phone: +30 6986 749 735
e-mail: magicfm1029@yahoo.gr

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση για απόπειρα παραβίασης του F/B

Το «Login Notifications» είναι μια υπηρεσία που κάνει ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς να κάνει. Σου γνωστοποιεί το πότε και που μπήκε κάποιος στον λογαριασμό σου στο facebook. Τις περισσότερες φορές, το πιο πιθανό είναι να είστε εσείς άλλα σε διαφορετική περίπτωση, δείτε πώς μπορεί να σας προστατεύσει αυτή η υπηρεσία και πως μπορείτε να την ενεργοποιήσετε. Όταν συνδεθείτε στο Facebook, η ιστοσελίδα θα σας ζητήσει να δώσετε πληροφορίες.
Σχετικά με το από συνδεθήκατε. Σε αυτήν την ερώτηση δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να απαντήσετε. Ύστερα το Facebook θα σας στείλει λεπτομέρειες σχετικά με την διεύθυνση IP, τις γεωγραφικές συντεταγμένες και την ώρα, στο e-mail που εσείς του έχετε ορίσει.
Σε περίπτωση που συνδεθήκατε εσείς, μπορείτε πολύ απλά να αγνοήσετε το email, ωστόσο αν δεν ήσασταν εσείς, τότε ...



... μπορείτε να κινηθείτε και αντίστοιχα.

• Τι θα γίνει αν προσπαθήσει κάποιος να παραβιάσει τον λογαριασμό σας;

Άμα προσπάθησε κάποιος να συνδεθεί στον λογαριασμός σας, το Facebook θα σας ειδοποιήσει αμέσως για την απόπειρα και θα κλειδώσει τον λογαριασμό σας.
Με το λογαριασμό σας κλειδωμένο θα σας ζητηθεί να επανεξεταστεί η οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης. Θα σας ζητήσει μετά να αναγνωρίσετε την τοποθεσία από την οποία έγινε η απόπειρα. Αν τελικά ήσασταν εσείς, τότε κάνετε κλικ «This is okay», αν όχι στο «I don’t recognize».
Το Facebook θα σας ζητήσει μετά να αλλάξετε το κωδικό πρόσβασης και να ξανά συνδεθείτε.

• Πώς να ενεργοποιήστε τις συνδέσεις προειδοποιήσεων (login notifications)

Για να ενεργοποιήστε τις συνδέσεις προειδοποιήσεων, κάντε κλικ στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας σας στο Facebook και επιλέξετε «Ρυθμίσεις Λογαριασμού» και μετά «Ασφάλεια» στο αριστερό μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Επεξεργασία» δίπλα στο «Ειδοποίηση Σύνδεσης» και επιλέξτε «Email». Αν θέλετε περισσότερη ασφάλεια επιλέξτε «Έγκριση Σύνδεσης» κάτω από το «Ειδοποίηση Σύνδεσης».
Η «Έγκριση Σύνδεσης» θα σας ζητάει να εισάγετε ένα τυχαίο κωδικό τον οποίο θα στέλνει το Facebook στο κινητό σας κάθε φορά που θα συνδέεστε από έναν νέο υπολογιστή.
Το κλείδωμα του λογαριασμού σας όταν κάποιος προσπαθεί μπει στο λογαριασμό σας είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό ασφαλείας, αλλά η πραγματική αξία της ειδοποίησης σύνδεσης είναι τα emails του. Αν κάποιος ξέρει τον κωδικό σας στο Facebook, το σύστημα αυτό θα σας δείξει πότε και από πού συνδέθηκε στη σελίδα σας.
Το «Login Notifications» είναι μια υπηρεσία που κάνει ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς να κάνει. Σου γνωστοποιεί το πότε και που μπήκε κάποιος στον λογαριασμό σου στο facebook.

Προσοχή σε αυτό!!!!

Μια νέα απάτη διαδίδεται τις τελευταίες μέρες μέσω του F/B. Η μέθοδος μπορεί να είναι παλιά αλλά λειτουργεί για ακόμη μια φορά επιτυχώς. Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

98 Percent Of People Cant Watch This Video For More Than 15 Seconds
CLICK LINK TO WATCH VIDEO & SEE HOW LONG YOU CAN LAST!!
Φυσικά, είναι περιττό να πούμε ότι δεν ανοίγουμε τον σύνδεσμο σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που το ανοίξετε σας μεταφέρει σε μια ψεύτικη σελίδα του Facebook που φαίνεται να περιέχει κάποιο βίντεο, αλλά αν κάνετε κλικ στο “play” τότε κάνει αυτόματα “Share” στις αρχικές σελίδες των φίλων σας και φαίνεται ότι εσείς έχετε δει το βίντεο.

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!



go top
Add this! Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email