phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κινητό για γερή καρδιά


Δεν αισθάνεστε καλά; Τότε βάλτε το κινητό σας τηλέφωνο και κάνει ένα καρδιογράφημα και αν δεν είστε καλά θα καλέσει από μόνο του το ασθενοφόρο
Τα νέα έξυπνα κινητά τηλέφωνα ΕΡΙ Life τα οποία δημιουργήθηκαν στη Σιγκαπούρη έχουν ασυνήθιστες δυνατότητες. Αν ο χρήστης πιέσει το δάχτυλό του σε μια υποδοχή, το κινητό θα του κάνει ένα μίνι-ηλεκτροκαρδιογράφημα, ελέγχοντας το σφυγμό του.



Στη συνέχεια, η συσκευή θα στείλει αυτόματα τα αποτελέσματα μέσω διαδικτύου σε ένα 24ωρης λειτουργίας ιατρικό κέντρο, το οποίο, αν χρειαστεί, θα φροντίσει να στείλει άμεσα ένα ασθενοφόρο.



Ο χρήστης απλώς θα λάβει ένα γραπτό μήνυμα στην οθόνη του που θα λέει "το ασθενοφόρο έρχεται" ενώ αν τα πράγματα δεν είναι τόσο επείγοντα, απλώς θα έρθει ένα γραπτό μήνυμα με μια σύντομη διάγνωση.



Η συσκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κοστίζει 700 δολάρια και απευθύνεται κυρίως σε καρδιοπαθείς.



Υπάρχει και μια μίνι-συσκευή EPI Life, με κόστος μόνο 99 δολαρίων, η οποία έχει μια μικρότερη υποδοχή για έλεγχο του σφυγμού, που συνδέεται μέσω Bluetooth με οποιοδήποτε "έξυπνο" κινητό και η οποία σύντομα θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία και την Ισπανία.



Το νέο κινητό-γιατρός παρουσιάστηκε  στην ετήσια παγκόσμια συνδιάσκεψη-έκθεση κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης.

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email