phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΕΛΑΣ...βιογραφικο!

O Ζαφείρης Μελάς ένας λαμπρός άνθρωπος, ένας εκλεκτός καλλιτέχνης, ένα πολύτιμο στολίδι του ελληνικού τραγουδιού, ο πάντα δικός μας, απλός, και προσιτός άνθρωπος.
Γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 13 Οκτωβρίου και μεγάλωσε σε μία γειτονιά ανάμεσα σε φτωχούς ανθρώπους αλλά με πλούσια αισθήματα. Σταθμός στη ζωή του ο χαμός των γονέων του, κάτι το οποίο τον ανάγκασε να μείνει μόνος του ανάμεσα σε τρεις αδερφές σε πολύ τρυφερή ηλικία. Συγκυρίες οι οποίες ανάγκασαν τον Ζαφείρη, να μάχεται, να παλεύει, και να αγωνίζεται στη ζωή από μικρός. Μέσα από αυτόν τον διαρκή αγώνα όμως, του δόθηκε η ευκαιρία να βγάλει προς τα έξω τον εκρηκτικό δυναμισμό που τον διακρίνει, την αστείρευτη αγάπη που τρέφει για τους συνανθρώπους του και φυσικά το μοναδικό μουσικό και τραγουδιστικό του ταμπεραμέντο. Αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν τη σφραγίδα της δημιουργικότητάς του.
Από μικρή ηλικία η τάση του για την μουσική το τραγούδι ξεχώρισε. Έτσι βρέθηκε να τραγουδά σε συγκροτήματα δημοτικού τραγουδιού. Εκεί έμαθε, και αγάπησε τα δημοτικά. Μέσα από αυτή την τραγουδιστική του περιπλάνηση εντοπίσθηκε από τον Αντώνη Σταμπούλη και τον Πόλυ Βαιρεμίδη, ιδιοκτήτες της δισκογραφικής εταιρείας Κόσμος. Αυτό στάθηκε ορόσημο στην καλλιτεχνική του στερέωση, στο ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. Έκτοτε άλλαξε και η ζωή του Ζαφείρη. Η ανοδική του πορεία είχε ήδη ξεκινήσει και το λαμπερό του ταλέντο είχε ήδη αρχίσει να φωτίζει.
Είναι παντρεμένος κοντά 30 χρόνια με την Κωνσταντίνα με την οποία απέκτησε τρία παιδιά τον Θοδωρή, την Ίννα και τον Πόλυ. Η οικογένεια αποτελεί για τον Ζαφείρη μια μόνιμη και ατελείωτη ζωτική πηγή άντλησης δύναμης. Είναι το συστατικό που τον διατηρεί ένα αξιοπρεπή καλλιτέχνη και έναν ακέραιο άνθρωπο. Το μεγάλο του μυστικό που τον κρατά ανησυχητικά νέο είναι τα δύο του εγγόνια ο Ζαφείρης και η Κωνσταντίνα. Μαζί τους μοιράζετε μια ακόμη του αγάπη, τη θάλασσα, κάθε καλοκαίρι ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Συνήθης τόπος απόδρασής είναι ένα γραφικό χωριό της Χαλκιδικής, τα Πλάγια. Εκεί χαίρεται τον ήλιο, τους αγαπημένους του και το χόμπι του το ψάρεμα. Αυτό τον κάνει κάθε φορά να γυρίζει πιο ανανεωμένος, πιο πολύ δικός μας άνθρωπος.
Σημαντικό επίσης στοιχείο αναζωογόνησης, και πηγή ενεργητικότητας για τον Ζαφείρη είναι οι αγνοί αληθινοί φίλοι και το κοινό που τον αγαπά και του έχει χαρίσει αυτή την έξοχη θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ξέρει να κρατάει σχέσεις για πολλά χρόνια και να κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε με πολύ αγάπη γιαυτόν. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται άνθρωποι μαζί του εδώ και 40 χρόνια και μοιράζονται μαζί του δύσκολες και ευτυχισμένες στιγμές.
Κάποιοι από αυτούς θα μας μιλήσουν για τον βετεράνο Ζαφείρη Μελά όπως: Χρήστος Φανάρας, μεγάλος μαέστρος του μπουζουκιού, Δημήτρης Ρακιτζής, συνοδεύοντας τον στο μπουζούκι και γράφοντας μουσική στα τραγούδια του, Αντώνης Σταμπούλης και Πολύς Βαιραμίδης μάνατζερ και φίλοι του.

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email