phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΣΠΥΡΟΣ ΣΙΩΛΟΣ ~ Βιογραφικό

Ο Σπύρος Σιώλος γεννήθηκε στην Αθήνα σε οικογένεια με παράδοση στη μουσική, με παππού και πατέρα μουσικούς και τραγουδιστές.

Καταγόμενος από το Ξηρόμερο και την Ήπειρο, βρέθηκε από μικρός στην πλουσιότερη ίσως μουσική δεξαμενή της παραδοσιακής μουσικής και σε τόπους που αποτελούν πρότυπο και σημείο αναφοράς για όλους τους νεώτερους μουσικούς και ερμηνευτές. Ανέπτυξε έτσι, μια σχεδόν ερωτική σχέση με τη μουσική και την ελληνική παράδοση κυριολεκτικά από τα πρώτα του βήματα.

Η επαφή του με τη μουσική ξεκινά από τα έξι του χρόνια βιωματικά αρχικά, συντροφεύοντας τον πατέρα του σε πανηγύρια, γάμους και χορούς και παράλληλα μέσα από τους δρόμους της σπουδής σε ωδεία και με δασκάλους.

Από πολύ μικρός, έψαλε και ως μέρος της Βυζαντινής Χορωδίας του αείμνηστου Σπύρου Περιστέρη στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.


Είναι πτυχιούχος και διπλωματούχος στη Βυζαντινή Εκκλησιαστική μουσική, στα Ανώτερα θεωρητικά της Ευρωπαϊκής μουσικής ( αρμονία, αντίστιξη) και έχει κάνει σπουδές κλασσικής κιθάρας.

Μαθήτευσε και δούλεψε δίπλα σε σημαντικούς λαϊκούς και παραδοσιακούς μουσικούς και ερμηνευτές όπως ο Χρήστος Ζώτος, ο Λευτέρης Ζέρβας, ο Νίκος Σαραγούδας, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Αλέκος Κιτσάκης, , ο Δημήτρης Ζάχος, η Τασία Βέρρα, η Σοφία Κολλητήρη, ο Ηλίας Κλωναρίδης, ο Λάκης Χαλκιάς και άλλοι.

Έχει συνεργαστεί και με αξιόλογους καλλιτέχνες της νεώτερης μουσικής σκήνης όπως η Σοφία Παπάζογλου, ο Δημήτρης Μπάσης, η Αρετή Κετιμέ ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος..

Από το 2005 μέχρι και σήμερα, μοιράζεται τόσο τις Ακαδημαϊκές μουσικές του γνώσεις αλλά και την βαθειά αγάπη του για τη μουσική, διδάσκοντας Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, δημοτικό τραγούδι, και παραδοσιακά όργανα (ούτι, λαούτο, ταμπουρά)σε Ωδεία και Μουσικά Γυμνάσια (2008 – Εθνικό Ωδείο Αθηνών, 2006 –Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου, 2006 Εθνικό Ωδείο Σπάρτης, 2009 Μουσικά Γυμνάσια Ιλίου και Παλλήνης)

Έχει συμμετάσχει ως μουσικός και τραγουδιστής σε παραστάσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, καθώς και σε τηλεοπτικά μουσικά προγράμματα σε Ελλάδα και Τουρκία (2007 Φεστιβάλ Μεσογειακής μουσικής της Μοντρέσα-Βαρκελώνη,2008 εμφάνιση στο Κρατικό κανάλι της Τουρκίας με το Μάνο Αχαλινωτόπουλο, καθώς και σε εκπομπές του Σπύρου Παπαδόπουλου του Παναγιώτη Μυλωνά κ.α)

Επίσης, έχει παρουσία στο χώρο ως συνθέτης ορχηστρικών κομματιών( στα δισκογραφικά άλμπουμ των δυο βιρτουόζων του κλαρίνου Μάνου Αχαλινωτόπουλου και Μάκη Τσίκου )

Το 2010 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο
· Ο έρωτας είναι θρησκεία
(Στην οποία συμπεριλαμβάνετε κ ένα τραγούδι σε στίχους κ μουσική του ίδιου με τίτλο : ακούστεμε (θέλω να τραγουδώ )

Το 2011 κυκλοφορούν δυο ακόμη δουλειές :

· Της Ηπείρου τα Σουξέ

· Καημοί κ Στεναγμοί


Το Μάρτιο του 2012 κυκλοφόρησε το νέο του διπλό cd από τη general music με τίτλο :

· Να ΄σαι πάντα καλά
Το οποίο περιλαμβάνει ένα cd στούντιο με έντεκα νέα τραγούδια του Κώστα Πίτσου κ ένα cd
ζωντανή ηχογράφηση με παλιές κ νέες επιτυχίες.




Ο Σπύρος Σιώλος αποτελεί αξιόλογο και πολλά υποσχόμενο δραστήριο μέλος της νεώτερης Ελληνικής μουσικής γενιάς και είναι από τους άξιους συνεχιστές της μουσικής παράδοσης, που με την αγάπη το μεράκι και τη δημιουργική του διάθεση προσφέρει ήδη και θα προσφέρει πολλά στο χώρο της Ελληνικής Μουσικής.

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email