phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΜΑΝΤΩ. Βιογραφικό


Η ΜΑΝΤΩ γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα από γονείς μουσικούς. Ο πατέρας της πιανίστας της jazz και η μητέρα της κλασσική σοπράνο στην όπερα. 
Από πολύ μικρή ανέπτυξε ένα πηγαίο ταλέντο και ενδιαφέρον για την μουσική και χαρακτηρίστηκε σαν "παιδί θαύμα", όταν σε ηλικία 4 μόλις χρονών είχε ήδη απίστευτες φωνητικές ικανότητες και μπορούσε με μεγάλη ευκολία να ερμηνεύσει άριες από όπερες, μέχρι gospel και jazz μουσική. 
 Σε ηλικία 14 χρονών - παράλληλα με τα μαθήματα του σχολείου, Ωδείου, Αγγλικών και Γαλλικών - πρωτοστάτησε στο μιούζικαλ "Jesus Christ Superstar" που ανέβηκε στο θέατρο Καλουτά, υπό την επιμέλεια του Μίμη Πλέσσα και του Δημήτρη Μαλαβέτα.
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης της και σε ηλικία 18 χρονών, ήρθε και το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρία CBS που της έδωσε μια διεθνή επιτυχία, το τραγούδι"Fill me up" που την ώθησε να ξεκινήσει τη παγκοσμία καριέρα της από πολύ νωρίς.
Για ένα μεγάλο διάστημα ( 5 χρόνια) η ΜΑΝΤΩ παρέμεινε στην Αμερική όπου παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής με τον διάσημο δάσκαλο Hal Sheaffer ( δάσκαλο των Barbra Streisand και Lisa Minelli) και συναναστράφηκε με πολλούς μουσικούς, παραγωγούς και ανθρώπους που την βοήθησαν να αναπτύξει το ταλέντο της ακόμη περισσότερο. 

Η δισκογραφική εταιρία MINOS που συνεργάστηκε η ΜΑΝΤΩ για 7 χρόνια, την έφερε πίσω από την Αμερική, οπού παρ' ότι η ΜΑΝΤΩ είχε δισκογραφικό συμβόλαιο στα χεριά της, προτίμησε να διακριθεί πρώτα στη γενέτειρα της και τη χώρα που αγάπησε περισσότερο στη ζωή της. Ακολούθησαν 6 ακόμη άλμπουμ στη MINOS που ήταν κατά σειρά τα: "Δως μου ένα φιλί", "Αυτό το Καλοκαίρι", "Πτήση για δυο", "Κίνηση τρίτη" "Αισθήσεις", "Η δίκη μας η αγάπη", "Ανήσυχο βλέμμα". 
Η πολύ πετυχημένη της πορεία στη MINOS της έφερε ένα νέο δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρία Sony Music. Με τη νέα της εταιρία, η ΜΑΝΤΩ συνέχισε και ανέπτυξε ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη της πορεία, έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 3 άλμπουμ: "Στον έβδομο ουρανό" "Για όλες τις φορές" "Προδοσία" και σε λίγο καιρό κυκλοφορεί και το τέταρτο της... Στη διάρκεια της καριέρας της έχει κάνει αμέτρητες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια: "Δανεικά", "Εσύ", "Αισθήσεις". "Αγκαλίτσες και φιλάκια", "Στοιχηματίζω", "Φάρος", "Ερήμην", "θέλει άνεμο η αγάπη", "Στον έβδομο ουρανό", "Φωτιά στα πρέπει", "Τι μου 'χεις κάνει", "Τιμώρησε με", "Αυτό το Καλοκαίρι", "Ρούχο δανεικό", "Φυλάκισε με", "Μάταια", "Για όλες τις φορές" κλπ.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές παγκόσμιες περιοδείες, έχει εμφανισθεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, όπως τα Madison Square Garden της Ν.Υορκης, Air Crown, Chicago και σε πόλεις όπως Βοστωνη, Λος Άντζελες, Λονδίνο, Παρίσι, Τορόντο, Μόντρεαλ...
Έχει περιοδεύσει και συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως: Μαρινέλλα, Δ. Μητροπάνο, Τ. Βοσκόπουλο, 
Γ. Πουλόπουλο, Δ. Γαλάνη, Χ. Νικολόπουλο, Π. Τερζή κ.α. Ανάμεσα στους σημαντικότερουςσυνθέτες που έχει συνεργαστεί είναι και οι: Φοίβος, Α. Παπαδημητρίου, Κ. Χαριτοδιπλωμένος, Γ. θεοφάνους, Σ. Κορκολής, Δ. Πανόπουλος κά.
Το 2000 είναι για την ΜΑΝΤΩ ένας νέος κύκλος καριέρας με το δέκατο της στη σειρά άλμπουμ με τίτλο "Σε άλλη διάσταση.

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email