phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κατηγορίες Χρηστών Που Θα Συναντήσεις Στο Φατσοβιβλίο


Μετά από μια αρκετά κοπιαστική έρευνα που έκανα ρωτώντας διάφορα άτομα και αφού κοίταξα 10αδες προφίλ, σχόλια και αναρτήσεις φίλων αλλά και μη, παρατήρησα κάποιες ομοιότητες οι οποίες επαναλαμβάνονταν αρκετά συχνά. Έτσι, μου ήρθε η ιδέα να χωρίσω τις ομοιότητες αυτές σε κατηγορίες και να τις παρουσιάσω σε ένα άρθρο. Να τονίσω ότι δεν έχω ξεχωρίσει τις κατηγορίες με βάση το ανδρικό και το γυναικείο φύλο.
Κι εδώ αρχίζει επιτέλους το άρθρο με τις κατηγορίες των χρηστών που θα συναντήσει κάποιος στο facebook…

Ο Αρχαίος: ώρες on-facebook: 0.2/έτος.

Δημιούργησε το account του το (μακρινό πλέον) 2004, τότε που η ιστοσελίδα είχε την ονομασία «Thefacebook». Από τότε, μπαίνει μια φορά ανά 2 χρόνια κάνοντας παράλληλα την εξής σκέψη: «δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάει ο κόσμος με αυτό το facebook. Που είναι το ενδιαφέρον;;;» Μετά από 10 δευτερόλεπτα συλλογισμού το κλείνει και μπαίνει σε μια άλλη ιστοσελίδα η οποία κατά την άποψη του είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα. Στο facebook, έχει 10 φίλους το πολύ, οι δύο εκ των οποίων δεν ζούνε πια. Κλασσικό παράδειγμα αυτού του τύπου είναι ο πατέρας μου, που «παίζει» και να του είχε στείλει πρόσκληση ο ίδιος ο Zukemberg.

Ο αδιάφορος: ώρες on-facebook: 3/έτος.

Έγινε μέλος κάποτε που ούτε ο ίδιος θυμάται, μόνο και μόνο επειδή του είπε μια γυναίκα: «βρες με στο facebook». Από τότε, μπαίνει 1 φορά το μήνα και βλέπει τις 200 ειδοποιήσεις και τα 10αδες «σκουντήματα» που έχει δεχθεί επειδή όλοι τον θεωρούσαν νεκρό. Έχει 30-40 φίλους, ένας από τους οποίους είναι ο Justin Bieber ενώ ακόμη έχει ως φωτογραφία προφίλ την αρχική εικόνα που βάζει αυτόματα το facebook σε όλα τα νέα μέλη μόλις δημιουργήσουν λογαριασμό.

Ο ψυχάκιας: ώρες on-facebook: 25/ημέρα.

Έχει τουλάχιστον 2 λογαριασμούς και συνολικά πάνω από 3000 φίλους!! Έχει φίλο τον FRED και το annoying orange. Κάνει σχόλια και αναρτήσεις με κάθε ένα από τα προφίλ του τείνοντας και προσπαθώντας να ξεγελάσει κάποιο γνωστό του έτσι ώστε να του αποσπάσει διάφορες πληροφορίες που θα το κάνουν ρόμπα. Γενικά είναι η πιο σπαστική ύπαρξη του facebook και όχι μόνο , αφού είναι διπρόσωπος ψυχάκιας που το μόνο που θέλει είναι να «καταστρέψει» τους αφελείς! ΕΙΝΑΙ Ο μεγαλύτερος κουτσομπόλης, ξεκατινιάζει τους πάντες και στη πραγματική ζωή δεν έχει κανένα φίλο!! (Εύχομαι να μην ανήκει κανείς σας σε αυτή τη κατηγορία!! Αυτός είναι η σημαντικότερη αιτία που αρκετοί έσβησαν το λογαριασμό τους, από αγανάκτηση στο πρόσωπό του. Κανείς δεν τον συμπαθεί, ούτε κι εγώ!! (να σκεφτείς ότι του αφιερώνω και 10 σειρές γράφοντας αυτό το άρθρο).

Ο συστηματικός: ώρες on-facebook: 0.5/ημέρα.

Είναι ο «σοβαρός» της υπόθεσης. Χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα με λογική και σύνεση. Μπαίνει για να μιλήσει με τους φίλους του ή για να κάνει «ψαροντούφεκο» με καμία κοπέλα, άντε και να δει καμία φωτογραφία, να ακούσει κανένα τραγουδάκι κ.τ.λ. Συνήθως γράφει στα ελληνικά και είναι κατά των «greeklish». Επιπλέον έχει καμιά 100σταρια φίλους, πραγματικά ξαδέρφια/αδέρφια/παιδιά/γονείς, ενώ ποτέ δεν έχει βάλει ότι είναι σε «Σχέση» ή πως πέρασε «χθες το βράδυ». Βασικά δεν γράφει ποτέ σχόλια που αποτελούν κουτσομπολιό! Μπορεί και κάνει σωστή και ελεγχόμενη χρήση, γνωρίζοντας ότι το «FB» δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια απλή ιστοσελίδα. Το πολύ να έχει ανεβάσει 15-20 φωτογραφίες δικές του! Οι υπόλοιπες είναι λόγω των επισημάνσεων (tags) που του έχουν κάνει άλλοι.

Ο καμένος-Gamer: ώρες on-facebook: 1-2/ημέρα.

Μπορεί να μπει στο facebook από το κινητό του, από το mp3 του, από το playstation, ενώ σπάνια το επισκέπτεται από τον υπολογιστή. Όταν όμως βρίσκεται στον υπολογιστή ΤΟΥ, τότε σίγουρα ή μάλλον ΠΑΝΤΑ παίζει κάποιο παιχνίδι π.χ.(COD,Dota,WoW,lineage,Aion,Sims κ.τ.λ), έχοντας παράλληλα ανοιχτό και το facebook, έτσι ώστε με ένα απλό «alt-tab» να μεταβαίνει εύκολα και γρήγορα από το ένα στο άλλο.
Γράφει στίχους από τραγούδια στο προφίλ του, ενώ κλικάρει την «Αρχική Σελίδα» (start page-Home) κάθε 20-30 δευτερόλεπτα. Κοινοποιεί σχόλια ή τραγούδια από το youtube κάθε μια ώρα και κάνει «like» στο ίδιο του το post! Χρησιμοποιεί τις λέξεις: fail, epic, xD, :P, lol, lolz, sry, soz, ftw, gtp, liwnwww, eleosss, aisxos, klaiwww, xaxax, haha, ax0ax0a0xa0x, w8, gn8, ty.
Κόβει σχεδόν πάντα τις λέξεις! Λες και γράφει sms προσπαθώντας έτσι να εξοικονομήσει χώρο! Είναι ικανός σε ερώτηση σταυρολέξου: «3-οριζοντίως –συσκευή που τη χρησιμοποιούμε για θέρμανση—5 γράμματα» να βάλει ως απάντηση την «λέξη» «κλρφρ»!!
Έχει από 100 μέχρι 500 φίλους, και έχει σκεφτεί έστω και για μία φορά να σβήσει το facebook. Όπως λέει και το όνομα της κατηγορίας, ο «Gamer» έχει παίξει στο facebook: Farmville, zynga poker, τη βλακεία με ένα σκυλάκι που χοροπηδάει σαν το Doodle jump, παιχνίδια τύπου miniclip κ.α.
Gossip girl: ώρες on-facebook: 2/ημέρα - ώρες on-ΘΑΨΕbook: 3/ημέρα.
Πώς γίνεται αυτό??? Την απάντηση θα συμπεριελάμβανε αν ζούσε, ο Einstein, σε μια δεύτερη θεωρία της σχετικότητας.
ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!! Εδώ πέφτει «θάψιμο με το φτυάρι». Αν κατά λάθος βρεθείτε κοντά σε άτομο που ανήκει σε αυτή την κατηγορία, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ΦΥΓΕΤΕΕ!! Αν σας κάνουν «tag», απλώς στείλτε τη φωτογραφία για αναφορά. Αμέτρητα σχόλια περιμένουν υπομονετικά να βγουν από τα πολυβόλα του facebook! Εδώ έχουμε καθαρή πλειοψηφία γυναικών και ίσως και ανδρών (gay). Είναι κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο κουτσομπολιό. Συναντάται κυρίως σε (γυναικείες) φωτογραφίες με πάνω από 40 «comments» στα οποία όλες οι φίλες γράφουν η μία στην άλλη τα πιο όμορφα σχόλια, ακόμη και αν δεν ισχύουν (πχ. βγαίνει η άλλη φωτογραφία σαν να την έπιασε κόψιμο και βλέπεις σχόλια όπως: 8earaa agp mou <3 ..h="..h" afierwmeni="afierwmeni" agapimeni="agapimeni" best="best" ever="ever" fwto="fwto" gliikaa="gliikaa" koliti="koliti" mou="mou" p="p" photo="photo" sti="sti">

Το ποζέρι: ώρες on-facebook: 2-5/ημέρα.

Μοιάζει με τον καμένο αλλά ξεχωρίζει σε «λεπτομέρειες».
Έχει πάνω από 300 φωτογραφίες, στις οποίες γράφει στη λεζάντα σχόλια όπως «περάσαμε σουπερ χθες στο Κιάμο». Grafei panta me greeklish!! Αντικατέστησε τα γράμματα «g» , «e», «s» με τα αντίστοιχα «z», «i», «c». Έτσι έχουμε: Agapaw=azapawww, ree=riiii, nai=niiiii, sas=cac κ.τ.λ.
Χρησιμοποιεί και άλλες τέτοιες φράσεις χωρίς απαραίτητα να αλλάζει τα γράμματα. Αυτές είναι: Filoubesss, zouzounitsa mou, teleio piconi, 8earaaa, kouklitca, :D, basw+niki+maria=b.f.f.e!!!, simera kedro tha perasume zupeerr, koritsares mou ..ta mamisame ola xthes, like like like like, love yaa, kolitulesSs gia pantaa,<3 :=":" brother="bro" ksaderfos="ksad/ksa/3a," p="p" piconiiii="piconiiii" poli="pli,">Στις φωτογραφίες αυτού του ατόμου θα συναντήσετε εικόνες με μαζεμένα ποτά που ήπιαν 10 άτομα. Στους άνδρες αυτής της κατηγορίας θα βρούμε εικόνες γυμνές από τη μέση και πάνω επιδεικνύοντας τα μπράτσα και τους κοιλιακούς, καθώς και φωτογραφίες με τη μηχανή, το «φτιαγμένο» αυτοκίνητο κ.τ.λ. Στις γυναίκες βρίσκουμε φωτογραφίες συνήθως πρόστυχες, με το μαλλί σε στυλ «Emo», εικόνες με το πιο αποκαλυπτικό μαγιό που χωράει σε φακελάκι του «Nescafe», το οποίο αν χρειαστεί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για κορδόνι στο παπούτσι σου, και γενικά εικόνες που αναδεικνύουν τα «προσόντα». Ακόμη πολλές αυτής της κατηγορίας συνηθίζουν να ποζάρουν κοιτώντας τον ήλιο ή τη θάλασσα, ενώ βάζουν στίχους επάνω στη φωτογραφία από το αγαπημένο τραγούδι της εβδομάδας. Τέλος το «ποζέρι» ανήκει στα άτομα που θα πάρουν επίδομα πολυτέκνων από το Facebook μιας που τυχαίνει να έχει πάνω από 7 αδέρφια!! Α! Να μη ξεχάσω να πω ότι αλλάζει την κατάσταση του κάθε 2 -3 εβδομάδες (πχ. σε σχέση, ελεύθερος, παντρεμένος κτλ).
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να έχετε καλύτερες σκέψεις και ιδέες από τις εμπειρίες σας για το θέμα αυτό. Αν σας άρεσε θα χαρώ πολύ να τις ακούσω και να πάμε σε ένα δεύτερο μέρος. Άλλωστε το Facebook είτε το θέλουμε, είτε όχι δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ! Μα ΠΟΤΕ!! Να επισημάνω ότι δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν!!! Τώρα εάν κάποιοι θίχτηκαν μέσα από αυτό το άρθρο, θα δώσω την απάντηση με ένα παλιό ρητό: Όποιος έχει τη μύγα… ξέρετε εσείς.
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό..
«Like»
Τσούκαλης Ανέστης

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email