phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Bon Jovi αποθεώθηκαν από 70.000 στην συναυλία τους στο ΟΑΚΑ

Έγιναν περισσότερο γνωστοί για τα τραγούδια τους «You Give Love a Bad Name», «Livin' On a Prayer», «It's My Life» και «Have a Nice Day» και είναι ένα από τα πιο εμπορικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατ. δίσκους. Ο λόγος για τους Bon Jovi που εχθές το χάρισαν στο ελληνικό κοινό μία από τις ομορφότερες βραδιές.
Περισσότεροι από 70.000 φαν του γκρουπ τραγούδησαν και χειροκρότησαν δυνατά ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα, που μετρά κοντά 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα παγκόσμια μουσικά δρώμενα.


Παιδιά, έφηβοι και φαν μεγαλύτερης ηλικίας, που περίμεναν δεκαετίες γι' αυτή τη συναυλία είχαν αρχίσει να προσέρχονται αρκετά πριν ανοίξουν οι πύλες του σταδίου στο Μαρούσι, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι, που είχαν «στρατοπεδεύσει» με υπνόσακους από νωρίς το πρωί.


Το άνοιγμα της συναυλίας έκανε στις 19:00 το ελληνικό συγκρότημα «Brothers in plugs», αποτελούμενο από τα αδέλφια Αρωνίδη, τα οποία μάγεψαν το κοινό, δεχόμενοι θερμό χειροκρότημα.


Οι ίδιοι δήλωσαν, μάλιστα, λίγο προτού αποχωρήσουν από τη σκηνή του Ο.Α.Κ.Α. ενθουσιασμένοι, τονίζοντας: «Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα περιμέναμε να κάνουμε support στους Bon Jovi. Ό,τι και να πούμε, είναι λίγο!».
Λίγη ώρα αργότερα, στις 20:00 επί σκηνής βρέθηκε και το δανέζικο συγκρότημα «The Breakers», οι οποίοι, αν και έμοιαζαν λίγο παράταιροι με τα κουστούμια τους, έγιναν δεκτοί από το κοινό με ενθουσιασμό.


Και το γλέντι αρχίζει!


Ήταν 21:10 ακριβώς όταν τα μέλη του συγκροτήματος ανέβηκαν στη σκηνή, με το κοινό να τους αποθεώνει. Το Ο.Α.Κ.Α., κατάμεστο από κόσμο, αρχίζει να σείεται. Οι Bon Jovi είναι εδώ!


Το πάρτι ξεκίνησε με τον Jon - σε πολύ μεγάλα κέφια - να προτρέπει τον κόσμο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, με το ομώνυμο τραγούδι «Raise your hands».


Ακολούθησε το «You give love a bad name», όπου εκεί πια το συγκρότημα άρχισε να τα «σπάει». Ο Richie Sambora μάγεψε με τα σόλο του και ο Tico Torres έβαλε φωτιά στα ντραμς, ενώ ο Jon φόρεσε, απλώς τα... μπλε γυαλιά του, σε όλους μας!


Η τεράστια γιγαντοοθόνη έδινε πραγματικά την εντύπωση στους θεατές ότι συμμετέχουν ενεργά μέσα σε μια σειρά από βιντεοκλίπ της μπάντας. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο «We weren't born to follow», όπου το συγκρότημα άλλαξε, στην κυριολεξία, χρώματα.


Σε κάποια στιγμή, ο Richie «κούρδισε» απότομα και αμέσως το Ο.Α.Κ.Α. πλημμύρισε από τους ήχους του «It's my life». Στο σημείο αυτό, οι Bon Jovi απέδειξαν περίτρανα για ακόμη μία φορά ότι τα live τους είναι μακράν καλύτερα σε σχέση με τις ηχογραφήσεις τους στα στούντιο.


Mε συνεχείς εναλλαγές στον ρυθμό και αρμονικά περάσματα από δυναμικά και εκρηκτικά κομμάτια σε αργά και γεμάτα συναίσθημα τραγούδια, οι Bon Jovi αποζημίωσαν τους θαυμαστές τους με ένα εκπληκτικό show, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου ήταν η ενέργεια και η πρόκληση αναμνήσεων. Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε όλες σχεδόν τις γνωστές τους επιτυχίες με το κοινό να γίνεται ένα μαζί τους στα τραγούδια «You give love a bad name», «It's my life», «Dead or alive», «I'll be there for you», ενώ ο ενθουσιασμός ανέβηκε στα ύψη όταν ο αρχηγός του συγκροτήματος διασκεύασε το τραγούδι «Pretty Woman».


Λίγη ώρα αργότερα, ο Jon κατευθύνθηκε μπροστά από την αρένα με τους θεατές, άρπαξε στα χέρια και ντύθηκε την γαλανόλευκη, κατέβασε στροφές και με την κιθάρα του Richie να «κλαίει», τραγούδησε το άκρως ερωτικό «Bed of Roses». Δύο λέξεις μόνο περιγράφουν τη συγκεκριμένη στιγμή: ρίγη συγκίνησης...


Η διάθεση του γκρουπ ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς το ελληνικό κοινό απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι ανταποκρίνεται δυναμικά σε συναυλίες τέτοιου μεγέθους. Τα χειροκροτήματα και οι φωνές δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, ενώ έκπληκτος φάνηκε να μένει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, βλέποντας μεγάλο μέρος του κοινού να ενώνει τη φωνή του μαζί του σχεδόν σε κάθε κομμάτι.


Μάταια κάποιες κοπέλες προσπαθούσαν, να τραβήξουν το βλέμμα του Jon Bon Jovi, στέλνοντας στη σκηνή από καπέλα και μαντήλια έως και.…εσώρουχα, ενώ τυχερή στάθηκε μια νεαρή, η οποία προσέφερε στον τραγουδιστή μία ανθοδέσμη και εκείνος της το ανταπέδωσε με ένα φιλί στο μάγουλο.


Εξίσου συγκινητική ήταν η στιγμή που ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας, τονίζοντας πως παρά τις δυσκολίες της εποχής, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει πίστη στους νέους ανθρώπους, καθώς αυτοί αποτελούν το μέλλον. «Είστε πραγματικά ένας περήφανος λαός. Ακούμε πολλά για εσάς, αλλά εμείς πιστεύουμε σε εσάς, στη νέα γενιά των Ελλήνων», είπε ο Jon, δεχόμενος «βροχή» χειροκροτημάτων.


To «παρών» έδωσαν και πολλά ονόματα της εγχώριας showbiz, μεταξύ αυτών η Δέσποινα Βανδή, ο Άκης Ζήκος, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Σατσίδης, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, o Γιάννης Λάτσιος αλλά και ο Αντώνης Κανάκης.




πηγη:madata

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email