phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Motorola: ετοιμάζει νέα ταμπλέτα, υπερ-υψηλής ανάλυσης, με τσιπ 12 υπο-πυρήνων;



Αχ αυτή η Motorola! Μια εταιρεία που ενώ ήταν από τις πρωτοπόρες στην τεχνολογία στις προηγούμενες δεκαετίες, τελευταίως δεν τα πάει και τόσο καλά. Για παράδειγμα, στα τέλη της δεκαετίας των 70s (1979) παρουσίασε τον κεντρικό επεξεργαστή MC68000 που έμελλε μαζί με τους συνεχιστές του (68020/030/40/60) να γίνει το τσιπ επιλογής, για πολλούς υπολογιστές της εποχής (Apple Macintosh, Atari ST, Commodore Amiga και τα διάφορα μοντέλα τους), οι οποίοι αποτέλεσαν την βάση για την μετέπειτα εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως οι παιχνιδο-κονσόλες (φορητές/σταθερές), αρκετά gadget, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. 

Επίσης, γύρω στα μέσα της δεκαετίας των 90s, ήταν η πρώτη που παρουσίασε κινητό τηλέφωνο τύπου clamshell (ήτοι ανοίγει – κλείνει ως στρείδι), το γνωστό «StarTac» (που βαπτίστηκε τιμής ένεκεν της σειράς επιστημονικής φαντασίας Star Trek, λόγω του υπερ-φουτουριστικού και ίδιας σχεδίασης communicator που χρησιμοποιείτο από το πλήρωμα του διαστημοπλοίου Enterprise). Τέλος, ας μην ξεχνάμε και την οικογένεια κεντρικών επεξεργαστών PowerPC – προϊόν της ομάδας ΑΙΜ (Apple - IBM – Motorola), που βρίσκονταν σε Mac υπολογιστές από το 1993 έως το 2006 και στο Xbox360 (προς τα τέλη 90s η Motorola αποσύρθηκε όμως από το project).
Στις μέρες μας, η Motorola παράγει κινητά τηλέφωνα και προσφάτως ταμπλέτες, με μοναδικό εκπρόσωπο των τελευταίων, το Motorola Xoom, το οποίο είχε ελπιδοφόρα (και πρώιμα όπως αποδείχτηκε) βαπτιστεί ως «iPad killer» ή αλλιώς η ταμπλέτα που θα κατατροπώσει το iPad της Apple. Τελικά, λόγω ανεπαρκούς «δεσίματος» του λογισμικού με τα τσιπ, ελαφρώς δύσκολα κατανοητού από τον μέσο καταναλωτή γραφικού περιβάλλοντος και κυρίως αρκετά υψηλής τιμής, κατάφερε να κατατροπώσει...τις τσέπες των όποιων (δύστυχων εν τέλει) καταναλωτών των αγόρασαν. 

Έτσι βάσει των τελευταίων φημών, η Motorola έκρινε πως πρέπει να αντιδράσει ανάλογα, διορθώνοντας το πρόβλημα του Xoom, με την παρουσίαση μιας νέας ταμπλέτας προς το τέλος του έτους, το πολύ μέχρι τις αρχές του επόμενου. Αυτή η ταμπλέτα όμως, αποτελεί (πάντα κατά την φημολογία) μια περίεργη έκπληξη: η οθόνη των 10 ιντσών θα αποδίδει υπερ-υψηλή ανάλυση (2048x1536 γραμμών, την στιγμή που τα iPad 1 και 2 αποδίδουν 1024x768), αλλά με διάταξη 4:3 (όπως οι παλιές τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα) και όχι 16:9 όπως είναι το σύνηθες για οθόνες τα τελευταία 7 χρόνια. Εμφανέστατα η Motorola θέλει να χτυπήσει το iPad, τηρώντας τους ίδιους κανόνες, καθώς η Apple έχει επιλέξει 4:3 διάταξη οθόνης για τα μέχρι τώρα μοντέλα iPad. 

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email