phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νίκος Καρβέλας Βιογραφικό


Ο Νίκος Καρβέλας ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μουσική σε ηλικία 5 ετών οπότε απέκτησε και το πρώτο του πιάνο. Στα φοιτητικά του χρόνια ίδρυσε ένα ροκ γκρουπ επηρεασμένο από τους Beatles και τους Stones. Ωστόσο, για πρώτη φορά έγινε γνωστός για τις συνθέσεις του στο τέλος της δεκαετίας του '70.
Το 1983 ο Νίκος παντρεύτηκε την δημοφιλή τραγουδίστρια Άννα Βίσση. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του και ως τραγουδιστής. Από τότε μέχρι και σήμερα υπογράφει συνθετικά όλους τους δίσκους της Άννας Βίσση.
Το 1985 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο 'Σαν δίσκος παλιός' ο οποίος έγινε χρυσός.
Το 1987 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 'Όλα ή τίποτα' που έγινε πλατινένιο.
Το 1990 κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο 'Διαβολάκι', επίσης χρυσός.
Το 1991 ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για την καριέρα του. Συνέθεσε την πρώτη ροκ όπερα με τίτλο 'Δαίμονες' με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση. Το έργο παρουσιάστηκε στο θέατρο 'ΑΤΤΙΚΟΝ' έως το Δεκέμβρη του 1992 με μεγάλη επιτυχία.
Το 1992 κυκλοφόρησε ο τέταρτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο 'Εμείς'. Χρυσός δίσκος.
Δύο χρόνια μετά ο δίσκος '25 ώρες' γίνεται χρυσός ξανά ενώ ήδη ανάλογη επιτυχία γνωρίζουν γνωστοί τραγουδιστές στους οποίους γράφει τραγούδια ο Νίκος Καρβέλας.
Το 1996 κυκλοφορεί 'Το άρωμα της αμαρτίας' και γίνεται πλατινένιο σε διάστημα λίγων μηνών.
Το 1997 ο Νίκος Καρβέλας τραγουδάει 'Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη' μέσα από ένα νέο δίσκο με τον τίτλο αυτό και έντεκα καινούρια τραγούδια.Ο δίσκος ξεπερνάει τις 30.000 πωλήσεις και γίνεται χρυσός.
1998: Κυκλοφορεί ο δίσκος 'Ένα χρόνο το περισσότερο' με τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης στη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο. Στο δίσκο συμμετέχει η Άννα Βίσση.
1999: Υπογράφει ως συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός τον πρώτο δίσκο μιας νέας τραγουδίστριας, της Χριστίνας Αναγνωστοπούλου.
Ο Νίκος Καρβέλας ζει μόνιμα και εργάζεται στο Λονδίνο.Τους τελευταίους μήνες ' 1999 ' ασχολείται με το δίσκο της Άννας Βίσση που θα κυκλοφορήσει σύντομα διεθνώς.
2000: Το Μάρτιο και μετά από δύο χρόνια ο Νίκος Καρβέλας κυκλοφόρησε ένα νέο δίσκο με τίτλο "Όλα είναι εντάξει".Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο.Τα τραγούδια έγραψε ο Νίκος ενώ στην παραγωγή συμμετείχε ο Brian Rowling (της ομάδας METRO).
2002 : MALA διπλό cd με 27 τραγούδια και ερμηνεύτρια την Άννα Βίσση
2003 : Κυκλοφορία του Μaxi single '' Party για σπασμένες καρδιές ''με 4 τραγούδια που υπογράφει την μουσική και τους στίχους ο Νίκος Καρβέλας .
Σε ένα από τα τραγούδια του single το ' boom boom boom ' συμμετέχει η Άννα Βίσση .
Ο Νίκος Καρβέλας, είναι ο δημιουργός των μεγαλύτερων επιτυχιών και ορισμένων από τα πιο ωραία τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας των δύο προηγούμενων δεκαετιών.
Το φθινόπωρο του 2006, ο Νίκος Καρβέλας κυκλοφορεί το νέο του album "Θρίλερ" το οποίο περιλαμβάνει 11 τραγούδια που μιλούν για την αγάπη, τον έρωτα, το χωρισμό, το φόβο, τις τύψεις, τη θλίψη.
Τον Οκτώβριο του 2007, ο Νίκος Καρβέλας κυκλοφορεί το νέο του single "Ποιός φοβάται τον Πάσαρη".

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email