phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

To Facebook αποτρέπει τους χρήστες από τη δημοσίευση “άσχετων ή ακατάλληλων” σχολίων


Μία νέα μορφή λογοκρισίας φαίνεται ότι εφαρμόζει τελευταία η Facebook αποτρέποντας τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου της από τη δημοσίευση “άσχετων ή ακατάλληλων” σχολίων. Η διαπίστωση έγινε από το δημοφιλή Αμερικανό blogger Robert Scoble, που αποπειράμενος να σχολιάσει ένα post στο Facebook, έλαβε προς μεγάλη του έκπληξη το παρακάτω μήνυμα:
“This comment seems irrelevant or inappropriate and can’t be posted. To avoid having comments blocked, please make sure they contribute to the post in a positive way.”
Φυσικά, το αν ένα σχόλιο είναι άσχετο ή αν συνεισφέρει θετικά/αρνητικά σε κάποιο post είναι κάτι το υποκειμενικό. Άλλωστε, έχουμε να κάνουμε με ένα παγκόσμιο social network και κάτι το οποίο είναι επιτρεπόμενο στην κουλτούρα μιας χώρας μπορεί να είναι προσβλητικό σε μια άλλη. Η ακατάλληλη συμπεριφορά καθορίζεται από ένα συνδυασμό των αλγορίθμων του κοινωνικού δικτύου και επισημάνσεων από άλλους χρήστες.
Η απάντηση της Facebook έχει ως εξής:
“Για να προστατεύσουμε τους εκατομμύρια χρήστες μας, διαθέτουμε αυτοματοποιημένα συστήματα που δουλεύουν στο background για να διατηρήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον και να απομακρύνουν τυχόν links με spam ή malware. Τα συστήματα αυτά είναι τόσο αποτελεσματικά που οι περισσότεροι χρήστες του Facebook δεν έχουν συναντήσει ποτέ spam. Ωστόσο, δεν είναι τέλεια και σε μεμονωμένες περιπτώσεις κάνουν λάθη. Το συγκεκριμένο σχόλιο επισημάνθηκε ως spam εσφαλμένα  και ήδη έχουμε αρχίσει να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και φροντίζουμε να τα μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον. “
Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί η συγκεκριμένη περίπτωση να ήταν λάθος της Facebook, αλλά η εταιρεία παραδέχεται ότι επεξεργάζεται το κάθε σχόλιο ακόμα και πριν τη δημοσίευση του.

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email