phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Δέσποινα Βανδή - 10 χρόνια 'γεια'


10 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη πρώτη κυκλοφορία του ιστορικότερου ίσως, άλμπουμ της Δέσποινας Βανδή...
Δέσποινα Βανδή - 10 χρόνια 'γεια'Το Vandiworld αφιερώνει ολόκληρη τη χρονιά αυτή στο εμπορικότερο cd της Δέσποινας, ανοίγοντας ένα section που θα ανανεώνεται συχνά με νέο υλικό..! Ας ταξιδέψουμε για λίγο μαζί του λοιπόν, αναφέροντας λίγα μόνο, από τα όσα πέτυχε ως δίσκος το "ΓΕΙΑ" αλλά και ως τραγούδι στο εξωτερικό, το "GIA"..!

19 Δεκεμβρίου 2001, και η Δέσποινα Βανδή κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά από την Heaven Music. Μέσα σε 11 μέρες το άλμπουμ γίνεται 4 φορές πλατινένιο με 200.000 μονές πωλήσεις. Σύμφωνα με το Chart Show και τον Πέτρο Δραγουμάνο το Γεια κατατάσσεται στη τρίτη θέση στα πιο εμπορικά άλμπουμ της περιόδου 1985-2009 και το πιο πετυχημένο για τη περίοδο 2001-2009. Το Γεια είναι επίσης 4πλα πλατινένιο στη Κύπρο και χρυσό στη Τουρκία.

2003 : Η πρόταση για Διεθνή κυκλοφορία του Γεια έρχεται από τη Ministry Of Sound. Το Gia ξεκινά τη διεθνή του πορεία και τα εξώφυλλα των singles και των βινυλίων είναι πολλά και διαφορετικά. Κυκλοφορίες από Ministry Of Sound σε Γερμανία, Positiva σε Αγγλία, Ultra Records σε Αμερική, Central Station Records στην Αυστραλία.Κάπως έτσι η Despina Vandi πλέον, ξεκινάει ένα χρυσό ταξίδι στην καριέρα της γεμάτο διακρίσεις, και βραβεία ανα το παγκόσμιο..!

Πρώτη κυκλοφορία διεθνώς στην Ιταλία. Ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Ρουμανία, Σουηδία, Αυστραλία, Μ. Βρετανία. Το Γεια είναι πλέον Ύμνος στα μεγαλύτερα Clubs της Ευρώπης, το μεγαλύτερο HIT στα Clubs της Ibiza και οι μεγαλύτεροι Djs του πλανήτη το επιλέγουν στα Set Lists τους!Ήταν μόνο θέμα χρόνου λοιπόν να περάσει η Gia Mania στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και να κατορθώσει τελικά να γίνει το μοναδικό μη Αγγλόφωνο τραγούδι που πήγε στην κορυφή του Αμερικάνικου Billboard Dance Airplay Chart!! Το Gia τελικά κατάφερε να μπει σε 3 Billboard Charts. To Billboard Dance Airplay Chart, το Billboard Dance Club Play και το Billboard Dance Singles Sales Chart. Ακολουθεί ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Ρωσία. Το Γεια τελικά κατάφερε να γίνει World Hit.

Πολύ περισσότερη ενημέρωση, φωτογραφικό αλλά και οπτικο-ακουστικό υλικό καθώς και polls, θα βρείτε στο ειδικά διαμορφωμένο section του VANDIWORLD:

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email