phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Δημητρης Κοντολαζος..βιογραφικο!


Δημήτρης Κοντολάζος: Ένας ερωτικός λαϊκός τραγουδιστής.Ξεκίνησε την καριέρα του το 1973 με το τραγούδι "O Μπαρμπαλιάς" που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, σημείωσε επιτυχία στη δεκαετία του '80 με συνθέσεις των Αλέκου Χρυσοβέργη, Τάκη Σούκα, Σπύρου Γιατρά, Τάκη Μουσαφίρη, Νίκου Καρβέλα και άλλων.



Μια δισκογραφία γεμάτη. Εικοσιοκτώ προσωπικοί δίσκοι και πολλές συμμετοχές σε συλλογές καθώς και συμμετοχές σε δίσκους με άλλους καλλιτέχνες. Πολλοί χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι, την εποχή που ο χρυσός δίσκος ήταν στις 50 χιλιάδες και ο πλατινένιος στις 100 χιλιάδες. Κάθε χρόνο και ένα δίσκο. Χρόνια γεμάτα.
Μια καριέρα βέβαια δεν έχει μόνο καλά πράγματα. Ο ίδιος παραδέχεται πως έχει κάνει και λάθη, αλλά σίγουρα οι καλές στιγμές είναι αυτές που έχει κρατήσει.

Συνεργασίες με κορυφαίους τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, η Λίτσα Διαμάντη, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Βίκυ Μοσχολιού, η Δήμητρα Γαλάνη, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η ?ννα Βίσση κ.α. Η συνεργασία που θα του μείνει αξέχαστη είναι η συνεργασία του με την μεγάλη κυρία του τραγουδιού τη Μαρινέλλα, για πολλές σεζόν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν μια ανεπανάληπτη συνεργασία και κάποια στιγμή πολύ θα ήθελε να ξανά συνεργαστεί.

Ανεκπλήρωτο όνειρο να τραγούδησε μαζί με τον Γιώργο Ζαμπέτα σε δίσκο. Είχε όμως την τύχη να δουλέψει μαζί του σε νυχτερινά μαγαζιά, που ήταν εμπειρία ζωής. Όνειρο ζωής, όσο αφορά την δισκογραφία, να συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο.
Στο ξεκίνημα του, η συμμετοχή του και η διάκριση του στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης βοήθησαν πάρα πολύ, γιατί την επομένη μέρα έγινε γνωστός στο πανελλήνιο. Το παραλήρημα του κόσμου στο Παλέ Ντε Σπορ, τον ανέβασε ψυχολογικά και ήταν το καλύτερο κίνητρο για την μετέπειτα πορεία του.



Ο Δημήτρης Κοντολάζος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που επιλέγει την ήσυχη οικογενειακή ζωή με τη γλυκύτατη σύζυγο του Καρολίνα και τις δύο κόρες του. Δεν θα τον δείτε να πηγαίνει στα κοσμικά καλέσματα, ούτε να απασχολεί τον τύπο με θέματα πλην της δουλειάς του. Τόσα χρόνια διακριτικός, καταφέρνει να παραμένει αγαπητός από τον κόσμο, που τον ακολουθεί.
Αγαπημένη του ασχολία, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, το ψάρεμα. Επίσης με τη πρώτη ευκαιρία, δραπετεύει στο εξοχικό του στη Γερκινή Χαλκιδικής, με την σύζυγο του και τα παιδιά μου.
Ο Δημήτρης Κοντολάζος είναι ένας καλλιτέχνης διαχρονικός, με τραγούδια στην προσωπική του δισκογραφία, που αν μη τι άλλο έχουν αφήσει ιστορία.

Τον Μάρτιο του 2006 ο Δημήτρης Κοντολάζος κυκλοφορεί ένα διπλό CD, με τίτλο '10 + 45'. Περιλαμβάνει ένα album με νέα τραγούδια που γράφει ο Σταμάτης Γονίδης και έναν ακόμη δίσκο με τις live επιτυχίες του. Από το studio album ξεχωρίζουν το 'Σε Γυρεύω Παντού', το 'Δεν Εισ' Εδώ' και το ντουέτο με τον Σταμάτη Γονίδη, 'Γράψε Ενα Τραγούδι'. Το live album περιλαμβάνει όλες τις επιτυχίες του τόσο από την προσωπική καριέρα του Δημήτρη Κοντολάζου, όσο και από τις συμμετοχές του σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Μερικά από τα τραγούδια αυτά είναι, ενδεικτικά, το 'Αν Μ'Αγαπούσες Λίγο', 'Εγώ Δεν Ημουνα Αλήτης', 'Λίγο Λίγο' και το 'Μου Λείπεις Εσύ'.

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email