phone: +30 6972 537 503
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr
 listenlive

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Νίκος Κουρκούλης....Βιογραφικό


Νίκος ΚουρκούληςΟ Νίκος Κουρκούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Καβάλα.
Από ηλικία 13 ετών αρχίζει να τραγουδάει επαγγελματικά σε πανηγύρια και γάμους. Σε ηλικία 16 ετών αρχίζει να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. Προερχόμενος από μουσική οικογένεια, όπου η γιαγιά του έπαιζε μπουζούκι και ο μπαμπάς του κιθάρα, η αγάπη του για την μουσική και το τραγούδι ήταν δεδομένη. Αυτοδίδακτος στη μουσική, παίζει μπουζούκι, κιθάρα και μπάσο.
Σε ηλικία 18 χρονών πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη όπου αρχίζει να εμφανίζεται δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού. Σύντομα έρχεται η αναγνώριση και κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου αρχίζει τις εμφανίσεις του στις μεγάλες πίστες. Το εύρος της φωνής του αλλά και ο τρόπος ερμηνείας του είναι το διαβατήριο του για να κερδίσει τις εντυπώσεις όσων τον ακούνε.
Η αναγνώριση δεν αργεί και σύντομα κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο "Κίνδυνος" σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου, από την BMG.
Ο Νίκος Κουρκούλης συνεχίζει την ανοδική πορεία που έχει χαράξει και όλοι μιλούν για ένα λαμπρό αστέρι στο Ελληνικό τραγούδι. Με τις ερμηνευτικές του δυνατότητες, κινείται άνετα και επιδέξια στους λαϊκούς δρόμους του ζεϊμπέκικου και του χασάπικου, μέχρι την μπαλάντα.
Ο δεύτερος δίσκος του "Παίζεις με τη φλόγα" δεν αργεί να γίνει πλατινένιος.
Αρχές του 2000 κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Μια νύχτα στον παράδεισο". Την μουσική και τους στίχους υπογράφουν και αυτή τη φορά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, αντίστοιχα. Το άλμπουμ γνωρίζει μεγάλη επιτυχία - έχει γίνει ήδη χρυσό - και είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ραδιοφωνικών παραγωγών.

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email