phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Θα απαγορευτεί το video της Rihanna;

Ο aMADeus γράφει τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί να συμβεί κάτι τέτοιο.



Χθες είδαμε για πρώτη φορά το νέο video της Rihanna για το τραγούδι της "Man Down". Στο video η RiRi υποδύεται ένα νεαρό κορίτσι, ξέγνοιαστο και χαμογελαστό, που αφού πέφτει θύμα βιασμού σε ένα party από έναν τύπο που γνωρίζει εκεί, τον αναζητά και τον δολοφονεί.
Οι fans το λάτρεψαν. Οι γονείς τους όχι. Το Parents Television Council απαίτησε να απαγορευτεί η προβολή του video από όλους τους αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Σύμμαχοί του η ρυθμιστική αρχή Industry Earsαλλά και η καμπάνια εναντίων της κοινωνικής βίας (ειδικά με αποδέκτες ανήλικους) Enough Is Enough. Οι ενστάσεις πολλές και άμεσες. "Το 'Man Down' είναι απαράδεκτο, φτιαγμένο να προκαλέσει σοκ και μόνο, μιλάει για το πώς να σκοτώσεις έναν άλλο άνθρωπο" είπαν οι παραπάνω σύλλογοι. Ο Paul Porter συνιδρυτής και εκπρόσωπος του Industry Ears υποστήριξε πως "στα 30 χρόνια που παρακολουθώ τα Μέσα δεν έχω δει ποτέ ξανά μια τόση ψυχρή και υπολογισμένη στην τελευταία λεπτομέρεια εκτέλεση σε ζώνη primetime. Αν ο Chris Brown πυροβολούσε μια γυναίκα στο νέο του video τα κανάλια θα αρνούνταν να το παίξουν. Κατ΄ επέκταση δεν είναι σωστό να επιτρέπεται κάτι τέτοιο στην Rihanna είτε επειδή είναι γυναίκα είτε επειδή δεν έχει ιστορικό βίας όπως ο Brown. Το ραδιοτηλεοπτικό όφειλε να ξέρει καλύτερα. Το video δεν θα έπρεπε να προβάλλεται".
Για ακόμη μια φορά τα όργανα φίμωσης στο όνομα της προστασίας όπως αυτά την κρίνουν και χωρίς κανείς να τους το ζητήσει τα βάζουν με κάτι που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές τους. Τα παιδιά εκ μέρους των οποίων - νομίζουν πως - μιλάνε έχουν εντελώς αντίθετη άποψη βρίσκοντας το συγκεκριμένο video "inspiring" πράγμα που φανερώνει το πλήθος tweets που έστειλαν στην Rihanna. Η ίδια χωρίς να αναφερθεί στα παράπονα που έγιναν, υπερασπίστηκε την δουλειά της, χρησιμοποιώντας και αναμεταδίδοντας τα στο twitter της. "Το video σου σημαίνει τόσα για μένα. Μου δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Με κάνει πιο προσεκτική και να μην μπερδεύω κάτι ψεύτικο με την αγάπη", "Το 'Man Down' είναι δυνατό! Ωραίο κομμάτι, απίστευτο μήνυμα!" έγραφαν μερικά από αυτά.
Ως σύνηθες οι ενήλικες δείχνουν τον πουριτανισμό τους. Κολλημένοι σε προηγούμενες εποχές αδυνατούν να καταλάβουν πως τα παιδιά του σήμερα, τα ίδια τους τα παιδιά, δεν περιμένουν ένα μουσικό video για να δουν την άγρια πλευρά της ζωής. Υπερ-εκτεθειμένα καθημερινά σε σκηνές ωμής βίας στις ταινίες που τα πηγαίνουν οι ίδιοι οι γονείς τους, αλλά και σε θέση να δουν οτιδήποτε θέλουν με μερικά κλικ στις οθόνες των υπολογιστών τους ή των smartphones τους, έχουν εξοικειωθεί με πολύ πιο σκληρές σκηνές από αυτές του "Man Down". Είναι ακριβώς αυτή η εξοικείωση που αντί βλέποντας ένα τέτοιο video να νιώσουν σοκ, μπορούν να δουν το θετικό του μήνυμα.
Όταν βλέπεις ένα θρίλερ απομυθοποιείς την βία καθώς γνωρίζεις πως ό,τι βλέπεις, όσο βίαιο και να είναι παραμένει ψεύτικο. Σκηνοθετημένο. Και έχοντας δει τέτοιες σκηνές, η βία σε ένα video, έτσι όπως είναι στυλιζαρισμένη και σαν εικόνα πάνω από έναν ρυθμό που σου βγάζει όμορφα συναισθήματα, περισσότερο σε εμψυχώνει, όπως ακριβώς λένε και τα tweets των θαυμαστών, παρά σου προκαλεί φόβο. Άλλωστε τίποτα δεν είναι πιο σκληρό από την  βία που αφορά την πραγματική ζωή. Σκηνές σαν και αυτές που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος ενός δελτίου ειδήσεων, ειδικά σε μια χώρα όπως η Αμερική που η βία είναι στα ύψη. Και αυτές οι σκηνές, οι πιο βίαιες από οτιδήποτε έχει βγει από την τέχνη, είναι πιο τρομακτικές. Δυστυχώς για όλα τα όργανα που θέλουν να φιμώσουν την δημιουργικότητα, αυτού του είδους βία, η πραγματική, είναι κατά κόρον στο primetime. Στα δελτία ειδήσεων όπου και οι ίδιοι τα βλέπουν μαζί με τα παιδιά τους κατά την διάρκεια του βραδινού φαγητού. Και μετά μιλάνε για την όποια προστασία τους από κάτι που έχει φτιαχτεί για να προσφέρει διασκέδαση.




πηγη:mad.tv

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email