phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΖΗΣ...ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ!

Ο Χρήστος Πάζης γεννήθηκε στις 19-09-1971 στην  Μεσσοράχη Σέρρων. Από μικρός ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη όπου τραγουδoύσε τα τελευταία δέκα χρόνια σε ορισμένους από τους πλέον καταξιωμένους χώρους.
Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς κοντά στον πατέρα του, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της δημοτικής μουσικής. Ο Χρήστος έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και Βυζαντινής μουσικής. Από τα δεκατέσσερα του χρόνια άρχισε να ψέλνει στην εκκλησία και να τραγουδάει δημοτικά.
Ο Χρήστος Πάζης έκανε την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση τον Ιούλιο του 1998, στο δίσκο του Γιώργου Δημόπουλου "Ήπιες το γάλα μου" με το τραγούδι του Τάσου Μελετόπουλου και του Άρη Δαβαράκη "Έρμαιο".
Στις αρχές του 1999 κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο με παραγωγό τον Σταύρο Αραπίδη και με τραγούδια των Κυριάκου Παπαδόπουλου, Ηλία Φιλίππου, Γιώργου Καφετζόπουλου, Νίκου Ζέρβα, Βασίλη Καρρά και άλλων δημιουργών.
Τον Νοέμβριο του 2000 κυκλοφορεί το δεύτερο album του με τίτλο "Αυτή η φωνή". Τη μουσική σε όλα τα τραγούδια έγραψε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και τους στίχους οι Ηλίας Φιλίππου, Πάνος Φαλάρας και Αντώνης Ανδρικάκης. Στο album αυτό υπάρχει και η γνωστή επιτυχία "Παράνομη αγάπη μου" - ντουέτο με την Νατάσα Θεοδωρίδου, καθώς και οι επιτυχίες "Και δεν μπορώ να φύγω", "Καθρέφτης", "Με μια φωτογραφία σου".
Τον χειμώνα του 2001 ο Χρήστος Πάζης ηγείται του προγράμματος στις "Μούσες(εν χορώ)" της Λεωφόρου Συγγρού.
Τον Μάρτιο του 2002 κυκλοφορεί το καινούριο του album, με τίτλο "Δίχως όρια". Το πρώτο τραγούδι που έγινε ήδη μεγάλη επιτυχία είναι το "Εχω κολλήσει". Το album περιλαμβάνει τη διασκευή του πολύ γνωστού "Eshebo" του Khaled σε στίχους Γιάννη Δόξα, καθώς και μία επανεκτέλεση του τραγουδιού "Κορίτσι μου όλα για σένα" του Βασίλη Τσιτσάνη.
Τον Μάιο του 2002 κυκλοφόρησε μαζί με τον Γιάννη Τάσσιο και ένα διπλό cd από το πρόγραμμα στις «Μούσες (εν χορώ)».
Το Φθινόπωρο του 2003 κυκλοφορεί το νέο album του Χρήστου Πάζη με τίτλο «Δε Χρωστάω Σε Κανένα». Πρόκειται για ένα cd στο οποίο έχουν συμβάλει πολλοί σημαντικοί δημιουργοί, όπως ο Χρήστος Δάντης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Γιώργος Λεκάκης, ο Παναγιώτης Στεργίου, ο Πάνος Καπίρης, ο Βασίλης Κελαϊδής, ο Νίκος Βαξεβανέλλης, ο Γιάννης Λιόντος και άλλοι.
Το χειμώνα του 2003 ο Χρήστος Πάζης εμφανίζεται στο «FIX» μαζί με την Ειρήνη Μερκούρη και τους Φίλους Για Πάντα, σε ένα καλοδουλεμένο και ευχάριστο πρόγραμμα...

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email