phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ποιό είναι το ζευγάρι της φωτογραφίας;


Ο Μάνος Χατζιδάκις την είχε
αποκαλέσει «βιολοντσέλο» της ελληνικής μουσικής και ο Μίκης Θεοδωράκης «ογκόλιθο» του τραγουδιού. Η ίδια έλεγε: «Το πάθος για το καλό τραγούδι είναι η ζωή μου. Στενοχωριέμαι που σήμερα δεν υπάρχει λαϊκό τραγούδι...».
Το 1967 χιλιάδες άνθρωποι τη συνόδευσαν στη Μητρόπολη των Αθηνών, όπου ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον τότε «στρατηγό» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο λόγος για την Βίκυ Μοσχολιού και τον Μίμη Δομάζο. Από το γάμο της, ο οποίος ωστόσο κατέληξε σε διαζύγιο το 1985, απέκτησε δύο κόρες, τη Ράνια και την Ευαγγελία.
Η Αρετή Γκόρντον συνεργάτης και βιογράφος της Μοσχολιού μιλάει για το γάμο με το Μίμη Δομάζο που έγινε την Πρωτομαγιά του 1967:
"Σ' αυτόν τον γάμο είχε τόσο κόσμο που δεν μπορούσε ούτε η Βίκυ ούτε ο Μίμης να μπουν στην εκκλησία. Και ευτυχώς ήταν ένας παλαιστής εκεί κοντά και τους άνοιξε δρόμο αλλιώς λέει η Βίκυ δεν νομίζω να είχαμε μπει. Και ο κόσμος μέσα στην εκκλησία είχε κρεμαστεί από τον γυναικωνίτη από τις εικόνες είχανε κάνει μεγάλες ζημιές μέσα στην εκκλησία.
Την άλλη ημέρα η Βίκυ είπε ότι πλήρωσε πάνω από 15.000 δραχμές. Λέμε το 1967 πολλά λεφτά για τις ζημιές που είχαν κάνει στην εκκλησία.
Ήρθε η ώρα να μοιράσουν μπομπονιέρες, δεν είχαν υπολογίσει 30.000 μπομπονιέρες είχαν υπολογίσει 7.000 μπομπονιέρες όλο και όλο και νομίζανε ότι ήταν και πολλές και με όλο αυτό τον κόσμο τι να κάνουν, τα πήραν τα κορίτσια που τις μοιράζανε και τα πέταγαν στον αέρα με το καλάθι. Και όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Και την άλλη ημέρα στην μαύρη αγορά τα πουλάγανε σε εξωφρενικές τιμές. Ήταν το κλειδί του σολ και το του Παναθηναϊκού το τριφύλλι.
Κάποια στιγμή, ναι έχασε τη βέρα της μέσα στο πλήθος φαίνεται από τα γάντια γλίστρησε και έπεσε. Θαύμα μέσα σε αυτό το πλήθος βρέθηκε."
Σε ηλικία τριάντα χρονών η Μοσχολιού είχε αποκτήσει δόξα, αποδοχή και χρήματα. Με το Μίμη Δομάζο άνοιξαν το δικό τους μαγαζί τον περίφημο Ζυγό. Ένα θερινό σινεμά που το μετέτρεψαν σε νυχτερινό κέντρο, το οποίο πήρε το όνομά του από το ζώδιο της μεγάλης τους κόρης. Όταν ο Ζυγός ολοκληρώσει τον κύκλο του μαζί του θα "κλείσει" και ο έγγαμος βίος της Μοσχολιού.
Η Βίκυ Μοσχολιού αφιερώθηκε στις δύο της κόρες και παρά τις δύο μακροχρόνιες σχέσεις που έκανε δεν παντρεύτηκε ποτέ ξανά.



Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email