phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Μπρέντα - Ολυμπιακός 2-1(photos+videos)

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε ένα γκολ σε επτά ευκαιρίες. Στην επανάληψη, η Μπρέντα εκμεταλλεύτηκε την κούραση της πειραϊκής ομάδας και με δύο γκολ του Σχαλκ έκανε την ανατροπή και νίκησε με 2-1. Άνοιξε λογαριασμό ο Μιραλάς, με μία απίστευτη γκολάρα.


Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο προηγήθηκε (0-1) με ένα εντυπωσιακό γκολ του Μιραλάς ύστερα από μία υπέροχη ασίστ του Φετφατζίδη στο 39', αλλά στο δεύτερο ημίχρονο του βγήκε η κούραση, με αποτέλεσμα να δεχτεί πρώτα την ισοφάριση στο 73' από τον Σχάλκ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 81' σημείωσε το γκολ της νίκης (2-1) για την Μπρέντα.
Ασχέτως αν οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα σε φιλικό, θα πρέπει να κρατήσουμε την πολύ καλή αίσθηση που μας άφησε η αγωνιστική παρουσία των Πειραιωτών στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός, αναμφίβολα, πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση στα μέχρι τώρα ματς προετοιμασίας που έχει δώσει, παίζοντας απολαυστικό ποδόσφαιρο για περίπου 60 λεπτά. Έκανε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι, πάταγε συνέχεια την αντίπαλη περιοχή, είχε την κατοχή της μπάλας, σωστή κυκλοφορία, πίεζε ψηλά, έχοντας κυριαρχήσει στο ματς.

Το ματς


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-5-1, σε διάταξη 4-2-3-1. Στην θέση του τερματοφύλακα ξεκίνησε ο Σήφης Δασκαλάκης, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Τάσο Παπάζογλου και Ιβάν Μαρκάνο, με αριστερά στην άμυνα τον Γιώργο Βαλεριάνο και δεξιά τον Γιάννη Μανιάτη. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τα καθήκοντα του "κόφτη" στον άξονα τα ανέλαβε ο Φρανσουά Μοδέστο, έχοντας δίπλα του σε ρόλο δημιουργού τον αρχηγό Αριέλ Ιμπαγάσα. Στις πτέρυγες, στο πόστο του δεξιού χαφ-εξτρέμ έπαιξε ο Πέταρ Γκρμπιτς, αριστερά βρέθηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης, στην θέση του παίκτη πίσω από τον σέντερ-φορ τοποθετήθηκε ο Νταβίδ Φουστέρ και μόνος του στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κέβιν Μιραλάς.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν ισσοροπημένο, με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη, δίχως κάποια από τις δύο ομάδες να έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή. Στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως, είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι, όταν ο Ιμπαγάσα έκλεψε την μπάλα στον άξονα, στη συνέχεια έστρωσε μία κάθετη μπαλιά στον Φουστέρ, με τον Ισπανό  να την "σπάει" στα δεξιά εντός της μεγάλης περιοχής στον προωθημένο Γκρμπιτς, αλλά ο Μαυροβούνιος χαφ-εξτρέμ, αν και σε πλεονεκτική θέση έχοντας έρθει τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αστόχησε καθώς το σουτ που δοκίμασε πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Μπρέντα. Στην συγκεκριμένη φάση ο Νταβίδ έκανε ορισμένα παράπονα στον Πέταρ, πάντως, καθώς του επεσήμανε πως θα ήταν προτιμότερο να του έδινε ξανά την μπάλα.

Στο 19' ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά σε φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού φέτος παίζοντας κορυφή στην επίθεση, πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική προσπάθεια, πέρασε με ντρίμπλες δύο-τρεις αμυντικούς της Μπρέντα, δοκίμασε ένα καλοζυγισμένο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής των Ολλανδών, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έπιασε την μπάλα καθώς υπολόγισε καλά τα φάλτσα της. Ένα λεπτό αργότερα, με τους Πειραιώτες να έχουν ανεβάσει την απόδοση τους και να πιέζουν, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκλεψαν την μπάλα, ο Φουστέρ βρέθηκε εντός της μεγάλης περιοχής, έστρωσε ωραία την μπάλα στον Ιμπαγάσα ο οποίος ήταν δίπλα του, ο Αργεντινός δοκίμασε να πλασάρει τον Ρούβελαρ, αλλά ο γκολκίπερ έδιωξε με τα πόδια την μπάλα.

Εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, με την Μπρέντα να έχει κλειστεί στην μικρή της περιοχή και τους ερυθρόλευκους να παίζουν σχεδόν μονότερμα τους γηπεδούχους. Στο 26', πάντως, οι Ολλανδοί έδειξαν σημάδια ζωής πραγματοποιώντας την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο ακραίος μπακ Γκόρτερ προωθήθηκε από τα αριστερά, έβγαλε μία ωραία παράλληλα ψηλή μπαλιά, με τον Γκούτελι να πιάνει στην κίνηση ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Δασκαλάκης όντας ψύχραιμος αντέδρασε σωστά αποκρούοντας την μπάλα.

Στο 31' ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα από τα αριστερά, προχώρησε και έφτασε κοντά στην γραμμή του κόρνερ, αμέσως έβγαλε μία συρτή παράλληλη μπαλιά προς τον επερχόμενο Μιραλάς ο οποίος ήταν σε θέση για γκολ, όμως, ο Κέβιν δεν σούταρε αμέσως, προτίμησε πρώτα να κοντρολάρει την μπάλα και στη συνέχεια να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά στόχευσε πάνω στον Ολλανδό γκολκίπερ, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία ώστε να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση. Στο 33', με τον Ολυμπιακό να έχει βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, να πιέζει, να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, ο Γκρμπιτς μπήκε ξανά μέσα στην μεγάλη περιοχή της Μπρέντα, "έκοψε" σωστά την μπάλα στον Φουστέρ που ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ, αλλά το σουτ του Νταβίδ ναι μεν πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή του τέρματος καθώς έδιωξε την αντίπαλη στιγμή ένας αμυντικός των γηπεδούχων.

Στα πρώτα, περίπου, 40 λεπτά του φιλικού αγώνα στο γήπεδο "Rat Verlegh", ο Ολυμπιακός έπαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και πραγματικά χαιρόσουν να τον βλέπεις. Είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας, πίεζε, δημιουργούσε ευκαιρίες, αλλά το μόνο που του έλειπε ήταν η ουσία, δηλαδή το γκολ. Αυτό, όμως, δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 39' ο Φετφατζίδης, όντας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έβγαλε μία άψογη κάθετη ψηλή μπαλιά στην αντεπίθεση με στόχο τον Μιραλάς, ο οποίος είχε αντιληφθεί την σκέψη του συμπαίκτη του και είχε ήδη ξεκινήσει να τρέχει προς την αντίπαλη περιοχή. Ο ταχύτατος Βέλγος κοντρόλαρε με ιδανικό τρόπο την μπάλα με το κεφάλι, την έφερε μπροστά του, είδε πανέξυπνα τον Ολλανδό τερματοφύλακα να είναι εκτός θέσης και με αριστοτεχνικό τρόπο, με το δεξί του πόδι, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με μία υπέροχη "λόμπα", κάνοντας το σκορ 0-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στο ματς.


 
Στην επανάληψη ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα του, επιλέγοντας ο Ολυμπιακός να συνεχίσει το παιχνίδι με τους βασικούς έντεκα του πρώτου μέρους, με μόνη διαφοροποίηση στην τακτική της ομάδας, το γεγονός πως ο Γκρμπιτς μεταφέρθηκε στην κορυφή της επίθεσης, ο Μιραλάς ανέλαβε τον ρόλο του αριστερού χαφ-εξτρέμ, ενώ ο Φετφατζίδης πέρασε στα δεξιά. Ο ρυθμός του αγώνα, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε και από τις δύο ομάδες, οι οποίες έδειχναν ελαφρώς κουρασμένες. Οι ερυθρόλευκοι και πάλι, βέβαια, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχαν δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, με το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο να πραγματοποιείται από τον προωθημένο Μανιάτη από τα δεξιά στο 59'.

Στο 60', όμως, ύστερα από 15 λεπτά που ο Ερνέστο Βαλβέρδε δοκίμασε να διαφοροποιήσει, ολίγον, τακτικά την γραμμή κρούσης του, ζήτησε από την τριανδρία Μιραλάς, Φετφατζίδη και Γκρμπιτς, να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις, ώστε ο Ολυμπιακός να βρει ξανά ρυθμό στην επίθεση, με τους ερυθρόλευκους, όντως, να παίζουν και πάλι καλά, έχοντας στην κορυφή τον Βέλγο στράικερ, αριστερά τον Έλληνα μέσο και δεξιά τον Μαυροβούνιο χαφ-εξτρέμ. Στο 62', πάντως, η Μπρέντα ανέβηκε και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ με τον Γιόζεβσεν, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι δύο ομάδες, γενικά, στα επόμενα λεπτά ανέβασαν την απόδοση τους, με τους Ολλανδούς να βγάζουν και νεύρα, καθώς πραγματοποίησαν σκληρά μαρκαρίσματα πάνω στους Βαλεριάνο και Γκρμπιτς. Ειδικά η κλωτσιά στον δεύτερο χρεώθηκε και με κίτρινη κάρτα.

Στο 66' ο Ερνέστο Βαλβέρδε πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, καθώς αποφάσισε να περάσει στην θέση του Ιμπαγάσα τον Σουμπίνιο, με τον Βραζιλιάνο να αναλαμβάνει τον ρόλο του δημιουργικού χαφ στον άξονα δίπλα στον Μοδέστο, ο οποίος φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στο 73', όμως, ο Σχαλκ, ο οποίος μόλις είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι, δέχτηκε μία μακρινή παράλληλη μπαλιά από τον άξονα, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού να μην μπορεί να τον σταματήσει και από το ύψος της μεγάλης περιοχής "εκτέλεσε" με ιδανικό σουτ τον Δασκαλάκη, φέρνοντας το σκορ στα ίσα (1-1).

Σε εκείνο το σημείο ο Βαλβέρδε πραγματοποίησε τρεις ακόμη αλλαγές, με τον Παπάζογλου να αντικαθιστά τον Αβραάμ, ο Πάντελιτς τον Μιραλάς, και ο Κατάι τον Γκρμπιτς. Ο Σέρβος σέντερ-φορ πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο νεαρός συμπατριώτης του ανέλαβε το πόστο του δεξιού χαφ-εξτρέμ. Στο 78' ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην επίθεση, προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά το σουτ που δοκίμασε ο Φουστέρ πέρασε ψηλά άουτ. Στο 81', όμως, με τους Πειραιώτες να παίζουμε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Μαρκάνο που είχε περάσει εκτός, η Μπρέντα είχε κερδίσει ένα φάουλ. Οι Ολλανδοί έστειλαν την μπάλα στην "καρδιά" της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, εκείνη την στιγμή επικράτησε μία αναστάτωση στην ερυθρόλευκη άμυνα και ύστερα από ένα σουτ που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι, ο Σχαρς με προβολή από κοντά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς.

Με τον Μαρκάνο να έχει περάσει εκτός, ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να περάσει στο ματς τον Ουρτάδο, με τον Ισπανό μέσο να περνάει στην θέση του "κόφτη" και τον Μοδέστο να οπισθοχωρεί στο κέντρο της άμυνας. Ο Ολυμπιακός αγωνιστικά έδειχνε, ολίγον, επηρεασμένος από το 2-1, δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του και είχε κλειστεί στα καρέ του, με την Μπρέντα να έχει αποκτήσει, πλέον, αυτοπεποίθηση, να πιέζει στην επίθεση και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 89', όμως, ο Πάντελιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία ώστε να φέρει το σκορ στα ίσα, καθώς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά δεν δοκίμασε να σουτάρει κατευθείαν, άργησε, με αποτέλεσμα ο αμυντικός της Μπρέντα να του κλέψει την μπάλα. Λίγα λεπτά αργότερα ο διαιτητής σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες μπορεί να γνώρισαν την πρώτη τους ήττα σε φιλικό (2-1), όμως άφησαν μία πολύ καλή αίσθηση με τον τρόπο που έπαιξαν, καθώς πραγματοποίησαν την καλύτερη τους αγωνιστική εμφάνιση στα μέχρι τώρα που έχουν δώσει.
ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ....
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Δασκαλάκης, Μαρκάνο, Παπάζογλου, Βαλεριάνος, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Γκρμπιτς, Μιραλάς.
Στον πάγκο: Κοστάντσο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Σουμπίνιο, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Ριέρα, Χολέμπας, Α.Παπαδόπουλος, Κάταϊ, Ουρτάδο, Τοροσίδης, Χαβίτο
Μπρέντα: Ρούβελαρ, Κέντερς, Μπονεβάτσια, Λούικ, Σίλντερ, Λούρλινγκ, Ζοζεφζούν, Αμόα, Γκόρτερ, Γκούντελι, Μπούις
ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΙΡΑΛΑΣ...


Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΛΚ...

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΛΚ


ALEX WEB RADIO/TV

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email