phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αντιγόνη Κατσούρη...βιογραφικο!


Η Αντιγόνη Κατσούρη (Μουσικός και Συμβολαιογράφος), Kυπριακής καταγωγής, γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έζησε επίσης στις Η.Π.Α. (Washington D.C), στην Γερμανία (Tubingen) και στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε από τη ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (Νομικό Τμήμα) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Είναι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ του πιάνου, με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, καθώς και κάτοχος του Διπλώματος «DIPLOMA OF LICENTIATESHIP IN PIANOFORTE» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley University, London College of Music) με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ και Διάκριση, και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M.

Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, ενώ ασχολήθηκε επίσης με την εκμάθηση άλλων οργάνων (ακκορντεόν, μπουζούκι κλπ), καθώς και με την Αγιογραφία και την ζωγραφική, για την οποία τιμήθηκε με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΩΣ στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Από οκτώ (8) ετών άρχισε να γράφει και να τραγουδάει τα πρώτα της τραγούδια και σε ηλικία δέκα (10) ετών παρουσιάστηκε ως «ΠΑΙΔΙ – ΘΑΥΜΑ» στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Η Αντιγόνη ερμηνεύει διάφορα είδη μουσικής σε επιλεγμένες live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ή στο εξωτερικό, είτε μόνη είτε μαζί με αξιόλογους καλλιτέχνες (όπως π.χ. ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Νικολάου κλπ.), σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, ελληνικό (έντεχνο, έθνικ, ποπ, ελαφρολαϊκό, παραδοσιακό) και ξένο (Αγγλικό, Γαλλικό, Ισπανικό, Ιταλικό κλπ.).

Πρίν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Ουράνιο Τόξο» (Protasis), που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τα εγκυρότερα Μ.Μ.Ε., ενώ επί του παρόντος προετοιμάζει την καινούρια της δισκογραφική δουλειά, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επομένου έτους (2011).


CD " O Y Ρ Α Ν Ι Ο Τ Ο Ξ Ο " 
-----------------------------------------------------------
To πρώτο προσωπικό CD της Αντιγόνης Κατσούρη, που κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία με τον τίτλο ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, από την δισκογραφική εταιρεία PROTASIS, περιέχει τραγούδια που έχουν συνθέσει ο Βασίλης Καζούλλης, ο Ηλίας Κατελάνος, ο Άρης Κλεισούρας και η ίδια, τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα μουσικά στυλ (έθνικ, πόπ, έντεχνο, τζάζ, lounge) και έχουν κοινό παρανομαστή μία αίσθηση ηρεμίας και μία χαλαρωτική αέρινη διάθεση.

Στο cd αυτό έχει γίνει μία ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγή από κάθε άποψη (τραγούδια, εξώφυλλο, πολυσέλιδο έγχρωμο ένθετο με δεκάδες φωτογραφίες και γραφικά), συμμετέχουν δέ σε αυτό πάνω από 20 κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί σε μια τεράστια ποικιλία οργάνων (πιάνο, synth, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κλαρίνο, καβάλ, ακκορντεόν, λύρα, κιθάρες (ακουστική, ηλεκτρική κτλ), ούτι, λαούτο, κανονάκι, μαντολίνο, βιολί, βιολοντσέλο, μπάσο ηλεκτρικό, κοντραμπάσο, cajon, ντράμς, κρουστά, κτλ), μεταξύ των οποίων οι : Γιάννης Κιριμκιρίδης, Θωμάς Κωνσταντίνου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Χρήστος Μόραλης (ενορχηστρωτές/μουσικοί) και : Αλ. Αρκαδόπουλος, Π.Δημητρακόπουλος, Νίκος Καπιλίδης, Δημ. Καραγάνης, Βαγγέλης Καρίπης, Κ. Κεφαλάς, Κ. Λιόλιος, Πάρις Περισυνάκηςι, Χρ, Πικριδάς, Γ.Πλαγιαννάκος, Αλ. Τσάμης και Γ. Ζαφειρίου.
*********************************************************



Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



1 σχόλια:

Magic Fm 102,9 είπε...

ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ.....ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ..!!!!!

go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email