phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Φορτίστε τις συσκευές με τον ιδρώτα σας


Πέρα από την καθημερινότητά μας, τα μικρά, φορητά, ακόμα και ευκολοφόρετα gadgets έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους και στην καθημερινή μας άσκηση. Από παλμογράφους, βηματόμετρα, θερμιδομετρητές και λοιπές συσκευές που φοράμε ακόμα και σαν ρολόγια, μέχρι πλήρη προγράμματα γυμναστικής για τα κινητά μας , η τεχνολογία έχει αναβαθμίσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο γυμναζόμαστε, ακόμα και αν μιλάμε για έναν απλό, καθημερινό περίπατο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια είναι η κατανάλωση καθώς καθ όλη τη διάρκεια της άσκησης βασιζόμαστε μονίμως στη μπαταρία των συσκευών αυτών.
Μια εταιρία με το όνομα Perpetua Power Source Technologies, η οποία ειδικεύεται σε λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας για ασύρματους αισθητήρες, υπόσχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για μια τεχνολογία με το όνομα TEGwear η οποία λειτουργεί περίπου με την ίδια λογική που λειτουργούν κάποια ρολόγια χειρός, μετατρέποντας τη θερμότητα του σώματός μας σε ηλεκτρισμό, αλλά το κάνει με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Το σύστημα ουσιαστικά βασίζεται στη θερμοηλεκτρική ενέργεια και πιο συγκεκριμένα σε δυο διαφορετικούς παράγοντες, στη θερμότητα του σώματός μας και στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή της συσκευής που χρησιμοποιούμε.
Έτσι ενώ αθλούμαστε, μετατρέπει τη διαφορά μεταξύ αυτών των δυο σε ενέργεια. Μάλιστα, σύμφωνα με το Jerry Wiant, αντιπρόεδρο της PPST, η διάρκεια ζωής της τεχνολογίας αυτής είναι, «από 10 έως 20 χρόνια, περισσότερο από τη διάρκεια ζωής της συσκευής που την ενσωματώνει».
Ο Wiant προβλέπει πως μέχρι το 2014 θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα ρολόγια, σένσορες και πεδόμετρα που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία. Ταυτόχρονα, η εταιρία ψάχνει συνεργασίες για να την αναπτύξει επάνω σε εξοπλισμό ασφαλείας και υγείας, τομείς στους οποίους πραγματικά έχει αμέτρητες δυνατότητες. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να τροφοδοτήσει πιο απαιτητικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα.



Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email