phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ: Βιογραφικο...

Ο Χρηστος Κυριαζης γεννηθηκε στον Πειραια,στην περιοχη <<καμινια>>.

μεγαλωσε σε ενα ομορφο περιβαλον κι απλο το οποιο του χαραξε μια πολυ καλη πορεια στο μελλον.

ο πατερας του εργαζοταν ως επιπλοποιος,ενα επαγγελμα που συνεχισε κι ο Χρηστος μιας και ηταν οικογενειακη παραδοση και του αρεσε κιολας αυτη τη δουλεια,να σχεδιαζει και να φτιαχνει επιπλα.

δεν αργησε να παρει τα πρωτα μουσικα ερεθισματα οταν μολις σε ηλικια 12 ετων επιασε μια χειροποιητη κιθαρα κι αρχισε να προσπαθει μεσα απο αυτην να βγαλει μελωδια,να μαθει τις νοτες.

στα 17 του επαιζε μαζι με ενα μικρο συγκροτημα rock τοτε σε καφετεριες και ζαχαροπλαστεια της εποχης,μιλαμε για τελη της δεκαετιας του 60.

εκει λοιπον γνωρισε μια πολυ ομορφη ψηλη κοπελα που λικνιζοταν στα μουσικα ακουσματα του συγκροτηματος προκες που αποτελουταν απο τον χρηστο παπαγεωργιου αν θυμαμαι και σωστα,τζον σοναρ και χρηστο περτσινιδη.

την γνωρισε λοιπον,την ερωτευτηκε κι αποφασισε να φυγει μαζι της ιταλια με την δικαιολογια οτι ηθελε να παει να σπουδασει.

πηρε λοιπον την κιθαρα στον ωμο και την βαλιτσα του κι εφυγε για μια χωρα ξενη με μοναδικη του γνωστη την χριστινα. που σπουδαζε γεωλογος.εκει λοιπον ο Χρηστος περα απο τις ανυσηχιες του πηρε πολλα μαθηματα σχετικα με την τεχνη,επιπλο,ντεκορ,αισθητικη.

αλλαξε πολλες αγαπες συμφωνα με τα λεγωμενα του εκει στην ιταλια και μετα απο 2,5 χρομνια αποφασισε να επιστρεψει στην πατριδα του,την Ελλαδα.

να σημειωσω οτι ο Χρηστος σαν εφηβος ηταν παρα πολυ ντροπαλος σαν χαρακτηρας και πολλες φορες εδειχνε την αδυναμια του προς το αντιθετο φυλο χρησιμοποιωντας την κιθαρα του.

ηρθε λοιπον Ελλαδα και ασχοληθηκε περισσοτερο με την δουλεια την οικογενειακη διχως ομως να αφησει το μεγαλο του παθος.την μουσικη.

το 1986 ερχεται και η μεγαλη στιγμη που ο Χρηστος θα κυκλοφορησει το πρωτο του προσωπικο cd η δισκο της τοτε εποχης.

ο τιτλος του,οταν καθομαστε σπιτι.

μεσα περιεχει καποια ομορφα και μοναδικα μουσικα ακουσματα οπως το <<ελα μωρακι μου>> που εγινε τραγουδι σταθμος και σαφως διαχρονικο και το <<οταν καθομαστε σπιτι>>,μεσα σε αυτον τον δισκο συμμετεχει και ο Γιωργος Μαργαριτης με το τραγουδι <<μπρικακι>>.επισης αλλο ενα τραγουδι φανταστικο ειναι και το <<ποσο μου ελειψες>>.

το 1988 επιστρεφει με νεα δουλεια κι ενα τρομερο τραγουδι τουλαχιστον για μενα,το <<αραγε που να σαι>>.

συνεχιζει για καιρο ακομα τις rock επιλογες του οταν ξαφνικα το 1992 και μετα απο απουσια του απο την δισκογραφια οπως επισης και μετα τον χωρισμο του με την γυναικα του Μαρια κανει το μεγαλο <<μπαμ>> με εναν δισκο που θα αφησει εποχη.

<<Μου θυμιζεις την μανα μου>>.

ολα τα τραγουδια μεσα απο αυτον τον δισκο εγιναν επιτυχιες.και φυσικα πλατινενιος.

κανει τρομερη καριερα στις πιστες και γεμιζει πραγματικα τα μαγαζια που τραγουδουσε στην συγγρου με ουρες απο κοσμο που ηθελε να τραγουδησει μαζι του το εχω κλαψει,τα τσιγαρα τα ποτα και τα ξενυχτια το επιμενω κι αλλα πολλα.

το 1994 επιστρεφει και παλι με αλλο εναν δισκο με τρομερη επιτυχια.

<<η αγαπη ειναι μια>>

σαρωνει κυριολεκτικα και κανει τον γυναικειο πλυθησμο πραγματικα να τον ερωτευτει και να τον καθιερωσουν ως τον τραγουδιστης της αγαπης,του νταλκα θα ελεγα εγω.

το 1995 βγαζει το cd τριλογια τοτε γι αυτον με τιτλο <<χαμενος νικητης>>.εκανε την επιτυχια του κι αυτο,ομως τοτε ο Χρηστος αποφασιε να μην τραγουδησει ξανα σε πιστες,τον ειχε κουρασει αυτη η διαδικασια παρολο την μεγαλη του επιτυχια,δεν μπορουσε ομως αλλο,δεν ηταν του στυλ του ολο αυτο το σκηνικο.

περναμε στο 1997,<<αλλο τι θελω,αλλο τι μπορω>> με τραγουδια σταθμος μεσα οπως επισης κι ενα τραγουδι υμνος προς την σαντορινη,<<στο ημεροβιγλη>>.πανικος.

τα ραδιοφωνα να παιζουν συνεχως τα τραγουδια του και τα περιοδικα να σχολιαζουν αυτον και την προσωπικη του ζωη.ενας σταθμος ερωτα βεβαια στην προσωπικη του ζωη λενε πως ηταν η Βανα Μπαρμπα οπου λενε πως σημαδεψε την ζωη αλλα και την επιτυχια του Χρηστου μιας και λενε πως πολλα τραγουδια του απο το 92 αφορουσαν εκεινη,δεν ξερω και δεν μπορω να πω,για μενα ο Χρηστος το χε μεσα του πιστευω,κι εννοω την καψουρα προς τη μουσικη και την αγαπη προς τις γυναικες.

1999 και κυκλοφορει το cd <<να μου προσεχεις>>,με ελαφρως διαφορετικες μουσικες επιλογες.και με λαικο και με μπαλλαντα και με ψιλο rock ακουσματα,υπεροχο.

2001,<<ταξιδιωτης>>.ενα νεο cd με ενα τραγουδι απο τα παλια,τον <<ταξιδιωτη>> που σαφως οπως ολα τα τραγουδια του Χρηστου μιλανε για τις ερωτικες του και ανυσηχες περιπλανησεις του.

το <<να εισαι δω>>,σε θυμηθηκα,ελα μωρακι μου,συννεφιασμενη κυριακη ειναι καποια απο τα κομματια που μπηκαν στην καρδια μου αμεσως.

2004 και μετα απο 3 χρονια απουσιας ερχεται με ενα rock αλλα και μπιτατο cd,το <<ζωη δε σου ζητω πολλα>>.

περιεχει μεσα ακομα ενα παλιο τραγουδι,το οταν καθομαστε σπιτι σε πιο rock εκτελεση σε σχεση με το παλιο του 1986,στα ματια φαινεται και ζωη δε σου ζητω πολλα παιζουν στα ραδιοφωνα τις πολης και στα κλαμπ και φυσικα αρεσουν στον κοσμο.

αυτη ειναι μια συντομη βιογραφια που μοναδικου Χρηστου Κυριαζη,ενως ανθρωπου που πραγματικα συμμαδεψε την ζωη μου απο το 92 κι επειτα,που με τα τραγουδια του,πονεσα,αγαπησα,εκλαψα,μεθυσα.

βολτες,αλητειες,νυχτες,μοναξιες που λεει κι ο Χρηστος.

ενας ανθρωπος που πραγματικα θαυμαζω κι αγαπω πολυ,γιατι οτι κανει σε σχεση με την ουσικη το κανει απο χομπυ,κι οχι για το σουξε,ασχετα αν γινεται η οχι.

ενας ανθρωπος που θα βγαλει ενα cd την στιγμη που θα το νιωσει κι οχι απο πιεση εταιρειων.

ενας Χρηστος που τον αγαπαμε πολυ,για αλλους ειναι σαν θρησκεια,σε αλλους απλα αρεσει.

οτι και να ναι,ειναι αυθεντικος.

το στυλ του οταν τραγουδαει και για οποιον τον εχει δει θα καταλαβει πως εκεινη την στιγμη νιωθει αυτο που λεει,κεινει τα ματια σπαει το κεφαλι του με κινησεις που νιωθει κι απλα με κανει και χανομαι στην μουσικη του.μοναδικο αλητικο και ταξιδιωτικο στυλ.

κυριες και κυριοι,αυτος ειναι ο Χρηστος Κυριαζης.

1993 - ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ
1994 - Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
1995 - ΧΑΜΕΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ
1997 - ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΤΙ ΜΠΟΡΩ
1997 - ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ
1999 - ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ
2001 - ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ
2001 - ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
2004 - ΖΩΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΠΟΛΛΑ
2009 - ΕΦΥΓΕΣ (CD-RIP/SINGLE)

********************************************

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email