί να τον πλασάρει έκανε το κάτι παραπάνω σπαταλώντας σπουδαία ευκαιρία και στην εξέλιξη οι Παραγουανοί έκαναν τη μεγάλη ανατροπή! Σειρά για να κάνει το λάθος από τους αγωνιστικά απείθαρχους Βραζιλιάνους ήταν ο Άλβες, η μπάλα κατέληξε στον Βαλντές που πλάσαρε τον Σέζαρ και με τη βοήθεια της κόντρας έγραψε το 2-1! Ο πανικός που έπιασε τους τυπικά γηπεδούχους στη συνέχεια δεν τους επέτρεψε ν' αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και ν' απειλήσουν την εστία του Βιγιάρ. Εξαίρεση η φάση του 90ού λεπτού όπου ο Γκάνσο με μαγική μπαλιά έβγαλε τον Φρεντ σε θέση βολής κι αυτός δεν αστόχησε...



ALEX WEB RADIO/TV

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email