phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ποιοι είναι οι φετινοί εκπρόσωποι της Ελλάδας στη Eurovision;


Ποιοι είναι οι φετινοί εκπρόσωποι της Ελλάδας στη Eurovision;Από το βράδυ της Τετάρτης 2 Μαρτίου, γνωρίζουμε πως την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike, αφού ο μοναδικός συνδυασμός hip hop και ζεϊμπέκικου λειτούργησε θετικά και επηρέασε το κοινό για να ψηφίσει τους δύο νεαρούς καλλιτέχνες.
Ποιοι είναι, όμως, οι δύο νεαροί εκπρόσωποι της Ελλάδας;

Βιογραφικό - Λούκας Γιώρκας:
Ο Λούκας Γιώρκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα στις 18/10/1986. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο 12ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ). Σπούδασε κιθάρα και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Βυζαντινής μουσικής για πέντε χρόνια. Επίσης, έχει παίξει σε φιλαρμονικές ορχήστρες τρομπόνι και ντραμς.
Έχει τελειώσει Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Το 2008 έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο μουσικό και τραγουδιστικό talent show του Αντέννα, X-Factor, του οποίου ανεδείχθη και ο νικητής. Μέσα στο talent show τραγουδούσε κυρίως λαϊκά τραγούδια, αλλά δοκιμάστηκε και σε άλλα είδη.

Βιογραφικό - Stereo Mike:
Ο Μιχάλης Έξαρχος, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά. Στα 18 του χρόνια, μετέβη στην Αγγλία για σπουδές στη μουσική. Μέσα σε 4 χρόνια αριστεύει σε 2 πτυχία, bachelor στη μουσική τεχνολογία και master στην παραγωγή ήχου. Παράλληλα συνθέτει soundtrack για ταινίες μικρού μήκους και ξεκινάει την ενασχόλησή του με την ηχοληψία. Την ίδια περίοδο δέχεται τη θέση του πρώτου ηχολήπτη στα Vault Recording Studios (HACKNEY, Λονδίνο), όπου και συνεργάζεται με την αφρόκρεμα του βρετανικού hip hop (Klashnekoff, Bury Crew, Skinnyman, Taskforce, Iceberg Slim, Mike GLC, JMC).
Αργότερα, εργάστηκε ως παραγωγός και ηχολήπτης για την AMG Records.
Τον Ιούλιο του 2003 ως ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς και του πλούσιου ταλέντου του έρχεται το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο από τη Mο’ Mοney Recordings. Στα χρόνια που ακολουθούν συνθέτει, γράφει στίχους και αναλαμβάνει ο ίδιος την παραγωγή του πρώτου προσωπικού του δίσκου “Σάτυροι Νομάδες”, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει την ακαδημαϊκή του καριέρα ως καθηγητής master degree παραγωγής ήχου στο πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου.
Το 2005 είναι η χρονιά που θα συστήσει στο ελληνικό κοινό τον Stereo Mike με την κυκλοφορία του “Σάτυροι Νομάδες” προκαλώντας αίσθηση με κομμάτια όπως "Ο ‘Αλλος Μπάμπης" και "Η Πόλις".
Έχοντας δώσει το στίγμα του, τoν Φεβρουάριο του 2006 κυκλοφορεί το 1ο DualDisc single της ελληνικής Ηip-Ηop σκηνής με τίτλο "Ο ‘Αλλος Μπάμπης/Η Πόλις", που περιλαμβάνει remixes δύο κομματιών του αλλά και οπτικό υλικό. Η video πλευρά περιλαμβάνει τέσσερα video-clip, "O ‘Αλλος Μπάμπης" και "Η Πόλις" original και remix εκδόσεις, ενώ την σκηνοθεσία κάνει ο Richard Penna. Το "Η Πόλις" είναι από τα ελάχιστα αν όχι το μοναδικό ελληνικό video clip που έπαιξε στο MTV Europe.
Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου έρχεται η πρόσκληση από το Mad TV για να συμμετέχει σε μια μοναδική εμφάνιση των Mad Video Music Awards μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ερμηνεύοντας το “Μισιρλού/Pump It” το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό.
Τον Οκτώβριο του 2006 έχει τη μεγάλη τιμή να βρίσκεται στην ίδια σκηνή με την Χάρις Αλεξίου, ερμηνεύοντας τη διασκευή του «Φεύγω» που ο ίδιος ο Stereo Mike επιμελήθηκε. Διασκευή που θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο album του.
Το 2007 κυκλοφορεί τον δίσκο του “Xli3h” με συμμετοχές από καταξιωμένους στον χώρο καλλιτέχνες όπως : Ανδριάννα Μπάμπαλη, Shaya, Zeraw, Ella Venaé, Mo’ Crew, Reggae Φιλαρμονική Λονδίνου και καταφέρνει να ξεχωρίσει με τα δυνατά του airplay μέσα από τα τραγούδια «Φεύγω», «Αναγνώριση» αλλά και το «Δες καθαρά/ Face a la mer» που είχε ερμηνεύσει λίγο νωρίτερα στο πλευρό της Ανδριάννας Μπάμπαλη, για τα Mad Video Music Awards τον Ιούνιο του 2007.
Ένα χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2008 διασκευάζει και ερμηνεύει στο πλευρό της Τάμτα την τούρκικη επιτυχία «Dan Sonra (Σε όποιον αρέσει)» αφήνοντας στο κοινό τις θετικότερες εντυπώσεις για μια από τις πιο δυνατές εμφανίσεις της βραδιάς .

πηγη:music.net

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email